Vermijd de stiekeme trucs van deze oplichters

0

Ik las de opmerkingen hieronder over elk van mijn CyberGuy-rapporten, inclusief geweldige feedback over ons verhaal “Tips om u te helpen bepalen of een online winkel echt is of oplichterij.”

KLIK OM KURT’S GRATIS CYBERGUY-NIEUWSBRIEF TE ONTVANGEN MET SNELLE TIPS, TECH-REVIEWS, VEILIGHEIDSWAARSCHUWINGEN EN EENVOUDIGE INSTRUCTIES OM JE SLIMMER TE MAKEN

Ik ben dankbaar als je je eigen ervaringen deelt, zoals wat Randy F. hieronder te zeggen had:

“Ik zou willen voorstellen dat mensen PayPal niet gebruiken. Ik heb twee incidenten gehad met behulp van frauduleuze sites. Eén was op eBay en de andere was rechtstreeks naar de verkoper, wat niet de daadwerkelijke site van het juiste bedrijf was. Het eerste incident waarnaar ik werd doorverwezen was eBay eigendom van PayPal. Je moet proberen het probleem met de verkoper op te lossen. In dit geval bood de verkoper een terugbetaling aan als ik het nep-item terugstuurde. Verzending, met tracking, was meer dan het bedrag dat ik betaalde. De tweede kwam uit China, de sieraden waren nep. PayPal zou niets anders doen.’

PayPal is een veelgebruikte manier voor mensen om voor dingen te betalen en heeft meestal geweldige beveiligingsfuncties. Dit sluit het platform echter niet uit van een groot aantal oplichters, zoals we kunnen zien in het verhaal van Randy.

Laten we eens kijken naar enkele belangrijke dingen die u moet onthouden wanneer u PayPal gebruikt en hoe u uzelf kunt beschermen.

KIJK UIT VOOR DEZE ZELLE IMPOSTER SCAM OP FACEBOOK MARKETPLACE

Paypal-logo op de telefoon

PayPal is een veelgebruikte manier voor mensen om voor dingen te betalen en heeft meestal geweldige beveiligingsfuncties. Dit sluit het platform echter niet uit van een groot aantal oplichters, zoals we kunnen zien in het verhaal van Randy. (Kurt Knutsson)

Wat zijn enkele veel voorkomende PayPal-zwendel?

E-mail oplichting

Bepaalde zwendelpraktijken vinden plaats op PayPal die vaker voorkomen dan andere. Misschien wel een van de meest voorkomende e-mail oplichting. Oplichters gebruiken e-mail graag als hun belangrijkste vorm van communicatie en meestal zal men contact opnemen met een slachtoffer en zeggen dat hun PayPal-rekeninggegevens zijn gecompromitteerd, en ze moeten onmiddellijk handelen door op een valse link te klikken. Dit is een veel voorkomende phishing-tactiek en kan gemakkelijk worden vermeden.

Oplichting met beloningen

Een andere veel voorkomende zwendel die wordt gebruikt, biedt een slachtoffer een soort beloning. Nogmaals, de oplichter stuurt een e-mail waarin staat dat het slachtoffer een promotie-aanbieding heeft ontvangen en vraagt ​​hem in te loggen op zijn PayPal-rekening. De bijgevoegde link leidt echter naar een nepwebsite die op PayPal lijkt, en zodra u uw inloggegevens overhandigt, heeft de oplichter toegang tot alle financiële informatie die op uw account is opgeslagen.

PAYPAL HACKER ATTACK STELT NAMEN VAN KLANTEN EN SOCIALEZEKERHEIDSNUMMERS BLOOT

Verzending oplichting

Verkopers zijn net zo kwetsbaar voor PayPal-zwendel als kopers, en vooral verzendingszwendel komt vaak voor. Als u bijvoorbeeld PayPal als betaalmethode gebruikt wanneer u een artikel op een site als eBay verkoopt, kan een oplichter u vragen om een ​​andere koerier te gebruiken zodra zij de artikelen hebben gekocht en het pakket vervolgens naar een ander adres omleiden. Hierdoor kan de oplichter teruggaan naar de verkoper en beweren dat hij het pakket nooit heeft ontvangen, waardoor de verkoper geen andere keuze heeft dan het pakket terug te betalen, waardoor hij geen artikel en geen geld meer heeft.

