Dead Space: de iconische plasmasnijder herbouwen – Eerst IGN

0

Het komt zelden voor dat een pistool de ster van de show wordt in een videogame, maar dat is precies wat er gebeurde in Dead Space. De survival-horrorklassieker uit 2008 maakte van de plasmasnijder, een pistoolachtig hulpmiddel dat verticale of horizontale projectielen afschiet, het meest essentiële hulpmiddel om je necromorfe vijanden in stukken te hakken. Als het ging om het opnieuw maken van Dead Space, wist ontwikkelaar EA Motive dat het recht moest doen aan dit iconische wapen. En dus is het precies zoals je je herinnert.

“Wie wil de plasmasnijder veranderen? Het is perfect zoals het is”, zegt Roman Campos-Oriola, creative director Dead Space bij EA Motive. “Ik maak een grapje, maar het is precies de manier waarop we dat wapen benaderden tijdens de ontwikkeling.

“Iemand [who] heeft eerder een Dead Space gespeeld, onthoudt dat wapen, onthoudt de duidelijke klik-klik wanneer het draait, onthoudt de geluiden ervan, de impact ervan op wezens en hoe het voelt om met dat wapen te spelen, “zegt hij. “Dus voor ons was het erg belangrijk om die herinnering vast te houden, om die herinnering aan de speler in zekere zin te vervullen.”

Maar hoewel de vorm en functie van de plasmasnijder precies is zoals u het zich herinnert, heeft EA Motive enkele kleine wijzigingen en verbeteringen aangebracht. In eerste instantie lijken deze misschien onzichtbaar, maar als je goed kijkt naar het opgefriste high-definition model van het wapen, zie je tientallen nieuwe kleine details. Terwijl de roterende snuit van verticaal naar horizontaal formaat kantelt, kun je de in elkaar grijpende componenten van het mechanisme in zijn behuizing zien draaien.

“We moesten echt terug naar de tekentafel”, legt Campos-Oriola uit. “Met de visuele getrouwheid, zowel qua graphics als in sommige [the] animaties die we vandaag hebben, moesten we veel meer in detail treden […] over hoe dat ding eigenlijk werkt. Wat is elk stuk? Wat doen die kleine elementen eigenlijk? Of we dat nu wel of niet later in het spel gaan gebruiken, we moesten echt definiëren hoe dat ding zou bewegen en zich zou gedragen als het een echt hulpmiddel was.”

Het is met deze meer gedetailleerde benadering dat de verschillen tussen de originele Plasma Cutter en zijn remake-opvolger beginnen. En hoe beter je kijkt, hoe meer verschillen je zult ontdekken. “De plasmasnijder is niet hetzelfde als in de originele Dead Space”, geeft Campos-Oriola openlijk toe. ‘Maar je hebt het gevoel dat het hetzelfde is, je denkt dat het hetzelfde is als je het je herinnert. Maar het model is duidelijk niet hetzelfde, de texturen zijn niet hetzelfde, de geluiden zijn niet hetzelfde. We hebben volledig herbouwd hoe het werkt, omdat het een volledig nieuwe motor is. We gebruiken geen code, geen activa, niets van het origineel. Maar ons doel met dat wapen was om zo trouw mogelijk te blijven aan de originele ervaring.”

Ons doel met de plasmasnijder was om zo getrouw mogelijk te zijn aan de originele ervaring.


Een element dat meer is dan alleen een visuele update, is het nieuwe upgradesysteem, dat de dodelijke mogelijkheden van de wapens van Dead Space op verschillende manieren verbetert. “Elk wapen heeft een upgrade-onderdeel”, legt gamedirecteur Eric Baptizat uit. “Je kunt een nieuw gedeelte voor het wapen vinden dat je erin kunt pluggen en fysiek aan het pistool kunt bevestigen.”

“Het was erg belangrijk om componenten te maken die er geloofwaardig uitzien,” voegde hij eraan toe, “die echt passen bij de wapens, die waarneembaar zijn zodra je ze in je omgeving ziet, en die logisch zijn voor hun functie. Het was dus echt een klus om die nieuwe elementen te creëren die op natuurlijke wijze in het oorspronkelijke ontwerp passen.

Als dit je bekend in de oren klinkt, kan het zijn dat je je wapenupgrades uit Dead Space 2 herinnert. De Plasma Cutter bevat zelfs de schade-over-tijd-upgrade van dat geliefde vervolg.

“Een ding dat we uit Dead Space 2 hebben meegenomen en een beetje hebben uitgebreid, is het concept van speciale upgrades”, zegt Campos-Oriola. “Dus die upgrade-knooppunten die eigenlijk een bredere impact op het wapen hebben. Dus een van die upgrades [came] rechtstreeks van DS2. Het is het feit dat wanneer je met de plasmasnijder schiet, als je die upgrade hebt, de ledemaat van de vijand waarop je schiet in brand zal vliegen. En dus gaat het vlees verbranden en wat meer schade aanrichten. Dus hebben we wat aanpassingen of verbeteringen aangebracht.”

