Google AI-chatbot Bard biedt onjuiste informatie in bedrijfsadvertentie

0

LONDEN : Google publiceerde een online advertentie waarin zijn langverwachte AI-chatbot Bard een onnauwkeurig antwoord gaf.

De technologiegigant plaatste een korte GIF-video van Bard in actie via Twitter, waarin hij de chatbot beschreef als een “lanceerplatform voor nieuwsgierigheid” dat zou helpen om complexe onderwerpen te vereenvoudigen.

In de advertentie krijgt Bard de prompt: “Over welke nieuwe ontdekkingen van de James Webb Space Telescope (JWST) kan ik mijn 9-jarige vertellen?”

Bard reageert met een aantal antwoorden, waaronder een die suggereert dat de JWST werd gebruikt om de allereerste foto’s te maken van een planeet buiten het zonnestelsel van de aarde, of exoplaneten. Dit is onjuist.

De eerste foto’s van exoplaneten werden in 2004 gemaakt door de Very Large Telescope (VLT) van de European Southern Observatory, zoals bevestigd door NASA.

Google reageerde niet onmiddellijk op een verzoek om commentaar. Het kondigde maandag de lancering van Bard aan.

Op het moment van schrijven was de advertentie al meer dan 880.000 keer bekeken op Twitter.

Vang al het technologienieuws en updates op Live Mint. Download de Mint News-app voor dagelijkse marktupdates en live zakelijk nieuws.

Meer of minder

Read original article here

Ontkenning van verantwoordelijkheid! Palaunow is een automatische aggregator rond de wereldwijde media. Alle inhoud is gratis beschikbaar op internet. We hebben het zojuist op één platform ondergebracht, alleen voor educatieve doeleinden. In elke inhoud wordt de hyperlink naar de primaire bron gespecificeerd. Alle handelsmerken behoren toe aan hun rechtmatige eigenaars, al het materiaal aan hun auteurs. Als u de eigenaar van de inhoud bent en niet wilt dat wij uw materiaal op onze website publiceren, neem dan contact met ons op via e-mail – abuse@Palaunow.com. De inhoud wordt binnen 24 uur verwijderd.

Leave A Reply