Nintendo verwacht in 2023 15 miljoen switch-consoles te verkopen, zegt dat Super Mario Movie beter presteerde dan verwacht

0

Nintendo zei dinsdag dat het een verdere daling van de verkoop van zijn verouderde Switch-console ziet tot 15 miljoen eenheden in het boekjaar tot eind maart 2024, een jaarlijkse daling van 17 procent die een derde opeenvolgende jaar van daling zou betekenen.

Het in Kyoto gevestigde gamingbedrijf erkende de afnemende vraag naar Switch, nu in zijn zevende jaar op de markt, zelfs nu de toeleveringsketen is afgenomen en het bedrijf zijn gamesaanbod versterkt.

“Het is moeilijk voor de hardware- en softwareverkoop van Switch om hetzelfde tempo aan te houden”, vertelde Nintendo-president Shuntaro Furukawa op een persconferentie, eraan toevoegend dat hij nog steeds ruimte ziet voor nieuwe gebruikers om naar het hybride thuis/draagbare apparaat te komen.

Nu de verkoop van Switch vertraagt, is de aandacht van investeerders gericht op een mogelijke opvolger van het apparaat, waarvan meer dan 125 miljoen exemplaren zijn verkocht.

“Op basis van de richtlijnen is het glashelder dat de lancering van een Switch 2 of geheel nieuw stuk hardware dit fiscale jaar kan worden uitgesloten”, zegt Serkan Toto, oprichter van het adviesbureau Kantan Games.

De robuuste aantrekkingskracht van Nintendo’s lijst met personages werd de afgelopen weken onderstreept door het kassucces van The Super Mario Bros. Movie, dat het bedrijf helpt te diversifiëren buiten zijn kernconsoleactiviteiten.

De film heeft de verwachtingen overtroffen, zei Furukawa.

Vrijdag lanceert Nintendo The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom, een van de meest verwachte games van het jaar. De bestellingen voor de game vorderen goed, zei Furukawa.

Ondertussen zei Nintendo dat de bedrijfswinst met 15 procent jaar-op-jaar daalde tot 504,38 miljard yen ($ 3,73 miljard) in het jaar dat eindigde in maart. Het bedrijf verwacht dat de winst voor het lopende boekjaar met 11 procent zal dalen tot 450 miljard yen.

© Thomson Reuters 2023


OnePlus lanceerde onlangs zijn eerste tablet in India, de OnePlus Pad, die alleen wordt verkocht in een Halo Green-kleuroptie. Met deze tablet betreedt OnePlus een nieuw territorium dat wordt gedomineerd door de iPad van Apple. We bespreken dit en meer op Orbital, de Gadgets 360-podcast. Orbital is beschikbaar op Spotify, Gaana, JioSaavn, Google Podcasts, Apple Podcasts, Amazon Music en waar je je podcasts ook vandaan haalt.

(Dit verhaal is niet bewerkt door NDTV-medewerkers en wordt automatisch gegenereerd op basis van een gesyndiceerde feed.)

Affiliate-links kunnen automatisch worden gegenereerd – zie onze ethische verklaring voor details.

Read original article here

Ontkenning van verantwoordelijkheid! Palaunow is een automatische aggregator rond de wereldwijde media. Alle inhoud is gratis beschikbaar op internet. We hebben het zojuist op één platform ondergebracht, alleen voor educatieve doeleinden. In elke inhoud wordt de hyperlink naar de primaire bron gespecificeerd. Alle handelsmerken behoren toe aan hun rechtmatige eigenaars, al het materiaal aan hun auteurs. Als u de eigenaar van de inhoud bent en niet wilt dat wij uw materiaal op onze website publiceren, neem dan contact met ons op via e-mail – [email protected]. De inhoud wordt binnen 24 uur verwijderd.

Leave A Reply