Xiaomi India Chief Business Officer Raghu Reddy neemt ontslag te midden van toenemende regelgevende controle, concurrentie

0

Een van de topmanagers van Xiaomi in India verlaat de smartphonemaker op het moment dat het te maken krijgt met steeds strenger toezicht op de regelgeving en concurrentiedruk in het land.

Chief Business Officer Raghu Reddy, die het Chinese bedrijf naar de top van de Indiase smartphone- en smart-tv-markten hielp, nam ontslag om “verschillende groeimogelijkheden extern na te streven”, zei Xiaomi India woensdag in een e-mail. “Het was een voorrecht om Raghu als een integraal onderdeel van het leiderschapsteam van Xiaomi India te hebben”, zei het.

Reddy, die momenteel een opzegging dient, reageerde niet op een WhatsApp-bericht waarin om commentaar werd gevraagd.

Xiaomi is een van de Chinese bedrijven die het doelwit zijn van de Indiase regering te midden van aanhoudende vijandigheid tussen de twee nucleair bewapende buren sinds 2020, toen de dodelijkste gevechten in decennia uitbraken langs een betwist grensgebied in de Himalaya. Indiase autoriteiten hebben Xiaomi beschuldigd van het illegaal overmaken van geld naar het buitenland, beschuldigingen die het heeft ontkend dat de overdrachten royaltybetalingen zijn.

Ondertussen heeft de regering van premier Narendra Modi smartphonefabrikanten, waaronder de Chinese bedrijven, gevraagd om meer uit India te exporteren en lokale toeleveringsketens op te bouwen. Maar de recente overval door een Indiase overheidsinstantie van zo’n 27.000 telefoons die door Xiaomi’s rivaal Vivo zullen worden geëxporteerd, zal Chinese merken waarschijnlijk zenuwachtig maken.

Vóór zijn meest recente functie leidde Reddy de online verkoop bij Xiaomi en hielp hij het merk een hit te worden op de e-commercewebsites van India. Eerder werkte hij voor de door SoftBank gesteunde Indiase online retailer Snapdeal.

© 2022 Bloomberg LP


Affiliate-links kunnen automatisch worden gegenereerd – zie onze ethische verklaring voor details.

Read original article here

Ontkenning van verantwoordelijkheid! Palaunow is een automatische aggregator rond de wereldwijde media. Alle inhoud is gratis beschikbaar op internet. We hebben het zojuist op één platform ondergebracht, alleen voor educatieve doeleinden. In elke inhoud wordt de hyperlink naar de primaire bron gespecificeerd. Alle handelsmerken behoren toe aan hun rechtmatige eigenaars, al het materiaal aan hun auteurs. Als u de eigenaar van de inhoud bent en niet wilt dat wij uw materiaal op onze website publiceren, neem dan contact met ons op via e-mail – abuse@Palaunow.com. De inhoud wordt binnen 24 uur verwijderd.

Leave A Reply

Your email address will not be published.