Een stel houdt creditcards vast terwijl ze op een computer werken

Een andere grote zwendel is de zwendel met prepaid verzendlabels. Dit is wanneer een oplichter de verkoper zal vragen om een ​​item naar hen te verzenden met behulp van hun prepaid label om de verzendkosten te dekken. ( )

Oplichting met prepaid verzendlabels

Een andere grote zwendel is de zwendel met prepaid verzendlabels. Dit is wanneer een oplichter de verkoper zal vragen om een ​​item naar hen te verzenden met behulp van hun prepaid label om de verzendkosten te dekken. Dit geeft de oplichter volledige controle over waar het pakket terechtkomt en het label kan een volledig vals adres op het label hebben. Als dit het geval is, kan PayPal de opgelichte verkoper niet helpen omdat er geen gegevens zijn over waar het pakket naartoe is gegaan.

ABONNEER VOOR MEER VAN MIJN VEILIGHEIDSWAARSCHUWINGEN OP MIJN GRATIS CYBERGUY REPORT-NIEUWSBRIEF OP CYBERGUY.COM/NEWSLETTER

Wat kan ik doen om mezelf te beschermen tegen PayPal-zwendel?

Er zijn een paar dingen die u kunt doen om te voorkomen dat deze oplichting u overkomt. Hier zijn enkele van mijn beste tips.

Klik niet op verdachte links

Zoals we eerder vermeldden, zijn phishing-e-mails enkele van de meest voorkomende manieren waarop een oplichter u probeert te pakken te krijgen. Als u een e-mail ontvangt van een onbekende afzender en u wordt aangespoord om op een link te klikken of een bijlage te openen, trap er dan niet in. Als de afzender beweert van PayPal te zijn, zorg er dan voor dat u het e-mailadres opzoekt en kijk of het legitiem is.

Maak nooit geld over

Geld overmaken naar iemand die je nog nooit hebt ontmoet, is een grote rode vlag dat je wordt opgelicht. Als je ergens online voor betaalt, kijk dan of je in ieder geval met een tegoed kunt betalen, op die manier is je betaling gemakkelijk te traceren en kan je bank of creditcardmaatschappij je altijd helpen om je geld terug te krijgen.

Gefrustreerde vrouw werkt op computer

Geld overmaken naar iemand die je nog nooit hebt ontmoet, is een grote rode vlag dat je wordt opgelicht. ( )

Verzend altijd naar het adres Transactiegegevens

PayPal heeft een pagina Transactiegegevens wanneer er een aankoop wordt gedaan. Als je een verkoper bent en je moet een artikel naar een koper verzenden, zorg er dan voor dat je het alleen naar het adres stuurt dat op de pagina Transactiegegevens staat vermeld. Op deze manier heb je meer controle over waar het pakket terechtkomt en kan PayPal je helpen als de koper beweert het nooit te hebben ontvangen.

BEKENTENISSEN VAN EEN SLACHTOFFER OPGELET DOOR CYBERCREEPS

Accepteer geen verzendlabels

Als een koper je een prepaid verzendlabel aanbiedt, of als ze meer betalen voor het artikel dan vermeld staat “als bedankje voor de geweldige service”, trap er dan niet in. Het is waarschijnlijk een oplichter die probeert het pakket om te leiden en vervolgens een terugbetaling te eisen.

Gebruik antivirussoftware

Het hebben van goede antivirussoftware op uw apparaten zal u alleen maar ten goede komen, aangezien deze PayPal-zwendel kan proberen u ertoe te brengen op een link te klikken of een verdachte bijlage te openen. Antivirussoftware op uw apparaten zorgt ervoor dat u niet meer op mogelijke kwaadaardige links van PayPal-oplichters kunt klikken.

Zie mijn deskundige beoordeling van de beste antivirusbescherming voor uw Windows-, Mac-, Android- en iOS-apparaten door te bezoeken CyberGuy.com/LockUpYourTech.

GRATIS ANTIVIRUS: MOET JE HET GEBRUIKEN?

Schermafbeelding van de Cyberguy-website

Bent u onlangs betrokken geweest bij een PayPal-zwendel? Laat het ons weten door ons te schrijven op CyberGuy.com/Contact ( )

Bent u onlangs betrokken geweest bij een PayPal-zwendel? Laat het ons weten door ons te schrijven op CyberGuy.com/Contact.

KLIK OM DE FOX NEWS-APP TE KRIJGEN

Abonneer u voor meer van mijn tips op mijn gratis CyberGuy Report-nieuwsbrief door naar te gaan CyberGuy.com/Nieuwsbrief.

Copyright 2023 CyberGuy.com. Alle rechten voorbehouden.

Read original article here

Leave A Reply