Bescherm telco’s tegen aansprakelijkheid, zelfs als AI berichten blokkeert: Vi

0

NIEUW DELHI : Telecomserviceproviders moeten worden beschermd tegen elke aansprakelijkheid, zelfs als legitieme communicatie onbedoeld wordt geblokkeerd door kunstmatige intelligentie of machinevertaling (AI-ML) -systemen, die zijn ontworpen om ongevraagde oproepen en berichten te blokkeren, aangezien de Telecom Regulatory Authority of India (Trai) had telco’s gemandateerd om dergelijke technologieën in te zetten om spammen te beteugelen, zei Mathan Babu, Chief Information Security Officer en Data Privacy Officer van Vodafone Idea in een interview.

De op twee na grootste luchtvaartmaatschappij van India heeft AI-ML al gebruikt om een ​​oplossing te ontwikkelen voor het blokkeren van spam zonder direct een AI-ML-engine in te zetten. Dat gezegd hebbende, zal het wat meer tijd kosten om het AI-ML-systeem volledig in te zetten, aangezien telco’s enkele eerste obstakels verwachten, zoals het per ongeluk filteren van bonafide berichten, die ten onrechte als spam worden geïdentificeerd.

“Het live implementeren van een specifiek AI/ML-model vereist validatie tegen grote datasets en is nog in uitvoering. Modellen hebben een grote kans om echte positieven te blokkeren en alle beslissingen over AI/ML moeten zorgvuldig worden beoordeeld en kunnen alleen worden uitgevoerd als er immuniteit is van zowel de eigenaar van de dataset als de toezichthouder, “zei Babu.

Zelfs nu telecombedrijven AI-algoritmen implementeren om ongevraagde communicatie te dwarsbomen, groeit de vraag naar dergelijke maatregelen als gevolg van een toename van frauduleuze spamberichten, vooral op WhatsApp. Trai heeft telco’s opgedragen AI in te zetten om miljoenen Indiase gebruikers te helpen. Spammers maken misbruik van het berichtenplatform van Meta door internationale nummers te bellen naar nietsvermoedende gebruikers om hen te bedriegen.

Volgens een Localcircles-enquête die woensdag is gepubliceerd, ontving 46% van de Indiase WhatsApp-gebruikers ongevraagde audio- en video-oproepen, wat de afgelopen maand enorm is gestegen. Het zei dat 59% van de oproepen afkomstig was van niet-geïdentificeerde internationale nummers.

In een eerdere poging om ongevraagde communicatie te blokkeren, had de toezichthouder in maart 2021 telco’s verplicht gesteld om blockchain- of gedistribueerde grootboektechnologie te gebruiken, maar dit resulteerde in een enorme verstoring van financiële en UPI-transacties, aangezien het scrubbing-mechanisme uiteindelijk berichten blokkeerde die eenmalige berichten bevatten. -wachtwoorden of OTP’s Trai moest het mandaat tijdelijk opschorten, maar stelde het later weer in omdat de dreiging van spamberichten en oproepen aanhield.

Babu zei dat Vodafone Idea al methoden en procedures heeft die al betere resultaten hebben opgeleverd, zelfs zonder de inzet van het AI/ML-model, en heeft aangetoond dat het in staat is om zijn eigen consumentenbestand dat spamberichten ontvangt met behulp van de ingezette DLT beter te controleren en te beschermen. technologie. Hij voegde eraan toe dat de oplossing aan Trai en enkele banken was getoond.

Hij voegde eraan toe dat het AI-model, dat leert van input die eraan wordt geleverd en evolueert, mogelijk marketingberichten kan identificeren die bijvoorbeeld door een bank worden verzonden als spambericht naar klanten en deze waarschijnlijk kan blokkeren, en dus in de weg kan staan van de marketinginspanningen.

Hij voegde eraan toe dat in dergelijke gevallen feedback nodig is om de analyse af te ronden van de marketeer, die voortdurend de eigenlijke boodschapper is, om het model te verbeteren en effectief in te zetten.

“Het AI/ML-model heeft meer tijd nodig om te rijpen om de gewenste nauwkeurigheidsniveaus te bieden”, zei hij.

Vang al het technologienieuws en updates op Live Mint. Download de Mint News-app voor dagelijkse marktupdates en live zakelijk nieuws.

Meer of minder

Read original article here

Ontkenning van verantwoordelijkheid! Palaunow is een automatische aggregator rond de wereldwijde media. Alle inhoud is gratis beschikbaar op internet. We hebben het zojuist op één platform ondergebracht, alleen voor educatieve doeleinden. In elke inhoud wordt de hyperlink naar de primaire bron gespecificeerd. Alle handelsmerken behoren toe aan hun rechtmatige eigenaars, al het materiaal aan hun auteurs. Als u de eigenaar van de inhoud bent en niet wilt dat wij uw materiaal op onze website publiceren, neem dan contact met ons op via e-mail – [email protected]. De inhoud wordt binnen 24 uur verwijderd.

Leave A Reply