George Santos pleit niet schuldig aan federale aanklachten tijdens de eerste verschijning in de rechtbank

0

De Amerikaanse vertegenwoordiger George Santos, RN.Y., pleitte woensdag niet schuldig aan federale aanklachten, slechts enkele uren nadat een aanklacht van 13 punten tegen hem was ontzegeld.

De aanklacht van 13 punten werd openbaar gemaakt in de Amerikaanse districtsrechtbank voor het oostelijke district van New York, en het congreslid werd beschuldigd van zeven gevallen van draadfraude, drie gevallen van witwassen, één keer van diefstal van overheidsgelden en twee keer van het afleggen van valse verklaringen aan de Tweede Kamer.

George Santos

Rep. George Santos, RN.Y., links, en assistent Vish Burra worden gezien in het Capitol Visitor Center na een bijeenkomst van de House Republican Conference op dinsdag 7 februari 2023. (Tom Williams/CQ-Roll Call, Inc via Getty Images, Bestand)

“Deze aanklacht is bedoeld om Santos verantwoordelijk te houden voor verschillende vermeende frauduleuze plannen en brutale verkeerde voorstellingen”, zei de Amerikaanse advocaat Breon Peace in een verklaring. “Alles bij elkaar genomen, beschuldigen de beschuldigingen in de aanklacht Santos van het vertrouwen op herhaalde oneerlijkheid en bedrog om naar de zalen van het Congres te gaan en zichzelf te verrijken. Hij gebruikte politieke bijdragen om zijn zakken te vullen, en vroeg onrechtmatig een werkloosheidsuitkering aan die naar New Yorkers had moeten gaan. die door de pandemie hun baan waren kwijtgeraakt, en logen tegen de Tweede Kamer.

“My Office en onze wetshandhavingspartners zullen corruptie en zelfhandel in de openbare instellingen van onze gemeenschap agressief blijven uitroeien en openbare functionarissen ter verantwoording roepen aan de kiezers die hen hebben gekozen.”

Read original article here

Leave A Reply