Natalee Holloway vermoedt dat Joran van der Sloot wordt uitgeleverd aan de VS, zegt Beth Holloway

0

Joran van der Sloot, de hoofdverdachte van de verdwijning van de Amerikaanse Natalee Holloway in 2005, die verdween tijdens een schoolreisje op Aruba, zal vanuit Peru worden uitgeleverd aan de Verenigde Staten, zei haar familie woensdag.

Holloway’s moeder, Beth Holloway, maakte het nieuws bekend in een verklaring.

“Bijna precies achttien jaar later is haar dader, Joran van der Sloot, uitgeleverd aan Birmingham om zich te verantwoorden voor zijn misdaden”, zei ze.

De Peruaanse autoriteiten kwamen overeen om Van der Sloot uit te leveren, die een gevangenisstraf van 28 jaar uitzit voor de moord op de 21-jarige Peruviaan Stephany Flores in 2010.

TEXAS POLITIE-ID VROUW ALS BABY RUIM 50 JAAR GELEDEN ONTVOERD

Joran van der Sloot is de hoofdverdachte van de verdwijning van Natalee Holloway in 2005. Hij zit in Peru een gevangenisstraf uit voor de moord op een 21-jarige vrouw. (Getty Images, AP)

De Peruaanse regering heeft ermee ingestemd de Nederlandse staatsburger tijdelijk uit te leveren aan de Amerikaanse autoriteiten “voor zijn vervolging in de Verenigde Staten wegens het vermeende plegen van de misdaden van afpersing en fraude, tot klacht van Elizabeth Ann Holloway”, aldus de Peruaanse minister van Justitie en Mensenrechten. Rechten, zei Daniel Maurate Romero in een verklaring.

Gustavo Meza-Cuadra, de ambassadeur van Peru in de VS, zei dat hij hoopt dat “deze actie een proces mogelijk zal maken dat zal helpen om vrede te brengen bij mevrouw Holloway en haar familie, die rouwen op dezelfde manier als de familie Flores in Peru. rouwen om het verlies van hun dochter.”

Van der Sloot is een van de hoofdverdachten in de verdwijning van Holloway, die op 30 mei 2005 op Aruba niet verscheen voor haar vlucht naar Alabama.

De 18-jarige werd die ochtend voor het laatst samen met de jonge Nederlander gezien bij het verlaten van een bar. Haar lichaam werd nooit gevonden en de daaropvolgende zoektochten naar de jonge vrouw zouden intense media-aandacht en wereldwijde aandacht opleveren. Ze werd in 2014 wettelijk dood verklaard.

Van der Sloot werd op een gegeven moment gearresteerd in verband met de verdwijning van Holloway, maar werd later vrijgelaten wegens gebrek aan bewijs. De verdwijning kreeg wereldwijde aandacht en veroorzaakte een media-razernij.

Ted Williams, een strafrechtadvocaat en Fox News-medewerker die verslag deed van de Holloway-zaak op Aruba uit 2005, noemde het nieuws over de uitlevering van Van der Sloot ‘fantastisch’.

“Ik ben opgetogen en ik vind het fantastisch dat Joran van der Sloot zal worden uitgeleverd aan de Verenigde Staten en zal worden aangeklaagd voor enkele criminele handelingen die verband houden met Natalee Holloway”, zei hij tegen Fox News Digital.

“Het enige wat de familie Holloway heeft gewild, is dat Joran voor het gerecht wordt gebracht en nu kunnen ze heel goed die gerechtigheid krijgen.”

– Ted Williams / strafrechtadvocaat en medewerker van Fox News

Autoriteiten hebben niet aangekondigd met welke type F-aanklachten Van der Sloot te maken kan krijgen. Williams zei dat hij verwacht dat hij zal worden overgedragen aan de federale autoriteiten zodra hij Amerikaanse bodem aanraakt, maar verwacht niet dat hij iets bekent of verklaringen aflegt.

Hij voegde eraan toe dat het juridische proces “lang en uitgerekt” kan zijn, afhankelijk van de aanklachten die worden opgelegd.

KLIK HIER OM DE FOX NEWS-APP TE ONTVANGEN

Flores werd vijf jaar geleden vermoord op de dag dat Holloway, die uit Alabama kwam, verdween. Van der Sloot vertelde de politie dat hij de vrouw in Peru in een vlaag van woede had vermoord nadat ze op zijn laptop had ontdekt dat hij verband hield met de verdwijning van Holloway. De forensische experts van de politie betwistten de bewering.

In haar verklaring merkte Beth Holloway op dat haar dochter vandaag 36 jaar oud zou worden.

Het is een zeer lange en pijnlijke reis geweest, maar de volharding van velen zal zijn vruchten afwerpen,” zei ze. “Samen krijgen we eindelijk gerechtigheid voor Natalee.”

Read original article here

Leave A Reply