‘Rings of Power’-componist Bear McCreary deelt een paasei dat we allemaal hebben gemist

0

Wie is Morgoth

Afbeelding via Prime Video

We herkennen vaak niet altijd een deel van het genie dat in onze favoriete shows zit. De manieren waarop paaseieren worden neergezet, camerahoeken waardoor je bepaalde dingen voelt, en de manier waarop muziek op ons inwerkt. Film en televisie zijn kunstwerken en de beste artiesten kunnen ons dingen laten voelen zonder zelfs maar te weten waarom. Maar als The Lord of the Rings: De ringen van macht componist Bear McCreary vertelt ons dat er wetenschap achter de magie zit.

Een van de grote onthullingen van het eerste seizoen was die van Sauron, en velen hadden zich het hele seizoen afgevraagd of we eindelijk een kijkje zouden nemen in een van de grootste schurken in de literaire en filmgeschiedenis. Uit onze kennis van de boeken wisten we dat Sauron gedurende deze tijd vermomd was en infiltreerde in het rijk van de elven en het smeden van de ringen, maar we hadden geen idee hoe hij zou verschijnen in de Prime Video-serie, wat even duurde “creatieve vrijheden.”

Uiteindelijk werd onthuld dat Galadriel’s menselijke metgezel, Halbrand, in feite de Heer van het Duister was, tot gemengde beoordelingen van zowel publiek als critici. Nu heeft de componist van de serie, Bear McCreary, verteld hoe hij ons hier gedurende het hele eerste seizoen actief op had voorbereid. In een gesprek met ComicBook onthulde hij:

“Een van de dingen waar ik het meeste plezier mee had, was het Sauron-thema. Spoiler alert, hij is een ander personage in seizoen één. Het blijkt dat hij wordt geplaagd, maar we leren hem ook kennen voordat we beseffen dat hij het is en dat personage ook een thema heeft. Het thema van dat personage is achterstevoren het Sauron-thema. Je hebt deze aantekeningen gehoord. Je hebt al deze dualiteit, deze ingebouwde onderbewuste truc die ik gebruikte om je min of meer te leren dat Sauron hier is. Je kent hem, ook al weet je niet dat je hem kent.”

Krachtringen Halbrand en Galadriel
Afbeelding via Amazon

Alleen omdat het personage is onthuld, wil nog niet zeggen dat McCreary klaar is met de muziek, oh nee. De componist vertelde wat we in seizoen twee kunnen verwachten.

“Als we seizoen 2 ingaan, kan ik alleen maar zeggen dat er een aantal echt geweldige wendingen zijn en dat zijn thema zich zal blijven ontwikkelen. Sauron is een vormveranderaar. Terwijl hij van vorm verandert om de omgeving voor zijn eigen doeleinden te manipuleren, zal zijn muziek zich moeten aanpassen. Wat ik echt cool vind, is dat ik het publiek al heb geconditioneerd om dat te verwachten. Ik heb het publiek al geconditioneerd. Of je het nu weet of niet, je hersenen begrijpen dat deze bepaalde vorm van noten, die zelf een kleine cirkel is. Het is deze ring. Het is het enige thema met dit cirkelvormige herhalende ding. Ik denk dat je daar het komende seizoen andere variaties op gaat horen die best cool zullen zijn.

Dit doet ons geloven dat we in het volgende seizoen veel meer achter het masker (of de helm) van Sauron zullen zien, misschien door dieper in te gaan op zijn machinaties en ook op zijn eigen persoonlijke overtuigingen en verlangens die hem ertoe brachten dergelijke wreedheden te begaan. JRR Tolkiens Lord of the Rings staat bekend om het genereren van fantastische muziek in zijn aanpassingen, dus we kunnen niet wachten om meer te horen.

Over de auteur

Laura Pollak

Laura Pollak

Laura Pollacco is freelanceschrijver bij We Got This Covered en duikt al bijna een heel jaar diep in entertainmentnieuws. Na haar afstuderen met een graad in modefotografie aan de Falmouth University, verhuisde Laura naar Japan, vervolgens terug naar Engeland en nu terug naar Japan. Ze kijkt niet zoveel anime als ze zou willen, maar blijft op de hoogte van alles wat met Marvel en ‘Lord of the Rings’ te maken heeft. Ze schrijft ook over de Japanse cultuur voor verschillende publicaties in Tokio.

Read original article here

Ontkenning van verantwoordelijkheid! Palaunow is een automatische aggregator rond de wereldwijde media. Alle inhoud is gratis beschikbaar op internet. We hebben het zojuist op één platform ondergebracht, alleen voor educatieve doeleinden. In elke inhoud wordt de hyperlink naar de primaire bron gespecificeerd. Alle handelsmerken behoren toe aan hun rechtmatige eigenaars, al het materiaal aan hun auteurs. Als u de eigenaar van de inhoud bent en niet wilt dat wij uw materiaal op onze website publiceren, neem dan contact met ons op via e-mail – [email protected]. De inhoud wordt binnen 24 uur verwijderd.

Leave A Reply