Vooruitzichten voor Henderson International zijn hoopvol nu de NAV per aandeel verbetert

0

(Alliance News) – Henderson International Income Trust PLC zei woensdag dat de intrinsieke waarde per aandeel verbeterde toen het zijn halfjaarresultaten rapporteerde.

De in Londen gevestigde investeringsmaatschappij zei dat de intrinsieke waarde per aandeel met schulden tegen pari 181,7 pence bedroeg op 28 februari, vergeleken met 181,5 pence op 31 augustus. De intrinsieke waarde per aandeel met schulden tegen reële waarde was 184,8 pence op 28 februari en 183,4 pence op 31 augustus. .

Het totale NAV-rendement van Henderson met schulden tegen pari was 2,2% en 2,8% met schulden tegen reële waarde voor het halfjaar eindigend op 28 februari, vergeleken met een negatieve 0,5% met schulden tegen pari en 0,4% met schulden tegen reële waarde in dezelfde periode van vorig jaar. jaar.

Een tweede interim-dividend van 1,85 pence per aandeel werd aangekondigd voor het jaar eindigend op 31 augustus, ongewijzigd ten opzichte van het eerste interim-dividend van het boekjaar.

Vooruitkijkend zijn Henderson’s vooruitzichten voor inflatie en rente onduidelijk, maar het bedrijf zei dat het “zich zal blijven concentreren op het identificeren van bedrijven met robuuste vrije kasstroomkenmerken en sterke balansen”.

Voorzitter Richard Hills zei: “De raad van bestuur en de fondsbeheerder blijven gefocust op het realiseren van de investeringsdoelstellingen van het bedrijf en zullen de bestaande strategie blijven volgen om aantrekkelijk gewaardeerde bedrijven te identificeren die het vermogen hebben om hun inkomsten en dividenden op middellange tot lange termijn te laten groeien. De gediversifieerde aard van de portefeuille van het bedrijf biedt beleggers een brede blootstelling aan verschillende industrieën en wereldwijde regio’s, wat zowel gunstig als passend is in deze onzekere tijden.”

De aandelen stegen woensdagmiddag in Londen met 0,2% tot 178,29 pence per stuk.

Door Sabrina Penty; Alliance News-verslaggever

Opmerkingen en vragen naar [email protected]

Copyright 2023 Alliance News Ltd. Alle rechten voorbehouden.

Leave A Reply