Gebruik je nog steeds iPhone 6 en oude Apple-apparaten? Het kan gevaar lopen!

0

Het Indian Computer Response Team (CERT-In) heeft een advies uitgebracht voor iPhone-gebruikers. Het nationale bureau voor cyberbeveiliging heeft een kwetsbaarheid in Apple iOS onthuld waardoor hackers toegang kunnen krijgen tot Apple iPhones. “Er is een kwetsbaarheid gemeld in Apple iOS waardoor een aanvaller willekeurige code kan uitvoeren op het beoogde systeem”, zegt een CERT-In-adviesbureau.

De kwetsbaarheid, zegt het, bestaat in Apple iOS vanwege een typeverwarringsfout in de WebKit-component. Dit kan gemakkelijk door een hacker worden misbruikt om slachtoffers te verleiden een kwaadaardige website te bezoeken, wat kan leiden tot ernstig financieel en gegevensverlies.

Wat zijn de apparaten die worden beïnvloed?

Volgens het CERT-In-advies worden Apple iOS-versies ouder dan 12.5.7 getroffen door de kwetsbaarheid. Deze omvatten iPhone 5s, iPhone 6, iPhone 6 Plus, iPad Air, iPad mini 2, iPad mini 3 en iPod touch (6e generatie).

Wat moet een gebruiker doen?

CERT-In zegt dat de kwetsbaarheid actief wordt misbruikt tegen versies van iOS die zijn uitgebracht vóór iOS 15.1. Gebruikers wordt daarom geadviseerd om de juiste software-updates uit te voeren. Houd er rekening mee dat Apple al een beveiligingspatch voor iOS 12.5.7 heeft uitgebracht.

“Het verwerken van kwaadwillig vervaardigde webinhoud kan leiden tot het uitvoeren van willekeurige code. Apple is op de hoogte van een rapport dat dit probleem mogelijk actief is uitgebuit tegen versies van iOS die zijn uitgebracht vóór iOS 15.1″, luidt de notitie van het bedrijf bij de patch die op 23 januari 2023 is uitgebracht.

Dat gezegd hebbende, is het raadzaam voor de bestaande gebruikers van iPhone 5s, iPhone 6, iPhone 6 Plus, iPad Air, iPad mini 2, iPad mini 3 en iPod touch (6e generatie) om te upgraden naar de nieuwste modellen, voor het geval ze dat niet hebben ‘t. Of ze kunnen op zijn minst hun gevoelige privégegevens van deze oude apparaten verwijderen om veilig te blijven.

Vang al het technologienieuws en updates op Live Mint. Download de Mint News-app voor dagelijkse marktupdates en live zakelijk nieuws.

Meer of minder

Read original article here

Ontkenning van verantwoordelijkheid! Palaunow is een automatische aggregator rond de wereldwijde media. Alle inhoud is gratis beschikbaar op internet. We hebben het zojuist op één platform ondergebracht, alleen voor educatieve doeleinden. In elke inhoud wordt de hyperlink naar de primaire bron gespecificeerd. Alle handelsmerken behoren toe aan hun rechtmatige eigenaars, al het materiaal aan hun auteurs. Als u de eigenaar van de inhoud bent en niet wilt dat wij uw materiaal op onze website publiceren, neem dan contact met ons op via e-mail – abuse@Palaunow.com. De inhoud wordt binnen 24 uur verwijderd.

Leave A Reply