Blackstone-platform wedt op Indiase data-binge, in gesprek met Microsoft, Amazon

0

Blackstone is in gesprek met bedrijven, waaronder Microsoft en Amazon, om Indiase datacenters te bouwen om aan de groeiende vraag naar opslag en verwerking te voldoen, vertelde de CEO van zijn Lumina CloudInfra-datacenterplatform aan Reuters.

COVID-19 zorgde voor een verschuiving in de gewoonten van dataconsumptie, waarbij meer mensen op afstand werkten en een piek in het gebruik van sociale media, streamingplatforms en e-commerce.

Dit veroorzaakte een “data-explosie”, zei Anil Reddy, wereldwijde CEO van Lumina, eigendom van en beheerd door Blackstone, waardoor dit de volgende grote investering wordt voor de private-equitygigant in India.

“Het is alsof je alles wilt doen vanaf je laptop of je handheld-apparaat”, zegt Reddy, die in gesprek is met “hyperscalers” of grote cloudserviceproviders zoals Microsoft, Amazon, Google en Oracle.

Ongeveer tweederde van de datacenteractiviteiten van Blackstone in India zal van deze bedrijven komen, zei Reddy, en de rest van sectoren als het bankwezen, de gezondheidszorg en de overheid.

Tegen 2030 is Blackstone van plan datacenters op te zetten in vijf Indiase steden met een totale capaciteit van 600 MW (megawatt), zei Reddy, terwijl hij weigerde de geplande investering bekend te maken.

Sujeet Deshpande, Lumina’s CEO voor India zei tijdens hetzelfde interview dat de maatstaf in India om datacenters te bouwen een investering is van $ 6- $ 6,5 miljoen per megawatt.

Het plan van Blackstone komt wanneer India zijn inspanningen opvoert om meer grote investeringen aan te trekken, terwijl het tegelijkertijd aandringt op strenger toezicht op Big Tech-bedrijven door hen aan te sporen gegevens lokaal op te slaan. New Delhi stelt ook een cloud- en datacenterbeleid op om de sector te reguleren.

Microsoft en Google hebben de afgelopen jaren de cloudinvesteringen in India opgevoerd en de cloud computing-eenheid van Amazon zei vorige week dat het tegen 2030 $ 13 miljard zal investeren in de Zuid-Aziatische economische grootmacht.

“Wij zullen een van degenen zijn die van daaruit een deel van die dollars opstrijken, omdat we ze als klant zullen hebben”, zei Reddy toen hem werd gevraagd naar de geplande investering van Amazon.

Microsoft weigerde commentaar te geven. Amazon, Google en Oracle hebben niet gereageerd op verzoeken om commentaar.

Vorige maand voorspelde vastgoedadviseur JLL dat India tussen 2023 en 2025 678 MW aan datacenters zal toevoegen, waardoor er vraag zal ontstaan ​​naar meer dan 9 miljoen vierkante voet aan onroerend goed voor een investering van $ 4,8 miljard.

De opkomst van de telecomsector in India en de verspreiding van 5G hebben het internet en breedband gedemocratiseerd, waarbij bijna iedereen thuis een persoonlijke verbinding heeft, aldus Deshpande van Lumina.

Daarom willen dataproviders dergelijke diensten dichter bij hun klanten, zodat ze een naadloze ervaring kunnen bieden, voegde hij eraan toe.

Vang al het technologienieuws en updates op Live Mint. Download de Mint News-app voor dagelijkse marktupdates en live zakelijk nieuws.

Meer of minder

Read original article here

Ontkenning van verantwoordelijkheid! Palaunow is een automatische aggregator rond de wereldwijde media. Alle inhoud is gratis beschikbaar op internet. We hebben het zojuist op één platform ondergebracht, alleen voor educatieve doeleinden. In elke inhoud wordt de hyperlink naar de primaire bron gespecificeerd. Alle handelsmerken behoren toe aan hun rechtmatige eigenaars, al het materiaal aan hun auteurs. Als u de eigenaar van de inhoud bent en niet wilt dat wij uw materiaal op onze website publiceren, neem dan contact met ons op via e-mail – [email protected]. De inhoud wordt binnen 24 uur verwijderd.

Leave A Reply