Rusland en China sluiten zich aan terwijl militaire machten ‘de bestaande orde’ bedreigen, waarschuwt een functionaris

0

Japan waarschuwt dat China en Rusland de militaire samenwerking hebben opgevoerd in een poging de huidige wereldorde in Azië en daarbuiten te verstoren.

Minister van Buitenlandse Zaken Yoshimasa Hayashi waarschuwde dit weekend dat de Russische invasie van Oekraïne “het fundament van de internationale orde heeft doen wankelen” en dat de wereld zich moet verenigen ter ondersteuning van Oekraïne.

Maar hij voerde ook aan dat de samenwerking van China met Rusland de deur opent voor “soortgelijke uitdagingen” in andere regio’s en een bedreiging vormt voor “de bestaande orde, die ten grondslag ligt aan onze vrede en welvaart, kan fundamenteel worden omvergeworpen”, aldus een rapport van Military.com.

Japan is Oekraïne blijven steunen, terwijl China heeft gezegd neutraal te zijn in het conflict, hoewel het land een “geen grenzen”-relatie met Rusland heeft verklaard en de VS en de NAVO de schuld heeft gegeven voor het uitlokken van de Europese oorlog.

DE TOEKOMST IS NU: CHINA, RUSLAND KEREN TERUG NAAR DE WERELD VAN VOOR 1989 EN DAGEN FUNDAMENTEEL EEN UITDAGING UIT DOOR DE VS GELEID WEST

Xi, Poetin

De Chinese president Xi Jinping, links, en de Russische president Vladimir Poetin (Xie Huanchi / Xinhua via Getty Images / Bestand)

Hayashi, die sprak op een bijeenkomst van Europese en Indo-Pacifische ministers van Buitenlandse Zaken in Zweden, beschuldigde China ervan “zijn eenzijdige pogingen voort te zetten en te intensiveren” om betwist gebied in de Oost- en Zuid-Chinese zee te veroveren en heeft de militaire acties rond Taiwan geïntensiveerd. tijdens het houden van gezamenlijke militaire oefeningen met Rusland.

“Bovendien versterken China en Rusland hun militaire samenwerking, inclusief gezamenlijke vluchten van hun bommenwerpers en gezamenlijke marine-oefeningen in de buurt van Japan”, zei Hayashi.

China heeft gezegd dat het zijn soevereiniteit in de Zuid-Chinese Zee verdedigt, hoewel een groot deel van het grondgebied dat het beweert, Japanse eilanden zijn.

Austin Blinken Japan

De Japanse minister van Defensie Yasukazu Hamada, links, de Japanse minister van Buitenlandse Zaken Yoshimasa Hayashi, de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Antony Blinken en de Amerikaanse minister van Defensie Lloyd Austin nemen deel aan een persconferentie. (Drew Angerer / Getty Images / Bestand)

CHINA dreigt met vergeldingsmaatregelen na afwegen EU-sancties voor BEIJING’s militaire hulp aan Rusland

In een toespraak tot verslaggevers op de conferentie waarschuwde Hayashi dat de huidige situatie in Oekraïne en de acties van China in de Stille Oceaan “niet van elkaar te scheiden zijn”, en drong er bij de Europese leiders op aan de dreiging van China serieus te nemen terwijl ze Rusland in Oekraïne bestrijden.

Chinese soldaten met Chinese vlag op de achtergrond

Hayashi waarschuwde dat de huidige situatie in Oekraïne en de acties van China in de Stille Oceaan “niet van elkaar te scheiden zijn”, en drong er bij de Europese leiders op aan de dreiging van China serieus te nemen terwijl ze Rusland in Oekraïne bestrijden. (Chinese PLA)

“Sinds de agressie van Rusland tegen Oekraïne zijn de veiligheidssituatie hier in Europa en de veiligheidssituatie in de Stille Oceaan niet te scheiden”, zei Hayashi. “Dus dit is erg belangrijk en het is zeer zinvol dat de Europese ministers en ook de ministers van de Stille Oceaan hier in Stockholm gezamenlijk over die kwesties discussiëren.”

KLIK HIER OM DE FOX NEWS-APP TE ONTVANGEN

Read original article here

Leave A Reply