Hogwarts Legacy heeft meer dan $ 1 miljard verzameld

0

Hogwarts Legacy heeft nu 15 miljoen exemplaren verkocht en meer dan $ 1 miljard verdiend, en dat aantal zal naar verwachting aanzienlijk toenemen naarmate de game beschikbaar komt op platforms van de vorige generatie.

David Zaslav, CEO van Warner Bros. Discovery, zei eerder vandaag in het kader van de winstoproep van het bedrijf: “Hogwarts Legacy heeft tot nu toe meer dan $ 1 miljard aan detailhandelsverkopen en meer dan 15 miljoen verkochte eenheden wereldwijd verzameld, en vandaag lanceert het team de game op de PlayStation 4- en Xbox One-platforms.”

De verkoopcijfers maken Hogwarts Legacy WB’s vijfde gamefranchise van meer dan $ 1 miljard, waardoor het in een stabiele positie komt met LEGO, DC, Mortal Kombat en Game of Thrones.

Maar de verkoop zal naar verwachting blijven groeien. Hogwarts Legacy wordt vandaag niet alleen gelanceerd op PS4 en Xbox One, maar er komt ook een Switch-versie aan in juli. JB Perrette, CEO van wereldwijde streaming en games bij WB Discovery, merkte tijdens het inkomstengesprek op dat de Switch-versie belangrijk was voor de verkoop.

“We zien dat waarschijnlijk als een veel grotere installatiebasis en een fanbase”, zei hij, erop wijzend dat Nintendo een enorme installatiebasis heeft in Japan, waar Harry Potter “zeer scheef trekt in termen van populariteit”.

“We zien waarschijnlijk een veel groter voordeel van die release, zeker dan de [PS5 and Xbox Series release]’ voorspelde hij.

Hogwarts Legacy was eerder de bestverkochte game van februari 2023 en blijft tot nu toe de bestverkochte game van het jaar. Zelda: Tears of the Kingdom zal waarschijnlijk voor stevige concurrentie zorgen, maar met de releases van de huidige generatie en Switch lijkt het waarschijnlijk dat Hogwarts Legacy de grootste game van het jaar zal worden. Die populariteit was natuurlijk lijnrecht tegenover de controverse rond Hogwarts Legacy en de auteur van de originele Harry Potter-boeken, JK Rowling.

Voor degenen die vandaag spelen, is er nu een nieuwe patch beschikbaar met een nieuwe arachnofobie-modus en verschillende bugfixes.

Matt Purslow is IGN’s UK News and Features Editor.

Read original article here

Ontkenning van verantwoordelijkheid! Palaunow is een automatische aggregator rond de wereldwijde media. Alle inhoud is gratis beschikbaar op internet. We hebben het zojuist op één platform ondergebracht, alleen voor educatieve doeleinden. In elke inhoud wordt de hyperlink naar de primaire bron gespecificeerd. Alle handelsmerken behoren toe aan hun rechtmatige eigenaars, al het materiaal aan hun auteurs. Als u de eigenaar van de inhoud bent en niet wilt dat wij uw materiaal op onze website publiceren, neem dan contact met ons op via e-mail – [email protected]. De inhoud wordt binnen 24 uur verwijderd.

Leave A Reply