Wie sterft in Guardians of the Galaxy Vol. 3?

0

Voor Voogden van de Galaxy Vol. 3 première, kregen we tal van teasers van schrijver/regisseur James Gunn dat het laatste verhaal in deze trilogie niet de komedie zou zijn die fans hadden verwacht. Het zou veel donkerder zijn dan eerdere afleveringen. Deze teasers suggereerden dat enkele van de grootste personages van de franchise zouden kunnen sterven. Afzonderlijk, Voogden van de Galaxy Vol. 3 geruchten en lekken leken veel van de doden te bevestigen, waaronder een bepaald personage.

De film is nu in de bioscoop te zien, dus we weten precies wie er leeft en sterft. In wat hieronder volgt, zal ik alle sterfgevallen van belangrijke personages behandelen, en wat ze inhouden. Zorg ervoor dat je eerst de film bekijkt, want groot Bewakers Vol. 3 spoilers volgen hieronder.

Voogden van de Galaxy Vol. 3 is erg brutaal

De dood is onontkoombaar in de MCU-films van Marvel. Het is iets dat de studio vaak gebruikt om te bewijzen dat de inzet reëel is. Niemand is veilig en onze favoriete superhelden overleven niet altijd elk gevecht. Marvel gebruikt de dood in ieder geval veel te vaak voor schurken, waardoor de kansen om enkele van de betere slechteriken van de MCU in toekomstige films te zien, effectief worden vernietigd.

(LR): Pom Klementieff als Mantis, Dave Bautista als Drax, Chris Pratt als Peter Quill/Star-Lord en Karen Gillan als Nebula in Guardians of the Galaxy Vol. 3. Afbeeldingsbron: Jessica Miglio/Marvel Studios

Zelfs als de helden of schurken het overleven, zijn er genoeg doden in superheldenfilms. Onschuldige omstanders worden neergeschoten terwijl de helden en schurken het uitvechten. En wat dat betreft, is er veel bloedvergieten Bewakers Vol. 3.

Het zijn niet zomaar enkele dienaren van de High Evolutionary (Chukwudi Iwuji). Een hele planeet sterft zodra de schurk besluit dat Counter-Earth niet de perfecte samenleving is die hij wilde maken.

Voeg al het experimenteren met dieren toe dat de High Evolutionary doet, en het aantal lichamen stijgt nog hoger. Voogden van de Galaxy Vol. 3 is veel brutaler dan de vorige inzendingen.

Guardians of the Galaxy sterfgevallen

In de weken voorafgaand aan de Voogden van de Galaxy Vol. 3 première, verwachtte ik dat Drax (Dave Bautista) de enige dood van de film onder de Guardians zou zijn. Dat is wat een schijnbaar accuraat plotlek suggereerde. Maar het verhaal veranderde kort nadat er lekken begonnen te komen van fans die de film in vroege vertoningen zagen. De sprekers onthulden dat alle Guardians het zouden overleven.

Rocket (Bradley Cooper) en Groot (Vin Diesel) in Guardians of the Galaxy Vol. 3 trailer 2. Bron afbeelding: Marvel Studios

Het plotlek was nauwkeurig, afgezien van het Drax-detail. Een ouder lek waarin werd beweerd dat Marvel afzonderlijke Guardian-sterfscènes had gefilmd, zou ook juist kunnen zijn, omdat verschillende Guardians in de film bijna stierven.

Het is niet alleen Rocket (Bradley Cooper), hoewel de wasbeer technisch gezien een paar minuten doodging. Gelukkig wilde Peter Quill (Chris Pratt) zijn vriend niet opgeven.

We zagen Groot (Vin Diesel) en Drax (Dave Bautista) tijdens de verschillende gevechten grote verwondingen oplopen. Zelfs Nebula (Karen Gillan) liep halverwege de film gevaar toen de Guardians OrgoCorp binnenvielen om de broncode van Rocket te vinden. Dan sterft Peter bijna in de ruimte tegen het einde van de film, maar Adam Warlock (Will Poulter) redt hem.

Warlock, nu een lid van de Guardians volgt Vol. 3wordt ook gered door Groot (Vin Diesel), die vindt dat iedereen een tweede kans verdient.

Adam Warlock (Will Poulter) in Guardians of the Galaxy Volume 3 trailer 1.
Adam Warlock (Will Poulter) in trailer 1 van Guardians of the Galaxy Volume 3. Bron afbeelding: Marvel Studios

Dat wil zeggen, geen van de Guardians sterft Voogden van de Galaxy Vol. 3. De oorspronkelijke groep is echter ontbonden. Dus, in filosofische zin, is het eerste Guardians-team gewoon “gestorven”.

Alleen Groot en Rocket blijven over, waarbij de laatste de nieuwe aanvoerder van het team is. Alle anderen vertrokken op hun eigen reis of bleven op Knowhere.

