Energierekening horror als kwetsbare huishoudens £ 50 miljoen aan overheidssteun mislopen | Wetenschap | Nieuws

0

Tot £ 50 miljoen aan overheidssteun voor gas- en elektriciteitsrekeningen is niet opgeëist, waarschuwen consumentengroepen. In totaal werden in oktober en november zo’n 760.000 energiekortingsbonnen niet opgeëist, zo blijkt uit nieuwe cijfers. Dat zijn ongeveer 380.000 gemiste vouchers per maand, waarbij enkele van de meest kwetsbaren in de samenleving hun korting niet verzilveren bij lokale opwaardeerpunten.

Onder de steunregeling voor energierekeningen (EBSS) van de overheid heeft elk huishouden recht op een korting van £ 400 die elke maand in termijnen wordt betaald. Terwijl het proces veel soepeler verloopt voor klanten met automatische incasso, moeten rekeningbetalers die vooruitbetalingsmeters gebruiken hun vouchers inwisselen bij opwaardeerpunten om het geld te claimen.

Maar één op de vijf huishoudens met vooruitbetalingsmeters loopt die hulp van de overheid mis. In het VK hebben ongeveer twee miljoen energieklanten een vooruitbetalingsmeter.

Driekwart van de in aanmerking komende mensen zou hun vouchers per post ontvangen, terwijl het resterende kwart ze via e-mail of sms ontvangt. Deze worden verondersteld te worden ingewisseld bij de lokale postkantoren van mensen of te worden verzilverd bij winkels die deel uitmaken van het PayPoint-netwerk, waarbij ongeveer de helft van de £ 66-vouchers bij elk wordt ingewisseld.

Paypoint zei echter dat slechts 81 procent van de vouchers die in oktober en november werden verzonden, zondag was ingewisseld, toen ze 90 dagen na uitgifte waren verlopen. Campagnevoerders waarschuwden dat als vergelijkbare percentages worden gezien bij alle uitgevers van vouchers, veel grotere aantallen samen enkele miljoenen ponden zullen mislopen.

Voordat ze in januari eindelijk haar kortingsbonnen ontving, sprak Express.co.uk met Sharleen Holiday, een 41-jarige uit Middlesborough die al drie maanden geen voucher van haar leverancier British gas heeft ontvangen.

Ze zei dat de situatie haar ernstige psychische problemen beïnvloedde. Ze woont in een flat met haar verzorger en ze zei dat het paar soms om de drie dagen een maaltijd nodig had om warm te blijven.

Ze vertelde Express.co.uk in december: “Tot op heden heb ik mijn eerste lot vouchers nog steeds niet ontvangen, laat staan ​​mijn derde lot. Ik zit nog steeds in het ongewisse, nog steeds met niets. Ik zet £ 90 per week aan elektriciteit en ik kan het me niet veroorloven om het te blijven doen. We worden van het kastje naar de muur gestuurd.

“Het komt op het punt dat we, als we geluk hebben, één maaltijd om de drie dagen hebben, zodat we de elektriciteit aan kunnen houden. Op sommige dagen hebben we niets om het gas aan te doen. We hebben geen familie om financiële hulp te krijgen.

LEES MEER: De ineenstorting van Britishvolt terwijl de eerste gigafactory-plannen van het VK mislukken

“Het is alsof we een oude uitkering hebben, het doet er niet toe. Mijn geestelijke gezondheid is dramatisch aangetast door de zorgen en stress dat ik het me kan veroorloven om elke maand gas en elektriciteit aan te sluiten.”

Terwijl mevrouw Holiday sindsdien haar vouchers heeft ontvangen, moeten nog duizenden Britten die van hen verzilveren. Vorige maand zei Citizens Advice dat 3,2 miljoen mensen vorig jaar in een koud en donker huis zaten nadat ze geen krediet meer hadden om hun vooruitbetalingsmeters op te waarderen met .

En volgens een peiling van YouGov voor de Warm This Winter-campagne is 64 procent van de klanten met een vooruitbetalingsmeter kwetsbaar, waarvan 51 procent gezondheidsproblemen of handicaps heeft. Voor degenen die ook als kwetsbaar zijn geclassificeerd, is de situatie nog somberder: naar verluidt woont 36 procent in een koud, vochtig huis.

Rocio Concha, directeur beleid en belangenbehartiging bij Which?, riep de ministers op om er “een dringende prioriteit” van te maken om energieleveranciers ertoe te brengen de regeling te verbeteren “om ervoor te zorgen dat alle klanten met vooruitbetalingsmeters – die waarschijnlijk kwetsbaarder zijn en op lagere inkomens – hebben zonder verder uitstel toegang tot deze essentiële ondersteuning”.

Read original article here

Ontkenning van verantwoordelijkheid! Palaunow is een automatische aggregator rond de wereldwijde media. Alle inhoud is gratis beschikbaar op internet. We hebben het zojuist op één platform ondergebracht, alleen voor educatieve doeleinden. In elke inhoud wordt de hyperlink naar de primaire bron gespecificeerd. Alle handelsmerken behoren toe aan hun rechtmatige eigenaars, al het materiaal aan hun auteurs. Als u de eigenaar van de inhoud bent en niet wilt dat wij uw materiaal op onze website publiceren, neem dan contact met ons op via e-mail – abuse@Palaunow.com. De inhoud wordt binnen 24 uur verwijderd.

Leave A Reply