NASA Artemis I SLS Rocket slaagt voor brandstoftest voorafgaand aan de geplande lanceringsdatum van 27 september: details

0

NASA zei woensdag dat het met succes het brandstofproces voor zijn nieuwe raket had uitgeprobeerd, nadat technische problemen een paar weken geleden twee pogingen stopten om de kolos van de grond te krijgen en richting de maan te gaan.

“Alle doelstellingen die we wilden bereiken, hebben we vandaag kunnen bereiken”, zegt Charlie Blackwell-Thompson, lanceerdirecteur van het programma genaamd Artemis 1.

De onbemande missie hoopt de nieuwe 30 verdiepingen tellende SLS-raket te testen, evenals de onbemande Orion-capsule die erop zit, ter voorbereiding op toekomstige reizen naar de maan met mensen aan boord.

De laatste poging begin september om NASA’s krachtigste raket tot nu toe te lanceren, moest worden afgebroken vanwege een lek terwijl de cryogene brandstoffen – vloeibare waterstof en zuurstof – in de tanks van de raket werden gepompt.

Er werden reparaties uitgevoerd en tijdens de test van woensdag werden die tanks opnieuw gevuld.

Hoewel tijdens de test een klein waterstoflek werd ontdekt, konden NASA-ingenieurs het onder controle krijgen.

Vorige week zei NASA dat het nu mikt op 27 september als de volgende lanceringsdatum. Als reservedatum was 2 oktober vastgesteld.

“Teams zullen de gegevens van de test evalueren, samen met het weer en andere factoren, alvorens te bevestigen dat ze klaar zijn om door te gaan naar de volgende lanceringsmogelijkheid”, zei NASA.

Gevraagd naar de timing van de volgende lanceringspoging, weigerde Blackwell-Thompson commentaar te geven, hoewel ze zei dat ze “extreem aangemoedigd was door de test van vandaag”.

Amerikaanse functionarissen houden ook het traject van orkaan Fiona voor de kust in de Atlantische Oceaan nauwlettend in de gaten.

Om de datum van 27 september mogelijk te maken, moet NASA een ontheffing krijgen om te voorkomen dat de batterijen opnieuw worden getest op een ontploffingssysteem dat wordt gebruikt om de raket te vernietigen als deze ongecontroleerd van koers afdwaalt.

De volgende missie, Artemis 2, zou astronauten naar de maan brengen zonder op het oppervlak te landen, terwijl de derde – gepland voor het midden van de jaren 2020 – de eerste vrouw en persoon van kleur op maangrond zou zien.

NASA wil een maanruimtestation genaamd Gateway bouwen en permanent op de maan aanwezig blijven om inzicht te krijgen in hoe ze zeer lange ruimtemissies kunnen overleven, voorafgaand aan een missie naar Mars in de jaren 2030.


Als u vandaag een betaalbare 5G-smartphone koopt, betekent dit meestal dat u uiteindelijk een “5G-belasting” betaalt. Wat betekent dat voor degenen die toegang willen krijgen tot 5G-netwerken zodra ze worden gelanceerd? Ontdek het in de aflevering van deze week. Orbital is beschikbaar op Spotify, Gaana, JioSaavn, Google Podcasts, Apple Podcasts, Amazon Music en waar je je podcasts ook vandaan haalt.
Affiliate-links kunnen automatisch worden gegenereerd – zie onze ethische verklaring voor details.

Read original article here

Ontkenning van verantwoordelijkheid! Palaunow is een automatische aggregator rond de wereldwijde media. Alle inhoud is gratis beschikbaar op internet. We hebben het zojuist op één platform ondergebracht, alleen voor educatieve doeleinden. In elke inhoud wordt de hyperlink naar de primaire bron gespecificeerd. Alle handelsmerken behoren toe aan hun rechtmatige eigenaars, al het materiaal aan hun auteurs. Als u de eigenaar van de inhoud bent en niet wilt dat wij uw materiaal op onze website publiceren, neem dan contact met ons op via e-mail – abuse@Palaunow.com. De inhoud wordt binnen 24 uur verwijderd.

Leave A Reply

Your email address will not be published.