King Tut weer tot leven gewekt in ‘meest realistische recreatie ooit gemaakt’ | Wetenschap | Nieuws

0

Toetanchamon-skelet CT toont ‘kenmerkende schedelvorm’

Toetanchamon is na meer dan 3.300 jaar weer tot leven gewekt door middel van een gezichtsreconstructie die deskundigen de ‘meest realistische’ noemen die ooit van de oude Egyptische farao is gemaakt. Geleid door computertomografie (CT) scans, werd het model van de gelaatstrekken van de jongenskoning gemaakt door de bekende beeldhouwer Christian Corbet, voor wie prins Philip in 2013 achterover leunde, voor een tweedelige documentaire, “Tutankhamun: Allies & Enemies”, die uitgezonden op PBS. De zogenaamde “Boy King” – was een farao die het oude Egypte regeerde tegen het einde van de 18e dynastie van het nieuwe koninkrijk. Hij nam de troon op de jonge leeftijd van acht of negen, onder het vizierschap van de uiteindelijke opvolger en waarschijnlijk familielid, Ay, en regeerde tien jaar voordat hij stierf in 1324 voor Christus.

Genetische studies van het gemummificeerde lijk van Toetanchamon hebben aangetoond dat de Boy King waarschijnlijk extreem zwak was, geteisterd door verschillende stammen van malaria en botziekte – waarschijnlijk het resultaat van inteelt, waarbij bleek dat zijn ouders broers en zussen waren.

Er zijn verschillende hypothesen naar voren gebracht voor de oorzaak van de dood van de Boy King, waaronder het hoogtepunt van zijn ziekten, een val met gebroken benen en een ernstige malaria-infectie; bezwijken aan sikkelcelanemie; en het resultaat van een wagenongeluk.

Hoe dan ook, na zijn vroegtijdige dood werd de jonge farao begraven op een begraafplaats in de Vallei der Koningen, naar het hiernamaals gestuurd, vergezeld van meer dan 5.000 grafgiften, waaronder beelden, wapens, wagens en natuurlijk zijn goud en ingelegde juwelen. dodenmasker.

De ontdekking van het graf van Toetanchamon en zijn weelderige inhoud eind 1922 – door graafmachines onder leiding van de Britse egyptoloog Howard Carter – inspireerde de zogenaamde ‘Tutmania’, die kwam in de vorm van een media-razernij en een rage in het Westen voor Egyptisch geïnspireerde ontwerpen motieven.

De heer Corbet en de reconstructie

Toetanchamon is door een reconstructie weer tot leven gewekt (Afbeelding: PENNIEUWS)

Het gouden dodenmasker van Toetanchamon

Afgebeeld: het gouden dodenmasker van Toetanchamon (Afbeelding: Getty Images)

De CT-scan van de schedel van Toetanchamon is gemaakt door antropoloog dr. Andrew Nelson van de Western University in Canada. Hij zei: “We werkten vanuit het 3D-model van de schedel, en daarna voegden we de spierlagen toe en bouwden we het gezicht daadwerkelijk op.

“De anatomie van zijn schedel leidde de gezichtsreconstructie, dus ik denk dat het een veel realistischer uiterlijk is dan alle andere die we in het verleden hebben gezien.”

Naast de 3D-scan van de echte schedel bouwden de onderzoekers ook de gelaatstrekken van de farao op met behulp van zogenaamde weefselmarkeringen – die op verschillende punten de diepte van het vlees aangeven – op basis van metingen bij moderne Egyptische mannen.

Dit wijkt af van de technieken die worden gebruikt bij de reconstructie van andere gemummificeerde individuen, waarbij weefselmarkers doorgaans waren gebaseerd op blanke proefpersonen.

LEES MEER: ‘Ontroerende’ geschiedenis achter Toetanchamon’s masker als ‘grootste vondst ooit’

De gezichtsreconstructie

Het beeld was gebaseerd op een CT-scan van de schedel van koning Tut en gegevens over de gezichten van moderne Egyptische mannen (Afbeelding: PENNIEUWS)

Het graf van Toetanchamon

Afgebeeld: het interieur van de tombe van Toetanchamon (Afbeelding: Getty Images)

De heer Corbet zei: “Vervolgens bouwde ik de spieren laag voor laag op tot de forensische reconstructie voltooid was. De forensische sculptuur was gebaseerd op de wetenschap van de schedel.

