Myocarditis bij jonge mannen na COVID-vaccin: nieuwe studie suggereert wat de zeldzame hartaandoening kan veroorzaken

0

Meerdere onderzoeken hebben aangetoond dat in zeldzame gevallen tieners en jongvolwassen mannen myocarditis hebben ontwikkeld na het krijgen van het mRNA Covid-19-vaccin – en nu werpt nieuw onderzoek gepubliceerd in het tijdschrift Science Immunology enig licht op mogelijke oorzaken.

Wetenschappers van de Yale University School of Medicine in New Haven, Connecticut, voerden tests uit bij een groep van 23 patiënten met vaccingerelateerde myocarditis (een ontsteking van de hartspier) en/of pericarditis (een zwelling en irritatie van het membraan rond het hart). .

De wetenschappers ontdekten dat de aandoening niet werd veroorzaakt door antilichamen die door het vaccin werden geproduceerd, maar door de natuurlijke immuunrespons van het lichaam op het vaccin.

HET RISICO OP HARTZIEKTEN KAN WORDEN BEÏNVLOED DOOR EEN VERRASSENDE FACTOR, VINDT NIEUWE STUDIE

“De [researchers] onderzocht een aantal verschillende mechanismen in termen van immuunresponsen en waren in staat om adaptieve immuunresponsen uit te sluiten – dus geen specifieke antilichaam-gemedieerde reacties gericht op het virus of het hart zelf, “zei Dr. Donald M. Lloyd-Jones, direct verleden voorzitter van de American Heart Association en voorzitter van de afdeling preventieve geneeskunde van Feinberg School of Medicine van de Northwestern University in Chicago.

Tienerjongen met dokter

in zeldzame gevallen hebben tieners en jongvolwassen mannen myocarditis ontwikkeld na het krijgen van het mRNA COVID-19-vaccin – en nu werpt nieuw onderzoek licht op mogelijke oorzaken. (iStock)

Na de studiebevindingen te hebben bekeken, vertelde Lloyd-Jones aan Fox News Digital dat onderzoekers een “niet-specifieke immuunrespons identificeerden waarbij het hart een onschuldige omstander is, met niet-specifieke ontsteking en wat fibrose (littekenweefsel) vorming.”

Patiënten waren vóór vaccinatie gezond

De 23 patiënten die deelnamen aan het onderzoek varieerden in leeftijd van 13 tot 21 jaar, met een gemiddelde leeftijd van 16 jaar. Mannen vormden 87% van de groep, volgens het tijdschrift Science Immunology.

Alle patiënten waren “over het algemeen gezond” voordat ze het vaccin kregen, volgens een bespreking van de bevindingen van het onderzoek in het tijdschrift. De meesten van hen kregen symptomen binnen vier dagen na ontvangst van de tweede dosis van het Pfizer-BioNTech COVID-19-vaccin.

“Het lijkt geen langetermijngevolgen te hebben voor het hart.”

Onderzoekers onderzochten verschillende mogelijke oorzaken van myocarditis, waaronder een immuunrespons op antilichamen die door het vaccin worden geactiveerd, een allergische reactie op het vaccin en antilichamen die specifiek op het hart zijn gericht, merkte het tijdschrift Science op.

Nadat ze die mogelijkheden hadden uitgesloten, concludeerden ze dat het vaccin een overdreven immuunrespons veroorzaakte waarin het hart werd per ongeluk beïnvloed.

Symptomen van myocarditis

In de Yale-studie ervoeren de deelnemers veel van de symptomen die gewoonlijk geassocieerd worden met myocarditis, waaronder pijn op de borst, hartkloppingen, kortademigheid, koorts, vermoeidheid, hoofdpijn, misselijkheid, spierpijn en overmatig zweten.

De meeste gevallen van vaccingerelateerde myocarditis verdwijnen snel na behandeling.

Veel voorkomende behandelingen zijn niet-steroïde ontstekingsremmers (ibuprofen) en bloeddruk medicijnenvolgens de website van Beaumont Health.