In de eerste groep hebben we Peter, Gamora (Zoe Saldana) en Mantis (Pom Klementieff). Ze verlieten elk Knowhere om een ​​nieuw leven te beginnen. Op Knowhere blijven Nebula en Drax, die respectievelijk de kolonie zullen leiden en voor de kinderen zullen zorgen. Technisch gezien zijn Rocket en Groot ook gebaseerd op Knowhere, maar ze zullen als Guardians door de melkweg blijven reizen.

Maar de film leverde ook een paar echte doden op.

Gamora (Zoë Saldana) in Guardians of the Galaxy Vol.  3 aanhangwagen 1.
Gamora (Zoë Saldana) in Guardians of the Galaxy Vol. 3 trailer 1. Bron afbeelding: Marvel Studios

De High Evolutionary is verdwenen; of is hij?

Misschien heb je Chukwudi Iwuji’s High Evolutionary daarna trending op sociale media gezien Voogden van de Galaxy Vol. 3, met enkele fans die Marvel vroegen om Kang the Conquerer samen met de acteur opnieuw te casten. Dat komt omdat Iwuji het absoluut doodt in deze rol.

De High Evolutionary is een ongelooflijk wreed persoon – een slechterik die je absoluut zult verachten. Je wilt dat de Wachters hem vermoorden, maar dat doen ze niet. Echter, aangezien zijn ruimteschip tegen het einde van Voogden van de Galaxy Vol. 3, lijkt zijn dood zo goed als zeker. Maar het is niet bevestigd. En hopelijk heeft Marvel meer plannen met deze schurk (of in ieder geval de acteur).

High Evolutionary (Chukwudi Iwuji) in Guardians of the Galaxy Vol.  3 aanhangwagen 1.
High Evolutionary (Chukwudi Iwuji) in Guardians of the Galaxy Vol. 3 trailer 1. Bron afbeelding: Marvel Studios

Ayesha’s verrassende dood binnen Bewakers Vol. 3

Als fan van Elizabeth Debicki was ik verdrietig om Ayesha te zien sterven Voogden van de Galaxy Vol. 3. Maar ze stierf net zoals het hele ras van Soeverein leefde: Stom.

Bewakers Vol. 3 onthult dat de Soeverein creaties zijn van de High Evolutionary. En ze zijn weer een mislukt experiment. De enige uitzondering zou Adam Warlock zijn geweest, maar de High Evolutionary heeft Adam te vroeg uitgebroed, dus hij is echt een overweldigde, volwassen baby.

Ik had graag meer van Ayesha in de MCU gezien. Maar de koningin kon niet wegvliegen met haar ruimteschip voordat Counter-Earth onder haar explodeerde. Intelligentie zit niet in deze soort. Het is een trieste manier om te gaan. Maar nogmaals, in lijn met de Soevereinen.

Rocket, Lylla, Teefs en Floor in Guardians of the Galaxy Vol.  3 Good to Have Friends-scène.
Rocket, Lylla, Teefs en Floor in Guardians of the Galaxy Vol. 3 Good to Have Friends-scène. Bron afbeelding: Marvel Studios

Lylla, Teefs en Floor – de hartverscheurende sterfgevallen

We zagen Lylla (Linda Cardellini), Teefs (Asim Chaudhry) en Floor (Mikaela Hoover) voor het eerst tijdens Marvel’s marketing voor Voogden van de Galaxy Vol. 3. We hadden echter niet noodzakelijkerwijs verwacht hun dood op het scherm te zien, vooral gezien het feit dat sommige geruchten zeiden dat we in de toekomst meer van Lylla zouden zien.

Maar deze sterfgevallen zijn het vermelden waard, omdat ze cruciaal zijn voor het complot en volkomen hartverscheurend. Rocket gaf zichzelf zijn hele leven de schuld. Tot Voogden van de Galaxy Vol. 3, dacht hij dat hij verantwoordelijk was voor de dood van zijn vrienden. En dat is wat hem op de reis zette die er uiteindelijk toe leidde dat hij de Guardians en de Avengers ontmoette.

Dat zal ik ook aangeven Voogden van de Galaxy Vol. 3 geeft ons nog een voorbeeld van het hiernamaals in de MCU. Dat is een belangrijk detail in het algemene MCU-verhaal, aangezien dit bestaansniveau verder moet worden uitgelegd. Rocket praat met Lylla tijdens zijn korte sterfscène en komt tot vrede met het lot van zijn verloren vrienden.

Het is een vergelijkbare ervaring als wat we zien Zwarte Panter met het voorouderlijk vlak. We hebben ook vergelijkbare leven-na-dood-scènes gezien in Maan Ridder En Thor: Liefde en Donder. Dan is er de ervaring van Thanos Oneindige oorlog. Met Voogden van de Galaxy Vol. 3 door ons deze Rocket-Lylla-hemelscène te geven, hebben we binnenkort een verklaring nodig voor de dimensies waar zielen naartoe gaan nadat ze zijn gestorven.

Blijf in contact met ons op het sociale-mediaplatform voor directe updates, klik hier om lid te worden van onze Twitter& Facebook

Leave A Reply