De inkomsten van Racing Force stijgen tot dubbele cijfers in het fiscale jaar 2022

0

(Alliance News) – Racing Force Spa meldde donderdag dat de inkomsten in 2022 jaar-op-jaar met 26 procent zijn gestegen tot 58,8 miljoen euro, tegenover 46,7 miljoen euro in dezelfde periode een jaar eerder.

Alleen al in het vierde kwartaal groeide de omzet met 21 procent tot EUR 13,4 miljoen, vergeleken met EUR 11,0 miljoen in dezelfde periode een jaar eerder.

De geconsolideerde omzet in 2022, een stijging met dubbele cijfers ten opzichte van 2021, vertegenwoordigt een nieuw record ooit voor de groep en werd behaald in alle geografische gebieden, met bijzondere nadruk op de macrogebieden van Noord- en Zuid-Amerika, een stijging van 44 procent, en EMEA, een stijging 23 procent ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar.

Alle producttypes stegen aanzienlijk, waarbij Driver’s Equipment in het bijzonder opviel, een stijging van 30%, gedreven door het toenemende succes van helmen, terwijl het segment Auto-onderdelen een stijging van 16% en Overige een stijging van 22% kende.

Dealerincidentie, als het belangrijkste verkoopkanaal van de groep, bedraagt ​​65 procent van de totale verkoop voor het jaar, met Team & Car Manufacturer op 22 procent en Overige op 13 procent. Ten opzichte van 2021 is er een omzetstijging bij Team & Car Manufacturer met 36 procent en Overig met 71 procent.

“In 2022 hebben we ons verkooprecord opnieuw bijgewerkt, in een steeds complexere macrocontext, wat de kwaliteit van ons aanbod en onze strategie aantoont”, aldus Paolo Delprato, president en CEO van Racing Force Group. Het doel van Racing Force is om te blijven investeren in onderzoek en ontwikkeling om de markt innovatieve oplossingen aan te bieden die de kwaliteit, veiligheid en prestaties van onze producten voortdurend verbeteren. Dit is de sleutel tot ons succes, en de eer daarvoor gaat naar al onze meisjes en jongens die ons elke dag met passie en toewijding steeds meer naar uitmuntendheid duwen. Aan hen gaat mijn persoonlijke dank.”

Het aandeel van Racing Force is met 1,7 procent gestegen tot 5,34 euro per aandeel.

Door Giuseppe Fabio Ciccomascolo, senior verslaggever van Alliance News

Opmerkingen en vragen aan redazione@alliancenews.com

Copyright 2023 Alliance News IS Italian Service Ltd. Alle rechten voorbehouden.

Leave A Reply