Ram Tempelbouw UPDATE: Zeldzame stenen voor Lord Ram idol bereiken Ayodhya vanuit Nepal op uiterlijk 2 februari

0

Ram Temple, Ram Temple ayodhya, Ram Temple-foto, Ram Temple bij mij in de buurt, Ram Temple-constructie, Ram T
Afbeeldingsbron: PTI/REPRESENTATIE (BESTAND). Ram Tempelbouw UPDATE: Zeldzame stenen voor Lord Ram idol bereiken Ayodhya vanuit Nepal op 2 februari.

UPDATE van de bouw van de Ram-tempelTwee zeldzame rotsen waaruit het idool van Lord Ram zal worden uitgehouwen en in het sanctum sanctorum van de Ram-tempel worden geplaatst, zullen hier donderdag (2 februari) vanuit Nepal aankomen, heeft een senior functionaris van de tempeltrust gezegd.

“De nationale secretaris van Vishwa Hindu Parishad, Rajendra Singh Pankaj, vertrok woensdag vanuit het Mustang-district van Nepal met de verzending van twee heilige rotsen en zal naar verwachting donderdag in Ayodhya aankomen”, zei Prakash Gupta, kantoor dat verantwoordelijk is voor Shri Ram Janmabhoomi Teerth Kshetra Trust. .

“Deze Shaligram-rotsen, die 60 miljoen jaar oud zijn, zullen Ayodhya bereiken vanuit Nepal op twee verschillende vrachtwagens. De ene steen weegt 26 ton en de andere weegt 14 ton”, zei hij.

Het idool van Lord Rama in zijn kindervorm, uit deze steen gehouwen, zal worden geplaatst in het sanctum sanctorum van de Ram-tempel, die naar verwachting klaar zal zijn op het Makar Sankranti-festival in januari volgend jaar, aldus functionarissen.

De twee rotsen werden gevonden in de Gandaki-rivier op een plaats dicht bij Saligrama of Muktinath (plaats van redding) in het Mustang-district van Nepal, zeiden ze. Ondertussen begon in Ayodhya vanaf zaterdag (28 januari) een tweedaagse vergadering van de bouwcommissie van de Ram-tempel.

De vergadering werd voorgezeten door de voorzitter van de bouwcommissie, Nripendra Mishra, en werd bijgewoond door trustsecretaris Champat Rai en trustee Anil Mishra. Volgens de bronnen werd de voortgang van de tempelbouw beoordeeld en werden er discussies gevoerd over de installatie en het snijwerk van het nieuwe idool van Lord.

Rai vertelde de media: “Er zijn kwesties met betrekking tot de tempelbouw besproken en deze bijeenkomst zal ook op zondag worden voortgezet.”

De laatste vergadering van de bouwcommissie vond plaats op 5 januari en dit was de tweede vergadering in een maand tijd.

(Met PTI-ingangen)

LEES OOK: Uttar Pradesh: bewaker bij in aanbouw zijnde Ayodhya Ram-tempellocatie aangevallen door Neelgai, gewond

LEES OOK: De algemene secy van de Ram Temple Trust zegt dat de godheid op 14 januari 2024 in sanctum sanctorum zal worden geïnstalleerd

Laatste India-nieuws

Read original article here

Ontkenning van verantwoordelijkheid! Palaunow is een automatische aggregator rond de wereldwijde media. Alle inhoud is gratis beschikbaar op internet. We hebben het zojuist op één platform ondergebracht, alleen voor educatieve doeleinden. In elke inhoud wordt de hyperlink naar de primaire bron gespecificeerd. Alle handelsmerken behoren toe aan hun rechtmatige eigenaars, al het materiaal aan hun auteurs. Als u de eigenaar van de inhoud bent en niet wilt dat wij uw materiaal op onze website publiceren, neem dan contact met ons op via e-mail – abuse@Palaunow.com. De inhoud wordt binnen 24 uur verwijderd.

Leave A Reply