Heel wat jonge Amerikanen zijn van plan hun dagen als compost te beëindigen

0

Als 30-jarige architectuurstudent begon Katrina Spade in 2013 na te denken over haar sterfelijkheid. Specifiek, wat er met haar lichaam zou gebeuren nadat ze stierf. Mevrouw Spade, die destijds was ingeschreven aan de Universiteit van Massachusetts Amherst, was in de minderheid: slechts ongeveer een vijfde van de Amerikanen plant zijn eigen begrafenis. Traditionele begrafenis, waar 44% van de Amerikanen voor kiest, voelde niet goed voor haar, en crematie ook niet, wat de meest populaire optie is geworden (zie grafiek). Een ‘natuurlijke begrafenis’ evenmin, die, hoewel ze aangenaam groen was, waarschijnlijk zou hebben geëist dat ze wegens ruimtegebrek buiten haar geboortestad moest worden begraven: New York City verbood bijvoorbeeld begrafenissen in Manhattan ten zuiden van 86th Street in 1851. Ze raakte steeds meer verbijsterd dat “er geen stedelijke ecologische doodszorgoptie beschikbaar was”.

(Afbeelding: The Economist)

Bekijk volledige afbeelding

(Afbeelding: The Economist)

Toen kwam de hersengolf. Als boeren hele koeien in compost zouden kunnen veranderen, waarom dan niet hetzelfde met mensen? Tien jaar nadat ze het idee in haar masterscriptie had gepresenteerd, runt mevrouw Spade nu Recompose, een “menselijke composterings”-faciliteit in Seattle. Voor velen is het een moeilijk idee om op te kauwen. Een lichaam wordt in een vat geplaatst naast houtsnippers, stro , en alfalfa, die samen een warme atmosfeer van koolstof, stikstof, zuurstof en vocht creëren. Het blijft dan maximaal twaalf weken staan, waarin microben het helpen afbreken. Het klinkt misschien nogal griezelig, maar het proces eindigt met een kleine hoop grond, die vervolgens wordt teruggegeven aan de families en kan worden gebruikt om bomen te planten of planten te verzorgen Later deze maand wordt New York de zesde staat die het toestaat.

Het idee is niet zonder tegenstanders. Voor religieuze groeperingen met strikte begrafenisgebruiken druist het in tegen de kernleer. Edward Mechmann, de directeur openbare orde van het aartsbisdom New York, stelt dat het geloof van de katholieke kerk in de “eenheid van lichaam en ziel” het proces respectloos maakt, een “schending van de waardigheid”. De katholieke conferentie van de staat betreurt dat “menselijke lichamen geen huishoudelijk afval zijn”, en zegt dat composteren “meer geschikt is voor groenteresten en eierschalen”.

De milieuvoordelen zijn echter duidelijk. Elk jaar vereisen begrafenissen op begraafplaatsen in het hele land enorme hoeveelheden staal en beton om graven te versterken, evenals miljoenen liters balsemvloeistof, die schadelijke chemicaliën in de grond sijpelen. Ondertussen stoot het cremeren van één lijk het kooldioxide-equivalent uit van ongeveer 750 kilometer rijden in een auto.

Menselijke compostering daarentegen is door en door groen. Er zijn rekeningen die het zouden legaliseren en die momenteel worden overwogen in vijf staten, waaronder Nevada, Minnesota en Connecticut. Recompose heeft enkele duizenden mensen uit het hele land op de wachtlijst staan, een kwart van hen is jonger dan 49 jaar. Hoewel velen instinctief afkerig blijven van het idee, lijkt de menselijke composteringsindustrie te groeien in vruchtbare grond.

Blijf op de hoogte van de Amerikaanse politiek met Controles en balans, onze wekelijkse nieuwsbrief voor abonnees, die de staat van de Amerikaanse democratie onderzoekt en de kwesties die belangrijk zijn voor kiezers. Ga voor meer informatie over klimaatverandering naar onze hub voor klimaatverandering.

© 2023, The Economist Krant Limited. Alle rechten voorbehouden. Uit The Economist, gepubliceerd onder licentie. De originele inhoud is te vinden op www.economist.com

Vang al het zakelijke nieuws, marktnieuws, belangrijke nieuwsevenementen en laatste nieuwsupdates op Live Mint. Download de Mint News-app om dagelijkse marktupdates te ontvangen.

Meer of minder

Read original article here

Ontkenning van verantwoordelijkheid! Palaunow is een automatische aggregator rond de wereldwijde media. Alle inhoud is gratis beschikbaar op internet. We hebben het zojuist op één platform ondergebracht, alleen voor educatieve doeleinden. In elke inhoud wordt de hyperlink naar de primaire bron gespecificeerd. Alle handelsmerken behoren toe aan hun rechtmatige eigenaars, al het materiaal aan hun auteurs. Als u de eigenaar van de inhoud bent en niet wilt dat wij uw materiaal op onze website publiceren, neem dan contact met ons op via e-mail – [email protected]. De inhoud wordt binnen 24 uur verwijderd.

Leave A Reply