Exporteurs van hoestsiroop gaan vanaf 1 juni producten testen in DEZE overheidslaboratoria

0

Exporteurs van hoestsiroop om producten te testen in DEZE overheidslaboratoria
Afbeeldingsbron: BESTAND Exporteurs van hoestsiroop gaan vanaf 1 juni producten testen in DEZE overheidslaboratoria

Exporteurs van hoestsiroop moeten vanaf 1 juni hun producten testen bij gespecificeerde overheidslaboratoria voordat ze toestemming krijgen voor de uitgaande zendingen. De richting is gekomen nadat wereldwijd zorgen waren geuit over de kwaliteit van hoestsiropen die door Indiase bedrijven werden geëxporteerd.

“De export van hoestsiroop mag worden geëxporteerd op voorwaarde dat exportmonsters worden getest en een analysecertificaat wordt overlegd dat is afgegeven door een van de laboratoria…, met ingang van 1 juni 2023”, aldus het directoraat-generaal Buitenlandse Handel (DGFT) zei in een kennisgeving op maandag.

De gespecificeerde laboratoria van de centrale overheid omvatten de Indian Pharmacopoeia Commission, het regionale drugstestlaboratorium (RDTL – Chandigarh), het centrale drugslaboratorium (CDL – Kolkata), het centrale drugstestlaboratorium (CDTL – Chennai Hyderabad, Mumbai), RDTL (Guwahati)]en de NABL (National Accreditation Board for Testing and Calibration Laboratories) geaccrediteerde drugstestlaboratoria van deelstaatregeringen.

Een ambtenaar legde verder uit dat de centrale overheid heeft besloten om een ​​proces te starten van een pre-kwaliteitscontrole van de hoestsiroopformuleringen die worden geëxporteerd, om de toewijding van India aan het waarborgen van de kwaliteit van verschillende farmaceutische producten die uit India worden geëxporteerd, opnieuw te benadrukken.

“De eindproducten (in dit geval hoestsiroop) moeten in laboratoria worden getest voordat ze mogen worden geëxporteerd”, zei de ambtenaar, eraan toevoegend dat de nodige stappen worden ondernomen om de soepele uitvoering van deze testvereiste te waarborgen, en MoHFW zou samenwerken met de deelstaatregeringen en de exporteurs om een ​​vlotte uitvoering van deze kennisgeving te verzekeren.

In februari riep het in Tamil Nadu gevestigde Global Pharma Healthcare zijn hele partij oogdruppels terug. Voordien zouden in India gemaakte hoestsiropen in verband zijn gebracht met de dood van respectievelijk 66 en 18 kinderen in respectievelijk Gambia en Oezbekistan vorig jaar. India exporteerde hoestsiropen ter waarde van 17,6 miljard dollar in 2022-2023 tegenover 17 miljard dollar in 2021-22.

De Indiase farmaceutische industrie is een vooraanstaande producent en exporteur van medische producten naar de hele wereld; variërend van hoogontwikkelde landen tot de LMIC (lage- en middeninkomenslanden). India is de grootste leverancier van generieke geneesmiddelen ter wereld en levert meer dan 50 procent van de wereldwijde vraag naar verschillende vaccins, ongeveer 40 procent van de generieke vraag in de VS en ongeveer 25 procent van alle medicijnen in het VK. Wereldwijd staat India op de derde plaats in termen van farmaceutische productie in volume en op de 14e in waarde.

De industrie omvat een netwerk van 3.000 farmaceutische bedrijven en ongeveer 10.500 productie-eenheden. Het vergemakkelijkt de beschikbaarheid en levering van hoogwaardige, betaalbare en toegankelijke medicijnen over de hele wereld. India heeft een belangrijke positie in de wereldwijde farmaceutische sector. Momenteel wordt meer dan 80 procent van de antiretrovirale geneesmiddelen die wereldwijd worden gebruikt om aids te bestrijden, geleverd door Indiase farmaceutische bedrijven.

LEES OOK | WGO waarschuwt voor in Punjab gemaakte hoestsiroop; Bedrijf zegt samenzwering om Indiase regering te belasteren

LEES OOK | Sterfgevallen door hoestsiroop in Oezbekistan: UP-autoriteit annuleert licentie van in Noida gevestigd farmaceutisch bedrijf

Laatste India-nieuws

Read original article here

Ontkenning van verantwoordelijkheid! Palaunow is een automatische aggregator rond de wereldwijde media. Alle inhoud is gratis beschikbaar op internet. We hebben het zojuist op één platform ondergebracht, alleen voor educatieve doeleinden. In elke inhoud wordt de hyperlink naar de primaire bron gespecificeerd. Alle handelsmerken behoren toe aan hun rechtmatige eigenaars, al het materiaal aan hun auteurs. Als u de eigenaar van de inhoud bent en niet wilt dat wij uw materiaal op onze website publiceren, neem dan contact met ons op via e-mail – [email protected]. De inhoud wordt binnen 24 uur verwijderd.

Leave A Reply