Astrofysicus Neil deGrasse Tyson biedt optimistische kijk op AI, ‘langverwachte kracht’ van ‘hervorming’

0

Astrofysicus Neil deGrasse Tyson ziet kunstmatige intelligentie als een broodnodige stresstest voor de moderne samenleving, met het idee dat het de mensheid ertoe zal brengen enkele van haar meer verouderde ideeën en systemen te verfijnen nu de “geest uit de fles is”.

“Natuurlijk zal AI banen vervangen”, zei Tyson in commentaar op Fox News Digital. “Sinds het begin van het industriële tijdperk zijn hele sectoren van onze economie achterhaald door de aanwezigheid van technologie.

“De historische fout in de redenering is te veronderstellen dat wanneer banen verdwijnen, er geen andere banen zullen zijn voor mensen om te doen”, betoogde hij. “Er zijn meer mensen aan het werk in de wereld dan ooit tevoren, maar geen van hen maakt buggy-zwepen. Alleen omdat je geen nieuwe banensector aan de horizon ziet, wil nog niet zeggen dat die er niet is.”

AI heeft bewezen een katalysator te zijn voor maatschappelijke angsten en hoop sinds OpenAI ChatGPT-4 voor het publiek heeft vrijgegeven voor testen en interactie. AI vertrouwt op gegevens om te verbeteren, en als een groot taalmodelsysteem zijn die gegevens afkomstig van gesprekken, aanwijzingen en interacties met echte mensen.

HARRIS NEEMT LEIDING BIJ AI-VERGADERING MET TECH-CEO’S TERWIJL BIDEN ZIJN WITTE HUIS-SCHEMA VERLICHT

Neil De Grasse Tyson

Neil deGrasse Tyson woont de 23e jaarlijkse Webby Awards bij op 13 mei 2019 in New York City. (Michael Loccisano/Getty Images voor Webby Awards)

Sommige technologieleiders uitten hun bezorgdheid over de toekomst van zo’n krachtig AI-model en riepen op tot een ontwikkelingspauze van zes maanden. Anderen bespraken de AI als potentieel de meest transformerende technologie sinds de industriële revolutie en de drukpers.

Tyson heeft consequenter het positieve potentieel van AI besproken als een “lang nodig, langverwachte kracht” van “hervorming”.

“Toen de rekenkracht snel het menselijke mentale vermogen om te rekenen overtrof, renden wetenschappers en ingenieurs niet naar de heuvels: we omarmden het”, zei hij. “We hebben het geabsorbeerd. Door de voortdurende vooruitgang konden we nadenken over steeds diepere, steeds complexere problemen op aarde en in het universum.”

AI KAN ‘NAGEL IN DE KOFFER’ ZIJN VOOR HET INTERNET’, WAARSCHUWT ASTROFYSicus

Neil deGrasse Tyson, rechts, Gayle King links

Gayle King en Neil deGrasse Tyson in The 92nd Street Y op 19 oktober 2022 in New York City. (Gary Gershoff/Getty Images)

“Nu computers de taal en cultuur onder de knie hebben en zich voeden met alles wat we op internet hebben gezet, is mijn eerste gedachte: cool, laat het ondankbare taaldingen doen die eigenlijk niemand echt wil doen, en waarvoor mensen bijna nooit zichtbaar worden krediet, zoals het schrijven van handleidingen of brochures of bijschriften van afbeeldingen of wikipagina’s,” voegde Tyson eraan toe.

Hij voerde aan dat leraren die zich zorgen maken over studenten die ChatGPT of andere AI gebruiken om essays en scripties te bedriegen, dit in plaats daarvan zouden kunnen zien als een kans om het onderwijs opnieuw vorm te geven.

“Als studenten frauderen met een scriptie door ChatGPT het voor hen te laten schrijven, moeten we de student dan de schuld geven? Of is het de schuld van een onderwijssysteem dat we de afgelopen eeuw hebben aangescherpt om cijfers meer te waarderen dan studenten leren? ” vroeg Tyson.

GOOGLE DEEPMIND CEO VOORSPELLING WANNEER AI OP MENSELIJK NIVEAU ER ZAL ZIJN

ChatGPT op computerscherm

De kunstmatige-intelligentiesoftware ChatGPT, die een mensachtig gesprek genereert. (Getty-afbeeldingen)

“ChatGPT kan de langverwachte, langverwachte kracht zijn om te hervormen hoe en waarom we waarderen wat we op school leren.

“De drang om te verklaren ‘deze tijd is anders’ is sterk, aangezien AI ook onze creativiteit begint te vervangen”, legt hij uit. “Als dat onvermijdelijk is, kom maar op.

“Als AI een betere opera kan componeren dan een mens, laat hem dat dan doen”, vervolgde hij. “Die opera zal door mensen worden opgevoerd, bekeken door een menselijk publiek met banen die we nu nog niet voorzien. En zelfs als robots de opera zouden uitvoeren, zou dat op zich al een interessant gezicht kunnen zijn.”

KLIK HIER OM DE FOX NEWS-APP TE ONTVANGEN

Terwijl sommigen zich zorgen maken over het gebrek aan toezicht en wetgeving die momenteel van kracht is om met AI en de ontwikkeling ervan om te gaan, merkte Tyson op dat het aantal landen met AI-ministers of tsaren “groeit”.

“Op zulke momenten kan men tevergeefs proberen de vooruitgang van AI tegen te houden. Of in plaats daarvan aandringen op de snelle ontwikkeling van tools om het te temmen.”

Read original article here

Leave A Reply