Oud-democraat, voormalig presidentskandidaat keert terug naar de politiek om de campagne van RFK, Jr. te leiden en Biden te verdrijven

0

Een oude democratische figuur en voormalig presidentskandidaat stapte donderdag terug op het openbare politieke toneel toen werd aangekondigd dat hij zal dienen als campagneleider voor de poging van Robert F. Kennedy Jr. om president Biden te verslaan voor de nominatie van de partij in 2024.

Dennis Kucinich, een voormalig congreslid uit Ohio die zich zonder succes kandidaat stelde voor de nominatie voor de Democratische president in 2008 tegen de toenmalige senatoren Hillary Clinton en Barack Obama, adviseert Kennedy al maanden en introduceerde hem vorige maand bij de aftrap van zijn campagne in Boston.

Kennedy’s campagne maakte de benoeming officieel in een persbericht waarin Kucinichs ervaring werd aangeprezen en werd naar hem verwezen als “een van de belangrijkste progressieve stemmen in de Amerikaanse politiek”.

RFK JR. ZEGT DAT DEMS ‘PARTIJ VAN OORLOG’ ZIJN GEWORDEN, AMERIKANEN KUNNEN EEN NOODGEVAL VAN $ 1.000 NIET VEROORLOVEN

Dennis Kucinich en Robert F. Kennedy, Jr.

Voormalig Democratisch congreslid en presidentskandidaat uit Ohio Dennis Kucinich (links) en Democratische presidentskandidaat Robert F. Kennedy, Jr. (rechts). (Getty-afbeeldingen)

“Dennis Kucinich heeft electorale ervaring van onschatbare waarde in onze campagne gebracht”, zei Kennedy in een verklaring. “Hij weet hoe het systeem werkt van binnenuit, en zijn diepgaande kennis van zaken en zijn persoonlijke integriteit zijn volledig afgestemd op de kernwaarden die onze campagne naar de Amerikaanse politiek brengt.”

Sinds de lancering van zijn campagne vorige maand heeft Kennedy een aanzienlijk deel van de steun gekregen van de Democraten die ervoor kozen om Biden niet te steunen voor herverkiezing. Volgens een peiling van Fox News die op 27 april werd gepubliceerd, zei 19% van de democratische primaire kiezers dat ze Kennedy zouden steunen, terwijl 9% zei dat ze auteur Marianne Williamson zouden steunen.

De steun voor Kennedy en Williamson vormde meer dan een kwart van de Democratische primaire kiezers die aan de peiling deelnamen. Het ontdekte echter dat Biden nog steeds steun had van 62% van de partij.

ABC NEWS GEEFT TOE DE VAX CLAIMS VAN RFK JR TE BEWERKEN

Marianne Williamson in New Hampshire

De democratische presidentskandidaat Marianne Williamson voert op 9 maart 2023 campagne in Portsmouth, New Hampshire. (Marianne Williamson-campagne)

Kennedy en Williamson hebben het plan van het Democratic National Committee (DNC) om geen primaire debatten tussen de drie kandidaten te houden, afgekeurd, hoewel het gebruikelijk is dat de aan de macht zijnde partij voorverkiezingen vermijdt wanneer ze de controle heeft over het Witte Huis.

Zowel Williamson als Kennedy hebben ook gemaakt New Hampshire een belangrijk doelwit van hun ras sinds de DNC de volgorde van de voorverkiezingen heeft gewijzigd. De nationale partij stootte New Hampshire van de eerste plaats af, maar de staat zal waarschijnlijk een niet-goedgekeurde voorverkiezing houden op de gewenste datum – wat betekent dat Biden misschien niet eens op de primaire stemming in die wedstrijd verschijnt.

President Biden

President Joe Biden spreekt op 19 april 2023 over de economie in de International Union of Operating Engineers Local 77-faciliteit in Accokeek, Maryland. (Jim Watson/AFP via Getty Images)

KLIK HIER OM DE FOX NEWS-APP TE ONTVANGEN

Paul Steinhauser en Houston Keene van Fox News hebben bijgedragen aan dit rapport.

Read original article here

Leave A Reply