Myocarditis

Wetenschappers voerden tests uit op 23 patiënten met vaccingerelateerde myocarditis (een ontsteking van de hartspier) en/of pericarditis (een zwelling en irritatie van het membraan rond het hart). (iStock)

In zeldzame gevallen kunnen patiënten IV-medicatie of machines nodig hebben om het hart te helpen.

“Zelfs als deze ontsteking optreedt, lijkt het vrij zelfbeperkend te zijn en lijkt het geen langetermijngevolgen te hebben voor het hart”, zei Lloyd-Jones.

Iedereen die symptomen ervaart, moet naar een arts gaan voor testen en medicijnen indien nodig, raden experts aan.

Het risico blijft laag, zeggen experts

Volgens de Centers for Disease Control and Prevention (CDC) treden de meeste gevallen van myocarditis en pericarditis bij tieners en jongvolwassen mannen op binnen een week na ontvangst van de tweede dosis van een mRNA COVID-19-vaccin.

Het kan echter optreden na de eerste dosis of na een boosterdosis.

Myocarditis blijft een zeer zeldzame complicatie van de mRNA-vaccins en treft ongeveer één op de 50.000 mensen, zei Lloyd-Jones.

CDC IDENTIFICEERT MOGELIJK ‘VEILIGHEIDSZORG’ VOOR BEPAALDE MENSEN DIE COVID-VACCINS ONTVANGEN

“De kans op ernstige complicaties (hart, longen, hersenen en andere) blijft veel groter door het COVID-19-virus zelf te krijgen als je niet gevaccineerd bent, dan door deze zeldzame complicatie van het vaccin”, vertelde Lloyd-Jones aan Fox News Digital.

“Mensen moeten zich bewust zijn van de risico’s en die afwegen tegen de veel grotere risico’s op complicaties door het daadwerkelijk krijgen van de Covid19-virus en een weloverwogen beslissing nemen, gebruikmakend van informatie uit betrouwbare bronnen”, voegde hij eraan toe.

Tienerjongen na vaccin

Een meerderheid van de zeldzame gevallen van myocarditis en pericarditis bij tieners en jongvolwassen mannen treedt op binnen een week na ontvangst van de tweede dosis van een mRNA COVID-19-vaccin. (iStock)

Wat betreft welke jonge mannen de aandoening na het vaccin zullen ontwikkelen, zei Lloyd-Jones dat het een “idiosyncratische reactie” lijkt te zijn die niet kan worden voorspeld.

“Het lijkt pas vroeg na vaccinatie op te treden, binnen enkele dagen tot een paar weken,” voegde hij eraan toe. “Het is niet later gezien voor zover ik weet.”

Studie had beperkingen

De auteurs van het onderzoek wezen op enkele beperkingen, voornamelijk de kleine omvang van de patiëntengroep.

“Hoewel ons cohort van LNP-mRNA-vaccin-geassocieerde myopericarditis een van de grootste is dat tot nu toe is bestudeerd, en onze hypothese consistent is met gepubliceerde rapporten van andere patiënten, blijft het aantal deelnemers beperkt om brede conclusies te trekken”, schreven de onderzoekers in de bevindingen.

“De kans op ernstige complicaties blijft veel groter door het COVID-19-virus zelf te krijgen.”

Er was ook enige variatie in leeftijd, vaccindosis en tijdsduur na vaccinatie, merkten ze op.

KLIK HIER OM U AAN TE SCHRIJVEN VOOR ONZE GEZONDHEIDSNIEUWSBRIEF

Bovendien is niet duidelijk hoe genetica kan een rol gaan spelen met het risico op myocarditis, aldus de auteurs.

De studie miste ook biopsiemonsters van hartweefsel.

KLIK HIER OM DE FOX NEWS-APP TE ONTVANGEN

Fox News Digital heeft contact opgenomen met de onderzoekers van Yale om commentaar te krijgen.

Read original article here

Leave A Reply