Gurugram: Inwoners van Chintels Paradiso hebben verzocht torens E, F te ontruimen vanwege veiligheidsoverwegingen

0

Bewoners vroegen om hun flats te verlaten
Afbeeldingsbron: REPRESENTATIONELE PIC Bewoners vroegen om hun flats te verlaten

De districtsautoriteiten van Gurugram hebben maandag een bericht uitgegeven waarin de bewoners worden gevraagd om de torens E en F van Chintels Paradiso Society binnen 15 dagen te verlaten. De verhuizing komt maanden nadat de twee torens onveilig werden verklaard.

Het bevel werd uitgevaardigd op grond van secties van de rampenbestrijdingswet en sectie 144 (het verbod op het samenkomen van vier of meer mensen in een bepaald gebied) van CrPc.

Districtsmagistraat en voorzitter van de districtsautoriteit voor rampenbeheer, Nishant Kumar Yadav, vermeldde in zijn kennisgeving dat een structureel auditrapport dat op 29 januari was ingediend door een team van IIT Delhi de torens E en F van Chintels Paradiso als onveilig had verklaard.

Op basis van het rapport kreeg de ontwikkelaar de opdracht om de flats te verlaten, zei het.

De twee torens van de sociëteit, waar vorig jaar twee doden vielen nadat toren D gedeeltelijk instortte, werden in februari door de autoriteiten onveilig verklaard.

IIT-Delhi had Toren D eerder onveilig verklaard in zijn onderzoeksrapport dat in november 2022 werd uitgebracht, waarvan het taxatierapport werd gedeeld met de bewoners van de toren en de ontwikkelaar voor het schikkingsgerelateerde proces.

Op 28 april liet de ontwikkelaar via een e-mail de administratie weten dat sommige flateigenaren ondanks herhaalde verzoeken de flats niet hebben verlaten.

Districtsstedenbouwkundige (handhaving) Manish Yadav is aangesteld als knooppuntofficier voor het uitvoeren van het bevel en het ontruimen van flats onder zijn supervisie.

Dit is de vierde keer dat Yadav opdracht heeft gegeven tot ontruiming van de flats nadat het structurele auditrapport van IIT Delhi de torens ongeschikt voor bewoning had verklaard.

“Met het oog op de veiligheid van de bewoners is een bevel uitgevaardigd op grond van secties van de rampenbestrijdingswet en sectie 144 van CrPc,” zei Yadav.

“Als iemand schuldig wordt bevonden aan het ongehoorzaam zijn aan de uitgevaardigde bevelen, zal actie worden ondernomen op grond van sectie 188 (ongehoorzaamheid aan naar behoren uitgevaardigd bevel door een ambtenaar) van de IPC en sectie 51 tot 60 van de Disaster Management Act, 2005 en andere toepasselijke wettelijke bepalingen, ” hij zei.

(Met PTI-invoer)

Laatste India-nieuws

Read original article here

Ontkenning van verantwoordelijkheid! Palaunow is een automatische aggregator rond de wereldwijde media. Alle inhoud is gratis beschikbaar op internet. We hebben het zojuist op één platform ondergebracht, alleen voor educatieve doeleinden. In elke inhoud wordt de hyperlink naar de primaire bron gespecificeerd. Alle handelsmerken behoren toe aan hun rechtmatige eigenaars, al het materiaal aan hun auteurs. Als u de eigenaar van de inhoud bent en niet wilt dat wij uw materiaal op onze website publiceren, neem dan contact met ons op via e-mail – [email protected]. De inhoud wordt binnen 24 uur verwijderd.

Leave A Reply