De CEO van UniCredit zegt dat er geen fusie- en overnamedoelen zijn tegen de huidige prijzen

0

Een stijging van 40% van de aandelenkoers van UniCredit dit jaar heeft speculaties aangewakkerd dat Orcel, die zijn carrière in investeringsbankieren eerst bij Merrill Lynch en daarna bij UBS opbouwde, een overname zou kunnen overwegen.

“We zien vandaag een veel grotere waarde die kan worden gecreëerd door onze aandelen op deze niveaus terug te kopen dan door een fusie en overname te doen”, vertelde Orcel aan een media-oproep nadat de bank uitstekende kwartaalresultaten had gerapporteerd.

Met zijn wortels in het industriële hart van Italië, waar het tweemaal het marktaandeel van UniCredit heeft, wordt Banco BPM algemeen gezien als het meest voor de hand liggende binnenlandse doelwit voor Orcel, die in 2021 wegliep van een voorgestelde overname van Monte dei Paschi di Siena, eigendom van de staat.

Vorige maand zei een Italiaanse investeerder in zowel UniCredit als Banco BPM dat een fusie “strategische waarde” zou hebben.

Speculaties over een eventuele overname hebben geleid tot winsten in de aandelen van Banco BPM, waarbij het Franse Credit Agricole als een andere potentiële koper werd gezien nadat het vorig jaar de grootste aandeelhouder werd met een belang dat het onlangs verhoogde tot 9,9%.

“Ik geloof echt dat een aantal doelen worden aangedreven door speculatie en op die niveaus slaan ze gewoon nergens op”, zei Orcel.

“Als … de waardepropositie zou veranderen, zouden we anders overwegen. Maar voorlopig is het wat het is.”

Banco BPM heeft een marktkapitalisatie van ongeveer 5,5 miljard euro ($ 6,1 miljard), terwijl dat voor UniCredit zo’n 36 miljard euro is.

Orcel heeft herhaaldelijk gezegd dat hij fusies en overnames zou overwegen, op voorwaarde dat ze strategisch zinvol zijn en de plannen voor kapitaalverdeling niet laten ontsporen terwijl ze de waarde voor de aandeelhouders vergroten.

“Er zijn een aantal kansen die we in heel Europa zien … maar financieel vertegenwoordigen we nog steeds de beste waardepropositie voor onze investeerders.”

($ 1 = 0,9066 euro)

(Rapportage door Valentina Za; redactie door Keith Weir)

Door Valentina Za

Leave A Reply