NSE-telefoontapzaak: Hooggerechtshof van Delhi kent borgtocht toe aan Chitra Ramakrishna in kwestie van witwassen laatste updates

0

NSE telefoontap geval, Chitra Ramakrishna, Chitra Ramakrishnanews, Chitra Ramakrishnastory, Chitra
Afbeeldingsbron: PTI (BESTAND). NSE-telefoontapzaak: Delhi High Court kent borgtocht toe aan Chitra Ramakrishna in witwaskwestie.

NSE telefoontap geval: Het Hooggerechtshof van Delhi heeft vandaag (9 februari) de borgtochtaanvraag van Chitra Ramakrishna, voormalig algemeen directeur en CEO van de National Stock Exchange (NSE) ingewilligd in een door het Enforcement Directorate (ED) ingediende geval van witwaspraktijken. De rechtbank Jasmeet Singh heeft donderdag borgtocht verleend.

Dezelfde bank op 15 november 2022 had de bestelling gereserveerd na het sluiten van de inzendingen van beide partijen. Eerder had de rechtbank de borgtocht aan Chitra Ramkrishna geweigerd.

De rechter van de rechtbank, terwijl hij kennis nam van een vervolgingsklacht (Chargesheet) ingediend door het directoraat Handhaving in de zaak, zei: “Ik vind het materiaal voldoende om kennis te nemen. Dienovereenkomstig neem ik kennis van het misdrijf van het witwassen van geld dat strafbaar is op grond van sectie 4 van PMLA tegen alle vier verdachten.”

“Ik heb de inhoud van de klacht zorgvuldig doorgenomen, de verklaring van beklaagden en getuigen die zijn vastgelegd onder sectie 50 PMLA, en de documenten die samen met de klachten zijn ingediend. De klacht is ingediend via de adjunct-directeur, het directoraat Handhaving, het ministerie van Financiën, regering van India, die de ambtenaar is. Daarom is een onderzoek van de klager niet nodig. Dienovereenkomstig wordt afgezien van een onderzoek van de klager”, aldus de speciale rechter van de rechtbank.

Op 9 september 2022 diende de ED een aanklacht in bij de Delhi Rouse Avenue Court in verband met de NSE Money Laundering Case.

Namen opgenomen in ED-lastenblad:

De aanklacht vermeldde de namen van Chitra Ramkrishna, Ravi Narain (beiden zijn voormalige CEO’s van NSE) en Sanjay Pandey, voormalig politiecommissaris van Mumbai en een particulier bedrijf, die ervan worden beschuldigd de telefoons van NSE-functionarissen en andere onregelmatigheden af ​​te tappen. tussen 2009 en 2017 werd illegaal de telefoon afgetapt van NSE-medewerkers door M/s iSec service pvt ltd.

De telefonische controle werd uitgevoerd door NSE via iSec zonder toestemming van de bevoegde autoriteit, zoals vereist op grond van artikel 5 van de Indiase telegraafwet, en zonder medeweten of toestemming van de werknemers. Volgens het ED werden alle inkomende en uitgaande oproepen vanaf vaste nummers van de medewerkers van de afdeling Markttoezicht en andere medewerkers die toegang hadden tot handelsgegevens door iSec gemonitord in naam van de Cyber ​​Vulnerability Study.

De betaling voor deze illegale handeling is ook door NSE gedaan aan iSec. De machines die werden gebruikt voor illegale monitoring / onderschepping werden in het jaar 2019 door NSE als e-waste-schroot verkocht. Gedurende de periode tussen de betaling van Rs. Voor dit werk heeft NSE ongeveer 4,54 crores aan iSec gemaakt.

