Zal Microsoft Bing de Bard van Google overtreffen?

0

Zal Microsoft Bing Google’s Bard verslaan? Geschrokken door het fenomenale succes van ChatGPT, lanceerde Google Bard, zijn AI-aangedreven chatbot. Microsoft reageerde twee dagen later met zijn AI-aangedreven Bing-zoekmachine en Edge-browser. Zal Google bezwijken voor, of zegevieren over, de aanval van OpenAI en Microsoft?

Is dit een strijd om de suprematie van AI?

Twitter gonsde woensdag over AI die chatten, zoeken en surfen radicaal transformeerde. Martin Ford, futurist en auteur van Rise of the Robots, tweette: “Een technische race begint als Microsoft #AI toevoegt aan zijn zoekmachine”. OpenAI’s ChatGPT is gebaseerd op een transformatormodel genaamd GPT-3.5, maar Google was een pionier op het gebied van transformatormodellen. Bard van Google , dat nog moet worden geïntegreerd met Google Zoeken, wordt mogelijk gemaakt door het taalmodel voor dialoogtoepassingen, waarvan een voormalige Google-ingenieur zei dat het bewust was geworden. Bing reageerde met een ChatGPT-achtige zoekversie en een door AI aangedreven Edge-browser. De AI-oorlog heeft net begonnen.

Zal dit zoekmachines, browsers veranderen?

Tot nu toe hebben zoekmachines een reeks resultaten weergegeven die het meest geschikt zijn om de vraag van een gebruiker te beantwoorden. Met de opname van een chatinterface kunnen gebruikers eenvoudig een vraag stellen in plaats van tientallen links te doorzoeken. Het gebruik van dergelijke AI kan ook de manier veranderen waarop zoekmachineoptimalisatie (SEO) werkt voor websites, aangezien ze nu zullen proberen het ‘beste’ antwoord op een zoekopdracht te geven in plaats van simpelweg bovenaan de zoekresultaten te verschijnen. Voor browsers kan de AI toegevoegde waarde worden, waar ze aanvullende of gerelateerde informatie weergeven, of zelfs een document samenvatten dat u aan het bekijken bent.

Met de opname van een chatinterface kunnen gebruikers eenvoudig een vraag stellen in plaats van tientallen links te doorzoeken

Bekijk volledige afbeelding

Met de opname van een chatinterface kunnen gebruikers eenvoudig een vraag stellen in plaats van tientallen links te doorzoeken

Hebben we toegang tot de nieuwe Bard en Bing?

Google’s Bard is momenteel alleen toegankelijk voor ‘vertrouwde gebruikers’, terwijl iedereen toegang heeft tot Bing.com om zoekopdrachten te bekijken of zich op de wachtlijst te plaatsen. U kunt ook de functies ‘opstellen’ en ‘chatten’ van Microsoft’s Edge-browser gebruiken. Microsoft is van plan deze binnenkort te introduceren op ook mobiele telefoons. Het heeft een wachtlijst om toegang te krijgen tot de volledige versie van de nieuwe Bing. Voorlopig heb je alleen toegang tot vooraf ingestelde zoekopdrachten.

Zal dit de digitale advertentie-inkomsten voor Microsoft verhogen?

Google is marktleider op het gebied van zoekmachines, browsers en digitale advertenties. Microsoft registreerde $ 18 miljard aan inkomsten uit digitale advertenties in CY22, in tegenstelling tot Google’s $ 168,44 miljard netto-omzet in dezelfde periode. Chrome heeft volgens Statcounter ongeveer 65% van de browsermarkt in handen, terwijl Edge slechts 4,5% heeft. Google voert de markt voor zoekmachines aan met maar liefst 89%, in tegenstelling tot Bing’s 4,55%. Maar Microsoft denkt dat de veranderde Bing en Edge het zullen helpen “in een hoger tempo te innoveren vanwege het kleinere marktaandeel”.

Wat zijn de uitdagingen?

Experts zeggen dat ‘slimme’ platforms zoals ChatGPT ‘onjuiste’ en ‘onzinnige’ antwoorden kunnen geven, waardoor nog meer desinformatie ontstaat. Microsoft zegt dat het classifiers in zijn AI heeft ingebouwd om vooroordelen te voorkomen bij het gebruik van Bing voor zoeken, maar er is behoefte aan AI-governancebeleid. Verder kunnen er vragen zijn over hoe uitgevers worden betaald voor Microsoft of Google met dezelfde inhoud. Zoekmachines moeten ervoor zorgen dat ze verkeer naar websites blijven leiden, in plaats van de gebruiker simpelweg vast te leggen in hun eigen ommuurde tuinen.

Vang al het technologienieuws en updates op Live Mint. Download de Mint News-app voor dagelijkse marktupdates en live zakelijk nieuws.

Meer of minder

Read original article here

Ontkenning van verantwoordelijkheid! Palaunow is een automatische aggregator rond de wereldwijde media. Alle inhoud is gratis beschikbaar op internet. We hebben het zojuist op één platform ondergebracht, alleen voor educatieve doeleinden. In elke inhoud wordt de hyperlink naar de primaire bron gespecificeerd. Alle handelsmerken behoren toe aan hun rechtmatige eigenaars, al het materiaal aan hun auteurs. Als u de eigenaar van de inhoud bent en niet wilt dat wij uw materiaal op onze website publiceren, neem dan contact met ons op via e-mail – abuse@Palaunow.com. De inhoud wordt binnen 24 uur verwijderd.

Leave A Reply