‘The Callisto Protocol’ biedt een solide survival-horrorervaring met een hol verhaal

0

Laten we onszelf een uitdaging stellen met deze recensie. We gaan overleggen Het Callisto-protocol op zijn eigen verdiensten en niet te vergelijken met de maatstaf van zijn spirituele voorganger, Lege ruimtedie buiten deze inleidende paragraaf niet meer zal worden genoemd in de loop van het artikel … zelfs als er nogal wat parallellen zijn om uit te putten.

Het Callisto-protocol plaatst je in de schoenen van Jacob Lee, een vrachtwagenchauffeur uit het ruimtetijdperk die een goedbetaalde klus op zich neemt om medische benodigdheden te vervoeren naar de Black Iron Prison op Callisto, de op een na grootste maan van Jupiter. Terwijl hij de laatste afdaling naar zijn bestemming maakt, vindt hij dat zijn schip is gekaapt door een terroristische groepering en een noodlanding maakt, waarna Jacob wordt opgepakt en als gevangene in Black Iron wordt gegooid. Aanvankelijk in de war door deze gang van zaken, krijgt hij al snel grotere vissen om te bakken. Hij wordt wakker in zijn cel en ontdekt dat de hel is losgebroken in de gevangenis.

Er zit net genoeg intrige in Het Callisto-protocol verhaal om spelers vooruit te helpen tijdens de speelduur van ongeveer tien uur, en er is zeker genoeg diepte in de maagdelijke wereld van ontwikkelaar Striking Distance Studios om uit te pakken, waarbij het einde zeker genoeg speelruimte laat voor DLC of een vervolg om eraan toe te voegen. Toch merkte ik dat ik me een beetje tekort voelde tegen de tijd dat de aftiteling rolde, omdat de conclusie een beetje abrupt aanvoelde.

Als een survival-horrorspel zul je vanzelf merken dat je door krappe, donkere interieurs navigeert, terwijl je je vizier naar beneden richt, zodat je je zaklamp kunt richten op welk akelig wezen dan ook dat op je wacht om je te bespringen. Tot zijn verdienste, Het Callisto-protocol omgevingen zijn gevarieerd genoeg in de acht hoofdstukken van het spel om de dingen fris te houden naarmate je verder komt. Van een psychiatrische afdeling en cellenblokken tot het besneeuwde oppervlak van de maan en alles daartussenin, je zult niet merken dat je vermoeid raakt door repetitief ogende levels.

Screenshot via Krafton

Als je van de klassieke survival-horrorloop van ‘vechten, zweten, plunderen, herhalen’ houdt, zul je een geweldige tijd beleven op Callisto. Een intuïtieve en plezierige ontwijkingsmonteur zorgde ervoor dat ik gevechten behandelde als een soort ritmespel, zij het als een fan van Donkere zielen (en meer recentelijk Oorlogsgod Ragnarok), er was wat mentale herbedrading voor nodig om te voorkomen dat ik verwoed op cirkel of X tikte om een ​​vijandelijke aanval uit de weg te gaan, in plaats van simpelweg de linker joystick naar links of rechts te kantelen. Dat gezegd hebbende, aanpassen aan en beheersen Callisto‘s vechtstijl kan bevredigend zijn als je het eenmaal onder de knie hebt.

Net als de bovengenoemde spirituele voorganger die we niet zullen noemen, Het Callisto-protocol is extreem visceraal – daar zullen bloed en onnodige verminking zijn, hoewel dat aan twee kanten snijdt. Een goed geplaatst geweerschot of een zwaai met je knuppel maakt korte metten met de extremiteiten van een geïnfecteerde vijand, maar het zal ze er zeker niet van weerhouden om naar je toe te komen totdat je een meer definitief einde hebt gemaakt.

Jacob heeft een aantal opties om inkomende dreigingen af ​​te handelen, hoewel ik merkte dat ik waar mogelijk van dichtbij en persoonlijk met het stokje omging, omdat ik de ammunitie ben die ik ben. Hij heeft ook een vrij standaard scala aan wapens, die allemaal alt-fire-modi hebben wanneer ze volledig zijn geüpgraded. Helaas kreeg ik niet de kans om hieraan te sleutelen, omdat ik ervoor had gekozen om mijn zuurverdiende Callisto-credits in Jacob’s baton te investeren, evenals een gadget genaamd de GRP, die kan worden gebruikt om monsters in gevaren voor het milieu te gooien, en ondeugd. versa. Het weven van alle bovenstaande slachtmethoden bleek verrukkelijk, zo niet een beetje vervelend – de laatste stadia van het spel bevatten stevigere bazen en een archaïsch mechanisme voor het wisselen van wapens.