Meer weten over het aftappen van telefoons:

Voormalig CEO van NSE, Ravi Narain, werd in augustus 2022 door de ED gearresteerd in verband met een witwaszaak. Volgens de ED was Sanjay Pandey de oprichter en directeur van iSec en bracht hij dit bedrijf in 2001 naar de beurs en had hij 50 procent aandelen in het bedrijf tot 2006. Hij was ook een van de twee directeuren tot mei 2006 en tijdens de eerste vergaderingen voor de toekenning van dit contract in 2009 bezocht hij NSE om iSec te vertegenwoordigen tijdens deze beraadslagingen, NSE werd vertegenwoordigd door Ravi Narayan (MD ), beschuldigden Chitra Ramkrishna (DMD), Ravi Varanasi en Mahesh Haldipur Head (Premises), NSE.

Zelfs nadat hij (beschuldigde Sanjay Pandey) ontslag nam uit het directeurschap van het bedrijf, vervulde hij een adviserende rol in dit bedrijf en bleef hij namens iSec in verschillende stadia betrokken bij gesprekken met NSE en uit het beschikbare bewijs blijkt dat hij ook vergaderingen had geleid met functionarissen van NSE namens iSec.

Er wordt beweerd dat Sanjay Pandey, de officier van de Indiase politie (IPS) uit 1986 die op 30 juni 2022 met pensioen ging, op de hoogte was van het onderscheppen/afluisteren van telefoongesprekken van NSE-medewerkers en dat hij periodieke rapporten stuurde via enkele medewerkers van iSec aan Ravi Varanasi, het toenmalige Hoofd Bedrijfsvoering, NSE en deze rapporten bevatten de details van geïsoleerde verdachte oproepen en de transcripties van die oproepen.

Volgens ED spanden topambtenaren van NSE, waaronder de beschuldigde Chitra Ramkrishna, samen met M/s iSec om de NSE en haar werknemers te bedriegen en ter bevordering van deze criminele samenzwering werd iSec ingehuurd voor het illegaal onderscheppen van de telefoontjes van NSE-medewerkers.

ED zegt dat Ravi Narain in de periode 2009 tot 2013 de hoogste functie van algemeen directeur van NSE bekleedde en kennis had van het afluisteren van telefoongesprekken van NSE-medewerkers. Hij was het eerder die de beschuldigde Sanjay Pandey van iSec Services Pvt. Ltd. om Chitra Ramkrishna te beschuldigen. Hij maakte deel uit van het besluitvormingsproces bij NSE waarin werd besloten M/s iSec Services Pvt in te schakelen. Ltd. voor het genoemde werk vanaf 01.01.2009 en heeft het genoemde werk gedaan onder het mom van periodiek onderzoek naar cyberkwetsbaarheden.

Het Central Bureau of Investigation (CBI) had onlangs ook een FIR geregistreerd in de NSE Co-Location Case wegens beschuldigingen van telefoontap. In navolging van de bevelen van het Ministerie van Binnenlandse Zaken (MHA) heeft het Central Bureau of Investigation (CBI) een zaak geregistreerd in de vermeende NSE-colocatiezwendel waarbij de telefoon werd afgeluisterd door NSE-medewerkers.

(Met input van agentschappen)

LEES OOK: Telefoontapzaak NSE: CBI krijgt voogdij over ex-politiechef Sanjay Pandey in Mumbai

LEES OOK: NSE-telefoontap: rechtbank in Delhi verwerpt Chitra Ramkrishna’s pleidooi op borgtocht in witwaszaak

Laatste India-nieuws

Read original article here

Ontkenning van verantwoordelijkheid! Palaunow is een automatische aggregator rond de wereldwijde media. Alle inhoud is gratis beschikbaar op internet. We hebben het zojuist op één platform ondergebracht, alleen voor educatieve doeleinden. In elke inhoud wordt de hyperlink naar de primaire bron gespecificeerd. Alle handelsmerken behoren toe aan hun rechtmatige eigenaars, al het materiaal aan hun auteurs. Als u de eigenaar van de inhoud bent en niet wilt dat wij uw materiaal op onze website publiceren, neem dan contact met ons op via e-mail – abuse@Palaunow.com. De inhoud wordt binnen 24 uur verwijderd.

Leave A Reply