Wrak van verloren gezonken stoomschip met bijna 200 lbs aan goud gevonden | Wetenschap | Nieuws

0

Mariene archeologen beweren het wrak te hebben ontdekt van een verloren stoomschip dat zonk samen met zijn lading van bijna $ 178.800 aan goud – vandaag ongeveer $ 5 miljoen waard. De Pacific – een raderstoomboot met houten romp – zonk op 4 november 1875 na een aanvaring in het donker met het zeilschip Orpheus ten zuidwesten van Cape Flattery, Washington State. Slechts twee van de 275+ passagiers en bemanningsleden overleefden het – waardoor het de meest dodelijke zeeramp van zijn tijd die zich heeft voorgedaan langs de westkust van de VS. Ten tijde van de ramp voer de Pacific op een route tussen Victoria, British Columbia en San Francisco, Californië – een route die gedeeltelijk werd gekozen vanwege het begin van de Gold Rush in Cassiar Country in British Columbia. In feite bevatte de lading van Pacific – naast 2.000 zakken haver, 300 balen hop, 250 huiden, 11 vaten fut en twee kisten opium – ook zo’n 200 pond goud. Nu geloven twee experts van de Northwest Shipwreck Alliance, Matthew McCauley en Jeff Hummel, dat ze erin geslaagd zijn de verloren stoomboot te lokaliseren.

Northwest Shipwreck Alliance-woordvoerder Philip Drew zei: “De ontdekking was meer een langzame realisatie dan een aha-moment.

“De locatie vereiste nauwkeurig en herhaald onderzoek met side scan sonarlijnen en op afstand bediende onderwatervoertuigduiken om voldoende gegevens en bewijsmateriaal te verzamelen.

“Jeff Hummel en het team hebben nog niet veel tijd gehad om een ​​stapje terug te doen en van het moment te genieten. De feestdagen zullen ons allemaal de gelegenheid bieden om te vertragen en te vieren.

“We zijn ook erg verbonden met de verhalen van al degenen die zijn omgekomen op de noodlottige dag in 1875 die onze viering van deze ontdekking tempert.

“En er zijn nog jaren van hard werk voor de boeg om het wrak op te graven, waarbij de nodige zorg wordt besteed aan het bergen en behouden van artefacten.”

Volgens de experts is het veelbetekenende teken dat het gezonken schip dat ze hebben gevonden de Stille Oceaan is, gelegen in de ontdekking van twee cirkelvormige depressies in de zeebodem op korte afstand van de rest van het wrak. Aangenomen wordt dat dit de schoepenwielen van het stoomschip zijn.

De heer Drew zei: “Historische verslagen beschrijven dat de Stille Oceaan gedeeltelijk aan de oppervlakte uiteenvalt, dus we verwachtten schoepenwielen te vinden die onafhankelijk waren van de rest van het schip.

“Natuurlijk waren we in staat om beide schoepenwielen met sonar in beeld te brengen en het onbedekte deel ervan te bekijken met het op afstand bediende voertuig in een nabijgelegen puinveld.”

Hoewel een rechter het Northwest Shipwreck Alliance-team exclusieve bergingsrechten op het wrak heeft verleend, maken ze haar exacte locatie niet openbaar. Ze hebben echter onthuld dat ze ongeveer 27 mijl uit de kust ligt, op een diepte tussen de 300 en 2000 voet.

Dit zou ver buiten het bereik van menselijke duikers liggen.

LEES MEER: De obsessie van één man met het ontdekken van het legendarische Endurance-schip

Onder degenen die omkwamen bij het zinken van de Stille Oceaan waren haar kapitein, Jefferson Davis Howell, die het bevel voerde over een rebellenkanonneerboot tijdens de Amerikaanse burgeroorlog en de zwager was van de voormalige Zuidelijke president, Jefferson Davis.

Onder andere prominente passagiers bevonden zich de koopman en houthakker Sewell Moody, ene kapitein Otis Parsons, die zojuist zijn vloot van rivierstoomboten had verkocht die over de Fraser River in British Columbia voeren, en de voormalige Gold Commissioner van Cassiar, John Howe Sullivan.

Hoewel officiële gegevens aangeven dat 275 mensen zijn omgekomen bij de ramp, kan het werkelijke aantal hoger zijn geweest – aangezien kinderen zonder kaartje konden varen, en rapporten suggereren dat een aantal mensen de Stille Oceaan “overhaastte”, ook zonder kaartjes “. net voordat ze haar ligplaatsen in Victoria verliet.

Volgens de experts zijn er nog geen menselijke resten ontdekt op de plek van het wrak – en gezien de sterke stroming en de waterdiepte is het onwaarschijnlijk dat dat zal gebeuren, voegden ze eraan toe.

De Orpheus – het zeilschip dat per ongeluk het pad van de Stille Oceaan in stuurde nadat haar tweede stuurman de lichten aan boord van de Stille Oceaan aanzag voor die van de vuurtoren van Cape Flattery – overleefde de aanvaring, maar liep dezelfde nacht aan de grond op Barclay Sound na opnieuw een foutieve koerscorrectie te hebben uitgevoerd waarbij een ander licht werd aangezien voor dat van de Cape Flattery Lighthouse.

In tegenstelling tot de ongelukkige levens op de Stille Oceaan, bereikte de bemanning van de Orpheus echter het land en werd gered door de Amerikaanse belastingsnijder Wolcott, die op zoek was naar overlevenden uit de Stille Oceaan.

Read original article here

Ontkenning van verantwoordelijkheid! Palaunow is een automatische aggregator rond de wereldwijde media. Alle inhoud is gratis beschikbaar op internet. We hebben het zojuist op één platform ondergebracht, alleen voor educatieve doeleinden. In elke inhoud wordt de hyperlink naar de primaire bron gespecificeerd. Alle handelsmerken behoren toe aan hun rechtmatige eigenaars, al het materiaal aan hun auteurs. Als u de eigenaar van de inhoud bent en niet wilt dat wij uw materiaal op onze website publiceren, neem dan contact met ons op via e-mail – abuse@Palaunow.com. De inhoud wordt binnen 24 uur verwijderd.

Leave A Reply

Your email address will not be published.