“De weefselmarkers en de metingen van elk waren gebaseerd op de gemiddelde mannelijke Egyptische proefpersoon. Er is hier geen creatieve licentie. Elke etappe werd ook gefotografeerd om mijn werk te bewijzen.”

Hoewel de forensische arrestatie geen oren, gesloten ogen en een lege uitdrukking had, kon meneer Corbet doorgaan met het leven in het gezicht te blazen.

Hij legde uit: “Ik mocht creatiever zijn en zijn ogen openen, richtingen naar de ogen richten en misschien een beetje opstaande lippen toevoegen.

“Maar nogmaals, er was geen fabricage van de kenmerken – zelfs de oren waren door ons allemaal zorgvuldig uitgedacht.”

Als finishing touch voegde de beeldhouwer een khepresh toe – een Egyptische koninklijke hoofdtooi die ook wel een “oorlogskroon” wordt genoemd.

De heer Corbet zei: “Dat was creatief, maar er werd ook naar verwezen uit historische sculpturen van Tut afgebeeld met de kraai. Ik moest gewoon leren hoe de fysica van zo’n kroon zou werken om op het hoofd van de farao te zitten.

NIET MISSEN:
NASA’s Artemis I Moon-missie bereidt zich voor om dit weekend terug te keren naar de aarde [REPORT]
Grootste energiebesparende hacks voor ketels terwijl de temperaturen dalen [INSIGHT]
Elon Musk onthult het nieuwe ‘Starshield’-programma van SpaceX om Rusland te dwarsbomen [ANALYSIS]

De buitenkant van het graf van Toetanchamon

Afgebeeld: de buitenkant van het graf van Toetanchamon (Afbeelding: Getty Images)

Volgens dr. Nelson was het project niet zonder uitdagingen. Een daarvan kwam van hoe de oude balsemers met hars doordrenkt linnen op het hoofd van Toetanchamon hadden gebruikt in een poging om de vorm van het gezicht van de farao na de dood te behouden.

Om ervoor te zorgen dat de scan alleen King Tut’s oppikte, in plaats van zijn omhulsels, trainde de antropoloog een stuk software voor kunstmatige intelligentie – bekend als “Dragonfly” – om onderscheid te maken tussen de schedel en het andere materiaal.

Dr. Nelson legde uit: “Mijn rol in dit project was om te segmenteren [isolate] de schedel van de CT-scan. Dat omvat het markeren van pixels in de CT-plakjes als bot, als pakking/hars of als iets anders.”

Met behulp van Dragonfly, voegde hij eraan toe, “gebruikte hij zijn deep learning-segmentatiemogelijkheden door het op een aantal segmenten te trainen en het vervolgens ‘s nachts te laten draaien om de eerste segmentatie uit te voeren.

“Ik heb het vervolgens handmatig schoongemaakt om de driedimensionale schedel te produceren – dat kostte ongeveer 20 uur werk.”

Terwijl beide koninklijke onderwerpen, het beeldhouwen van prins Philip en koning Tut twee totaal verschillende ervaringen waren, zei de heer Corbet – omdat de farao niet echt voor de beeldhouwer kon zitten.

De heer Corbet legde uit: “Bij het beeldhouwen van de hertog kon ik hem in ieder geval interviewen tijdens de vele ontmoetingen die ik met hem had. Ik kon praten en kletsen, en naar zijn gebaren en zijn ongelooflijke intelligentie kijken.”

De beeldhouwer gelooft echter dat als koning Tut vandaag zou leven, hij het laatste stuk zou hebben goedgekeurd.

Hij zei: “Op de een of andere magische manier herinnerde hij me eraan dat hij een farao was en gaf hij toestemming voor het voltooide werk. Als artiest weet je gewoon wanneer iets klopt.”

Read original article here

Ontkenning van verantwoordelijkheid! Palaunow is een automatische aggregator rond de wereldwijde media. Alle inhoud is gratis beschikbaar op internet. We hebben het zojuist op één platform ondergebracht, alleen voor educatieve doeleinden. In elke inhoud wordt de hyperlink naar de primaire bron gespecificeerd. Alle handelsmerken behoren toe aan hun rechtmatige eigenaars, al het materiaal aan hun auteurs. Als u de eigenaar van de inhoud bent en niet wilt dat wij uw materiaal op onze website publiceren, neem dan contact met ons op via e-mail – abuse@Palaunow.com. De inhoud wordt binnen 24 uur verwijderd.

Leave A Reply

Your email address will not be published.