Als het je lukt om jezelf op precies de juiste plek te laten vermoorden, word je getrakteerd op een aantal zeer gewelddadige doodsanimaties, die variëren van macaber vermakelijk tot een paar die een hoorbare ‘oof’ uit je zullen dwingen. Hoewel er zeker verontrustende en angstaanjagende momenten zijn, zou ik, als jumpscares een oogrol bij je opwekken in plaats van je van je bank te laten springen, neigen naar klonteren Het Callisto-protocol in het actie-avonturenkamp, ​​maar misschien ben ik een beetje te ongevoelig.

Screenshot via Krafton

Callisto-protocol‘s belangrijkste tekortkomingen komen voort uit een aantal vreemde keuzes op het gebied van kwaliteit van leven, evenals een ietwat twijfelachtige gebruikersinterface, die eerlijk gezegd behoorlijk gedateerd aanvoelde. Ten eerste zijn autosaves vreemd tempo. Als je bijvoorbeeld een van de hoofdstukken van het spel uitwerkt en de openingsmomenten van het volgende speelt, zou je kunnen aannemen dat je het spel kunt afsluiten en verder kunt gaan waar je was gebleven. In plaats daarvan bevindt u zich de volgende keer dat u uw console opstart aan het einde van het vorige hoofdstuk, net voordat het laatste filmpje wordt geactiveerd.

Als je een veilige kamer binnengaat met een upgrade-terminal en tien minuten besteedt aan het obsederen over welk wapen je moet versterken en welke middelen je moet opofferen om die laatste paar valuta ervoor te krijgen, zou je een automatische opslag verwachten als je eenmaal terug bent uit de upgrade boom. In plaats daarvan zul je, nadat je de volgende kamer bent binnengegaan en prompt je hoofd hebt afgebeten, merken dat je terug respawnt toen je voor het eerst de kamer binnenkwam met de upgrade-terminal, zonder je nieuw gekochte upgrades. Hopelijk zullen toekomstige patches de frequentie van automatisch opslaan aanpakken.

Dan is er de gebruikersinterface. Als ik probeer het mysterie rond de Black Iron-gevangenis te begrijpen en uit te pakken, zou ik zeker audiologboeken op de achtergrond kunnen laten spelen terwijl ik in alle hoeken en gaten zoek naar waardevolle buit, toch? Nee, zodra ik het menu verlaat, wordt het audiologboek afgebroken.

De gebruikersinterface wordt ook een beetje een in het oog springend probleem in de tweede helft, wanneer baasgevechten die je in één keer tot pulp kunnen slaan, steeds gewoner worden. Schakelen tussen wapens is een vervelend proces op een controller, waarbij je de linker joystick moet loslaten – die, voor de goede orde, verantwoordelijk is voor ontwijken en gewoon overleven in het algemeen – en op een richtingsknop moet drukken. Op dit punt moet je door een lijst bladeren met de drie verschillende pistoolvarianten – evenals een jachtgeweer en een aanvalsgeweer – die allemaal op elkaar lijken en niet gemakkelijk van elkaar te onderscheiden zijn, aangezien de heads-up display bevat hun namen niet.

Screenshot via Krafton

Het frustrerende wapensysteem kan enigszins te slim af zijn door weg te rennen van een baas terwijl je verwoed door je inventaris bladert, wat de spanning aantoonbaar opvoert terwijl je je afvraagt ​​hoe ver zijn vuist verwijderd is van het laten knappen van je schedel als een ballon. Ik vond het frustrerend, gezien het feit dat je niet echt met zo’n verveling wordt geconfronteerd in andere moderne survivalhorrortitels, zoals de nieuwste Resident Evil games, die nog steeds even spannend kunnen zijn. Toegegeven, er is een speciale knop die snel tussen twee wapens kan wisselen, maar dat is alles. Wat is er mis met een ouderwets wapenwiel?

Uiteindelijk steken deze problemen alleen hun lelijke kop op wanneer ze het opnemen tegen de zwaardere doelen, die verschijnen in de richting van de laatste act van het spel. Anders, Het Callisto-protocol is een solide titel waar fans van het genre niet mis mee kunnen gaan. Verwacht gewoon geen verhaal dat lang na de aftiteling bij je blijft.

Deze recensie is gebaseerd op de PlayStation 5-versie van de game. Een kopie werd ons bezorgd door Krafton.

Read original article here

Ontkenning van verantwoordelijkheid! Palaunow is een automatische aggregator rond de wereldwijde media. Alle inhoud is gratis beschikbaar op internet. We hebben het zojuist op één platform ondergebracht, alleen voor educatieve doeleinden. In elke inhoud wordt de hyperlink naar de primaire bron gespecificeerd. Alle handelsmerken behoren toe aan hun rechtmatige eigenaars, al het materiaal aan hun auteurs. Als u de eigenaar van de inhoud bent en niet wilt dat wij uw materiaal op onze website publiceren, neem dan contact met ons op via e-mail – abuse@Palaunow.com. De inhoud wordt binnen 24 uur verwijderd.

Leave A Reply

Your email address will not be published.