Terugkeer kolenmijn als eerste put in 30 jaar goedgekeurd terwijl Groot-Brittannië energiecrisis bestrijdt | Wetenschap | Nieuws

0

Michael Gove heeft groen licht gegeven aan het VK om zijn eerste nieuwe kolenmijn in dertig jaar te bouwen in de buurt van Whitehaven, Cumbria. Een besluit over het project werd aanvankelijk in juli verwacht, hoewel het voorstel sindsdien drie afzonderlijke vertragingen in het goedkeuringsproces heeft opgelopen. Overheidsinvesteringen in de kolenmijn zullen naar schatting £ 165 miljoen kosten, hoewel de put naar verwachting 500 nieuwe banen in de regio zal opleveren. Nu de mijn is goedgekeurd, hebben experts uit de industrie en milieuactivisten hun bezorgdheid geuit over de hernieuwde impuls achter de kolenindustrie.

De bouw van de mijn, die ongeveer twee jaar in beslag zal nemen, zal naar schatting 2,8 miljoen ton cokeskolen per jaar produceren, grotendeels gebruikt in de staalindustrie.

Voormalig CEO van British Steel Rob Deelan heeft kritiek geuit op de beslissing om op steenkool gebaseerde brandstofbronnen voor de staalproductie te stimuleren.

De heer Deelan zei: “Dit is een volstrekt onnodige stap voor de Britse staalindustrie die niet zit te wachten op meer steenkool aangezien er genoeg op de vrije markt beschikbaar is.

“De Britse staalindustrie heeft groene investeringen nodig in elektrische vlamboogovens en waterstof om banen te beschermen en het VK concurrerend te maken.”

In een brief waarin het besluit wordt geschetst, staat dat de heer Gove “tevreden was dat er momenteel een Britse en Europese markt voor steenkool is”.

De brief voegde eraan toe: “Er is geen consensus over wat de toekomstige vraag in het VK en Europa zal zijn, het is zeer waarschijnlijk dat er een wereldwijde vraag zal blijven.”

De mijn zal naar verwachting een “aanzienlijk aantal” banen genereren, met 500 directe functies die worden verwacht en “misschien wel twee keer zoveel” extra functies die zullen ontstaan ​​met betrekking tot de bredere activiteiten van de faciliteit.

Aanhangers van het besluit hebben gesuggereerd dat de nieuwe kolenmijn de Britse afhankelijkheid van buitenlandse import zal verminderen, die een grotere ecologische voetafdruk heeft dan het gebruik van binnenlandse steenkool.

Lees meer: ​​Slechts zes procent van de bestelwagenbestuurders is van plan om binnen twee jaar elektrisch te rijden

Read original article here

Ontkenning van verantwoordelijkheid! Palaunow is een automatische aggregator rond de wereldwijde media. Alle inhoud is gratis beschikbaar op internet. We hebben het zojuist op één platform ondergebracht, alleen voor educatieve doeleinden. In elke inhoud wordt de hyperlink naar de primaire bron gespecificeerd. Alle handelsmerken behoren toe aan hun rechtmatige eigenaars, al het materiaal aan hun auteurs. Als u de eigenaar van de inhoud bent en niet wilt dat wij uw materiaal op onze website publiceren, neem dan contact met ons op via e-mail – abuse@Palaunow.com. De inhoud wordt binnen 24 uur verwijderd.

Leave A Reply

Your email address will not be published.