3 van de 4 Indiërs zijn bang om losgekoppeld te worden van hun smartphone, blijkt uit onderzoek

0

Drie op de vier ondervraagde mensen in India hebben ‘NoMoPhobia’ – de angst om losgekoppeld te worden van hun smartphones vanwege een bijna lege batterij of andere redenen, aldus een gezamenlijk onderzoek van de fabrikant van mobiele telefoons Oppo en marktonderzoeksbureau Counterpoint op vrijdag.

Volgens het rapport ervaart 65 procent van de ondervraagde smartphonegebruikers emotioneel ongemak – bezorgd of angstig, niet verbonden, hulpeloos, angst om iets te missen, nerveus, onveilig – wanneer hun batterij leegraakt.

NoMoPhobia, een afkorting van geen mobiele fobie, verwijst naar de angst voor, of angst veroorzaakt door, het niet hebben van een werkende mobiele telefoon.

Oppo India werkte samen met Counterpoint om inzicht te krijgen in de batterijangst van moderne smartphonegebruikers. De enquête omvatte meer dan 1.500 respondenten in tier 1- en enkele tier 2-steden.

“Dit is een fundamentele studie en zal een belangrijke rol spelen bij de manier waarop we onze producten maken. 60 procent van de mensen gaat hun smartphones vervangen omdat de batterij niet meer werkt. Wat nog belangrijker is, we gebruiken dit om onze producten batterij te maken,” Oppo India Chief Marketing Officer Damyant Singh Khanoria zei.

Uit het onderzoek bleek dat 82 procent van de mannelijke gebruikers zich angstiger voelt in vergelijking met 74 procent van de vrouwelijke gebruikers.

92,5 procent van de gebruikers gebruikt de energiebesparende modus op hun telefoon en 87 procent gebruikt hun telefoon terwijl deze wordt opgeladen.

Ongeveer 42 procent van de respondenten gebruikt smartphones het meest voor entertainment, waarbij sociale media bovenaan staan. Ongeveer 65 procent van de gebruikers offert het telefoongebruik op om de batterij te sparen, terwijl 82 procent het gebruik van sociale media beperkt.

“Onze smartphones zijn onze persoonlijke werelden geworden die ons in staat stellen om verbonden te blijven, persoonlijk en professioneel, en ook voor entertainment. Bijgevolg hebben velen van ons een fobie ontwikkeld om zonder onze telefoons te zijn.

“Als gevolg hiervan voelen mensen zich vaak angstig bij de gedachte dat de batterij bijna leeg is en ze hun telefoon niet meer kunnen gebruiken. Het gevoel van angst voor een bijna lege batterij is hoger bij de werkende leeftijdsgroep van 31 tot 40 jaar, gevolgd door de leeftijdsgroep van 25 tot 30 jaar’, zei Tarun Pathak, directeur van Counterpoint Research.


OnePlus lanceerde onlangs zijn eerste tablet in India, de OnePlus Pad, die alleen wordt verkocht in een Halo Green-kleuroptie. Met deze tablet betreedt OnePlus een nieuw territorium dat wordt gedomineerd door de iPad van Apple. We bespreken dit en meer op Orbital, de Gadgets 360-podcast. Orbital is beschikbaar op Spotify, Gaana, JioSaavn, Google Podcasts, Apple Podcasts, Amazon Music en waar je je podcasts ook vandaan haalt.
Affiliate-links kunnen automatisch worden gegenereerd – zie onze ethische verklaring voor details.

Read original article here

Ontkenning van verantwoordelijkheid! Palaunow is een automatische aggregator rond de wereldwijde media. Alle inhoud is gratis beschikbaar op internet. We hebben het zojuist op één platform ondergebracht, alleen voor educatieve doeleinden. In elke inhoud wordt de hyperlink naar de primaire bron gespecificeerd. Alle handelsmerken behoren toe aan hun rechtmatige eigenaars, al het materiaal aan hun auteurs. Als u de eigenaar van de inhoud bent en niet wilt dat wij uw materiaal op onze website publiceren, neem dan contact met ons op via e-mail – [email protected]. De inhoud wordt binnen 24 uur verwijderd.

Leave A Reply