Ondanks de coole nieuwe upgrades kun je er zeker van zijn dat de plasmasnijder min of meer precies het wapen is waar je van houdt en dat je je herinnert. Dat kan echter niet gezegd worden van de rest van het arsenaal van Dead Space, dat aanzienlijk opnieuw is ontworpen.

“Toen we het wapenontwerp voor de remake benaderden, wilden we ze een beetje opnieuw uitbalanceren om ervoor te zorgen dat elk wapen op zijn eigen manier krachtig aanvoelde”, zegt Campos-Oriola. “Dus wat we bijvoorbeeld deden met de Pulse Rifle is dat we een element uit Dead Space 2 hebben gehaald – in Dead Space 2 [the rifle’s alternate fire] was een granaatwerper – en we hebben hem iets aangepast, want nu is het de nabijheidsmijn.”

“We behouden voor de meeste wapens het primaire vuur [exactly the same] omdat ze iconisch zijn en verschillende functies hebben voor de manier waarop je vijanden bevecht”, legt Baptizat uit. “Maar wij [found] daar uit [was] iets dat we nog meer zouden kunnen pushen om de speler meer tools te geven om de menigte onder controle te houden met vijanden. En we wilden elk wapen een unieke waarde geven.”

Het idee was om nieuwe tools te creëren om met vijanden te kunnen spelen en nieuwe strategieën te bedenken.


De ideeën voor de nieuwe alternatieve vuurmodi zijn gebaseerd op de geloofwaardigheid van fictie. “Een van onze filosofieën, bijvoorbeeld met het alt-vuur van de Force Gun, was dat we willen dat dat nuttig is in de zin van hoe ruimtemijnwerkers dat zouden gebruiken”, legt Campos-Oriola uit.

De Force Gun, ooit een wapen dat vijanden gewoon naar achteren duwde, heeft nu de mogelijkheid om een ​​zwaartekrachtbron te creëren die vijanden naar binnen trekt, net zoals Zarya’s ultieme in Overwatch. Het brengt geen schade toe, maar door vijanden te groeperen kan de zwaartekrachtbron efficiënt worden gecombineerd met zoiets als de Line Gun, die brede stralen over menigten kan afvuren of laservallen kan plaatsen.

“Wat super interessant is, is dat je kunt combineren [the gravity well] met alle andere wapens”, zegt Baptizat. “Dus met het primaire vuur van de Force Gun zelf, of met de valstrik van de Line Gun. Zodat je plezier kunt hebben [placing] je val, de vijand naar deze plek lokkend [with the gravity well] en ze samen te voegen met de nabijheidsmijn van de Pulse Rifle. Eigenlijk was het idee om nieuwe tools te creëren om met vijanden te kunnen spelen en nieuwe strategieën te bedenken.”

Een elegante (en gruwelijke) combinatie met deze nieuwe wapens is het peeling-systeem, dat het vlees van een vijand laag voor laag uit elkaar ‘pelt’. Deze bloederige toevoeging zorgt voor een leuke een-tweetje met het Force Gun en de Plasma Cutter.

“De Force Gun in het origineel zou een vijand neerschieten, een slasher, hij zou op zijn reet vallen, opstaan”, herinnert Campos-Oriola zich. “Je denkt: ‘Hoeveel schade heb ik die vent aangericht?’ Je bent niet echt zeker. Hij is bijna dood, maar dat weet je niet.

“Als je nu met de Force Gun schiet, valt dezelfde slasher op zijn kont, staat op, en nu is hij echt mager omdat alle huid, al het vet, alle spieren verdwenen zijn”, vervolgt hij. “Er is bijna alleen het skelet van die man over en je denkt: ‘Ja, vrij zeker dat hij op het punt staat te sterven.’ Waar het nog nuttiger is geworden, is dat het een geweldig wapen is om met een ander te combineren, omdat je nu met slechts één schot van de plasmasnijder die ledemaat kunt doorsnijden omdat de botten zijn [revealed].”

Deze heroverweging van de wapens van Dead Space betekent dat al je favorieten er nog steeds zijn en bijna precies werken zoals je je herinnert, maar zijn veranderd om nuttiger en creatiever te zijn. Dat lijkt het algemene idee te zijn achter alle veranderingen in de remake, waar we deze maand in meer detail naar zullen kijken als onderdeel van IGN First. Bekijk voor meer informatie de opening van de game in 4K, evenals een vergelijking tussen de remake en de originele game.

Matt Purslow is IGN’s UK News and Features Editor.

Read original article here

Ontkenning van verantwoordelijkheid! Palaunow is een automatische aggregator rond de wereldwijde media. Alle inhoud is gratis beschikbaar op internet. We hebben het zojuist op één platform ondergebracht, alleen voor educatieve doeleinden. In elke inhoud wordt de hyperlink naar de primaire bron gespecificeerd. Alle handelsmerken behoren toe aan hun rechtmatige eigenaars, al het materiaal aan hun auteurs. Als u de eigenaar van de inhoud bent en niet wilt dat wij uw materiaal op onze website publiceren, neem dan contact met ons op via e-mail – abuse@Palaunow.com. De inhoud wordt binnen 24 uur verwijderd.

Leave A Reply

Your email address will not be published.