Internationale Dag van de Verpleging 2023: Kom meer te weten over de geschiedenis, betekenis, wensen en citaten van de gelegenheid

0

Internationale Dag van de Verpleging 2023: Weet over de gelegenheid
Afbeeldingsbron: FREEPIK Internationale Dag van de Verpleging 2023: Weet over de gelegenheid

Internationale Dag van de Verpleging 2023: Elk jaar wordt op 12 mei wereldwijd de Internationale Dag van de Verpleegster gevierd om de onschatbare bijdragen van verpleegkundigen aan de samenleving en hun integrale rol in het gezondheidszorgsysteem te erkennen. Deze belangrijke dag valt ook samen met de geboortedag van Florence Nightingale, bekend als de pionier van de moderne verpleegkunde. Florence Nightingale, bekend als “The Lady with the Lamp”, was een Britse verpleegster, sociaal hervormer en statisticus die in 1860 het St. Thomas’s Hospital en de Nightingale Training School for Nurses oprichtte. De dag heeft een lange geschiedenis die teruggaat tot 1974, toen de International Council of Nurses heeft 12 mei formeel ingesteld als een dag om verpleegkundigen wereldwijd te eren.

International Nurses Day herinnert aan de grote impact die verpleegkundigen hebben op de patiëntenzorg en het algehele welzijn. Het benadrukt hun onvermoeibare inspanningen, vooral tijdens de COVID-19-pandemie, waar hun toewijding en onbaatzuchtigheid gemeenschappen over de hele wereld hebben geïnspireerd. Deze naleving bevordert waardering en respect voor verpleegkundigen en spoort iedereen aan om dankbaarheid uit te spreken voor hun niet-aflatende inzet voor het bieden van kwaliteitszorg.
Internationale Dag van de Verpleging wensen:

 • Happy Nurses Day aan alle verpleegkundigen over de hele wereld! Jullie zijn allemaal onze echte helden.
 • Je geeft zoveel patiënten een reden om te glimlachen, Happy Nurses Day.
 • Fijne Dag van de Verpleging voor jou! Je hebt mijn oprechte respect en dankbaarheid.
 • Elke dag zou de dag van de verpleegster moeten zijn, want er is zoveel om je voor te bedanken.
 • Uw patiënten boffen met een verpleegster zoals u. Bedankt voor al je harde werk.


Citaten van de Internationale Dag van de Verpleging:

 • De Amerikaanse verpleegsters zijn het kloppende hart van ons medische systeem. – Barack Obama
 • De doktoren brengen dan wel de oorlogsspelletjes in kaart, maar het zijn de verpleegsters die het conflict draaglijk maken. — Jodi Picoult
 • Om te doen wat niemand anders zal doen, op een manier die niemand anders kan doen, ondanks alles wat we meemaken; dat is verpleegster worden. — Rawsi Williams
 • Verpleegkundigen bieden troost, medeleven en zorg zonder zelfs maar een recept. — Val Saintsbury
 • Verpleegkunde omvat een kunst, een humanistische oriëntatie, een gevoel voor de waarde van het individu en een intuïtief gevoel voor ethiek en voor de gepastheid van de ondernomen acties. — Mirte Aydelotte
 • Voor de zieken is het belangrijk om het beste te hebben. — Florence Nachtegaal

Lees ook: Moederdag 2023: Geef je mama deze 5 cadeaus en tover een glimlach op haar gezicht

Lees ook: Waarom wordt Moederdag gevierd? Ken geschiedenis en betekenis

Lees meer Lifestyle-nieuws

Read original article here

Ontkenning van verantwoordelijkheid! Palaunow is een automatische aggregator rond de wereldwijde media. Alle inhoud is gratis beschikbaar op internet. We hebben het zojuist op één platform ondergebracht, alleen voor educatieve doeleinden. In elke inhoud wordt de hyperlink naar de primaire bron gespecificeerd. Alle handelsmerken behoren toe aan hun rechtmatige eigenaars, al het materiaal aan hun auteurs. Als u de eigenaar van de inhoud bent en niet wilt dat wij uw materiaal op onze website publiceren, neem dan contact met ons op via e-mail – [email protected]. De inhoud wordt binnen 24 uur verwijderd.

Leave A Reply