Een ondergewaardeerde sci-fi met een onaangename gimmick schiet op de sterren van tweede kansen

0

Gevonden beelden kunnen in de beste tijden wisselvallig zijn, maar de obsessie van de industrie met de gimmick zorgde ervoor dat het werd toegepast op talloze andere genres nadat het zonder enige twijfel was bewezen dat het een lucratieve goudmijn was op het gebied van horror. Terwijl Aarde naar Echo mag dan redelijk populair zijn geweest, het is nog steeds een van de slechtste voorbeelden van het wankele camera-fenomeen in een overigens fatsoenlijke film.

Josh Trank is uitstekend Kroniek liet zien hoe het handheld-formaat kon worden vertaald naar de sci-fi / fantasy-ruimte zonder ooit af te leiden of zinloos te voelen, terwijl het adolescente avontuur van Dave Green een enorm superieur filmwerk zou zijn geweest als het was opgenomen als een standaard verhalende speelfilm.

aarde-naar-echo
via Relativiteitsmedia

Het slaagde er echter in om aan de kassa bijna $ 45 miljoen te verdienen met een budget van $ 13 miljoen, ook al zijn de respectieve Rotten Tomatoes-scores van 50 en 47 procent ongeveer net zo gemiddeld als het komt. Er zijn nog steeds een groot aantal supporters die geen genoeg konden krijgen van de gezinsvriendelijke intergalactische escapade, wat leidde tot een Reddit thread betreurt het feit dat het nooit een vervolg heeft gekregen.

Er was zelfs een scène na de aftiteling die die exacte mogelijkheid plaagde nadat het verhaal over een groep jeugdvrienden die een mysterieuze code traceerden naar een buitenaardse indringer was afgerond, maar het mocht niet zo zijn. Er werd een hete minuut gefluisterd voordat het uiteindelijk op niets uitliep, iets dat blijkbaar nog steeds prikt voor degenen die een zwak hebben voor wat in feite (en niet erg ondoorzichtig) een 21e-eeuwse update is over ET bijna slag voor slag.

Over de auteur

Avatar

Scott Campbell

Nieuws, recensies, interviews. Om Keanu Reeves te parafraseren; Woorden. Veel woorden.

Leave A Reply