Apple brengt de allereerste Rapid Security Response-update uit: wat u moet weten

0

Apple heeft de laatste tijd te maken gehad met talloze beveiligingsbedreigingen, dus het is alleen maar logisch dat ze de beveiligingsfuncties voor hun apparaten willen upgraden. Het bedrijf heeft zojuist aangekondigd dat het zijn allereerste Rapid Security Response zal uitbrengen, wat een snellere oplossing is dan een volledige software-update.

Apple maakt regelmatig software-updates voor zijn apparaten, en deze updates brengen meestal beveiligingsreparaties aan, terwijl ze ook enkele speciale functies bevatten, zoals nieuwe emoji’s, bijgewerkte app-ontwerpen en meer. De Rapid Security Response-update is echter iets anders dan een normale update.

KLIK OM KURT’S GRATIS CYBERGUY-NIEUWSBRIEF TE ONTVANGEN MET SNELLE TIPS, TECH-REVIEWS, VEILIGHEIDSWAARSCHUWINGEN EN EENVOUDIGE INSTRUCTIES OM JE SLIMMER TE MAKEN

Wat doet de Rapid Security Response-update?

Deze biedt specifiek snelle beveiliging en bugfixes voor iOS 16.4.1-gebruikers en macOS 13.3.1-gebruikers zonder dat ze tijd hoeven te besteden aan het installeren van een geheel nieuwe update (wat doorgaans ongeveer 5 tot 10 minuten kan duren). Deze update wordt automatisch toegepast op alle Apple-gebruikers met apparaten met de nieuwste versie van iOS, iPad of macOS. Gebruikers kunnen de update ook handmatig installeren door deze stappen te volgen.

Instellingen voor iPhone op Apple

Hier leest u hoe u de Rapid Security Response-update van Apple start. (CyberGuy.com)

Apple algemene instellingen voor iphone

Klik op Algemeen onder Instellingen. (CyberGuy.com)

Iphone software update

Tik op Software-update op je iPhone. (CyberGuy.com)

CRYPTO-MINING MALWARE AANVALLEN APPLE MAC MET PIRATERENDE SOFTWARE

  • De update zou op uw scherm moeten verschijnen. Klik Installeren om het updateproces te starten

ABONNEER VOOR MEER VAN MIJN VEILIGHEIDSTIPS OP MIJN GRATIS CYBERGUY REPORT NIEUWSBRIEF OP CYBERGUY.COM/NEWSLETTER

Wat lost deze Rapid Security Response op?

RUSSISCHE RANSOMWARE AANVAL SOFTWARE DOET APPLE MAC EN MACBOOK

Volgens Apple is de Rapid Security Response bedoeld om “belangrijke beveiligingsverbeteringen tussen software-updates door te brengen – bijvoorbeeld verbeteringen aan de Safari-webbrowser, de WebKit-frameworkstack of andere kritieke systeembibliotheken. Ze kunnen ook worden gebruikt om bepaalde beveiligingsmaatregelen te verminderen. problemen sneller op te lossen, zoals problemen die mogelijk zijn uitgebuit of waarvan is gemeld dat ze ‘in het wild’ voorkomen.’

Dit kan mogelijk helpen bij de recente malware-aanvallen op Apple-apparaten, zoals de Atomic macOS Stealer die specifiek is ontworpen om gevoelige informatie op Mac-computers te bemachtigen.

Apple stelt deze Rapid Security Responses vanaf nu beschikbaar voor alle gebruikers die het nieuwste besturingssysteem hebben geïnstalleerd gedurende een voortschrijdende periode van 48 uur.

GRATIS ANTIVIRUS: MOET JE HET GEBRUIKEN?

Moet ik nog steeds antivirussoftware op mijn apparaten hebben geïnstalleerd?

Ja, antivirussoftware op al uw apparaten installeren zal u alleen helpen, geen pijn doen. Zie het als een extra beschermingslaag voor het geval de beveiligingsoplossingen van Apple niet zo snel gaan als al die oplichters die proberen uw informatie te bemachtigen. Bovendien zorgt antivirussoftware ervoor dat u niet meer op schadelijke koppelingen klikt of bestanden downloadt die malware op uw apparaat vrijgeven.

Zie mijn deskundige beoordeling van de beste antivirusbescherming voor uw Windows-, Mac-, Android- en iOS-apparaten door te bezoeken CyberGuy.com/LockUpYourTech.

Als dit een indicatie is van hoe gevaarlijk de verbonden wereld aan het worden is, wat denk je dan dat er zal gebeuren als hackers AI-tools onder de knie krijgen? Deel uw mening met ons op CyberGuy.com/Contact.

antivirusbescherming cyberguy.com

Hier vindt u meer tips om uw software veilig te houden. (CyberGuy.com)

KLIK HIER OM DE FOX NEWS-APP TE ONTVANGEN

Abonneer u voor meer van mijn tips op mijn gratis CyberGuy Report-nieuwsbrief door naar te gaan CyberGuy.com/nieuwsbrief.

Copyright 2023 CyberGuy.com. Alle rechten voorbehouden.

Read original article here

Leave A Reply