De autoriteiten van Texas arresteren verschillende mensen die mogelijk hebben geholpen voortvluchtige te verbergen – Beursnieuws

0

(Reuters) – De autoriteiten van Texas hebben verschillende mensen gearresteerd die mogelijk een man hebben geholpen die ervan wordt verdacht vijf buren te hebben vermoord om vier dagen lang aan een klopjacht te ontkomen, zei een plaatsvervangend sheriff woensdag, een dag na de arrestatie van de verdachte.

Het bloedvergieten brak vrijdag uit in Cleveland, Texas, nadat buren de verdachte hadden gevraagd te stoppen met het afvuren van zijn halfautomatische geweer in zijn tuin omdat het hun baby wakker hield. In plaats daarvan herlaadde de man, ging het huis van de buren binnen en doodde er vijf, onder wie een 8-jarige jongen, zeiden ambtenaren.

Tim Kean, plaatsvervangend hoofd van San Jacinto County, zei tijdens een persconferentie op woensdag dat er verschillende extra arrestaties zijn verricht, maar ging niet in op details over hun betrokkenheid bij de misdaad of het zoeken naar de verdachte.

“Iedereen die deze maniak heeft geholpen, heeft zeker wat problemen wat mij betreft,” zei Kean.

De verdachte, geïdentificeerd als de 38-jarige Francisco Oropesa, werd dinsdag aangehouden na een vierdaagse klopjacht uitgevoerd door lokale, staats- en federale functionarissen. Hij werd gevonden in een kast onder wat wasgoed in een huis in het nabijgelegen Montgomery County.

Een borg van $ 5 miljoen zal worden vastgesteld voor de vermoedelijke schutter wanneer hij later woensdag verschijnt voor een rechter in een plaatselijke gevangenis waar hij wordt vastgehouden voor vijf moorden, zei Kean.

De verdachte werd gearresteerd in de stad Cut and Shoot, Texas, ongeveer 27 km ten westen van Cleveland, waar de schietpartij plaatsvond. Beide liggen ongeveer 80 km ten noorden van Houston.

Ambtenaren reageerden op een tip van een niet-geïdentificeerde persoon die in aanmerking kwam voor een beloning van $ 80.000 die werd aangeboden voor informatie die tot de arrestatie leidde, zei sheriff Greg Capers van San Jacinto County dinsdag.

De meeste slachtoffers werden door het hoofd geschoten. Allen kwamen uit Honduras en van de 10 mensen die op het adres woonden, maar ze waren niet allemaal familieleden, zei Capers.

De verdachte is een Mexicaans staatsburger die volgens immigratieambtenaren sinds 2009 vier keer uit de Verenigde Staten is gedeporteerd.

(Rapportage door Brendan O’Brien in Chicago; redactie door Mark Porter)

Leave A Reply