Amerikaanse Senaat om nieuwe wetgeving op te stellen om China tegen te gaan

0

(Reuters) – De meerderheidsleider van de Amerikaanse senaat, Chuck Schumer, kondigt woensdag een nieuwe poging aan om tweeledige wetgeving op te stellen om de bezorgdheid over China weg te nemen, inclusief het nemen van stappen om de stroom van geavanceerde technologie naar China te beperken, zeiden assistenten.

De wetgeving zal er ook op gericht zijn China ervan te weerhouden een conflict met Taiwan of andere Amerikaanse bondgenoten in de regio te beginnen door een scherm voor uitgaande investeringen te codificeren om te voorkomen dat Amerikaans kapitaal naar Chinese bedrijven gaat.

De inspanning wordt de China Competition Bill 2.0 genoemd en volgt op een poging vorig jaar toen president Joe Biden wetgeving ondertekende die meer dan $ 170 miljard over een periode van vijf jaar toestond om Amerikaans wetenschappelijk onderzoek te stimuleren om beter te kunnen concurreren met China en $ 52 miljard aan nieuwe subsidies voor de productie en het onderzoek van halfgeleiders. .

(rapportage door David Shepardson)

Leave A Reply