‘Need for Speed ​​Unbound’ is een leuke rit die niet uit de weg lijkt te gaan

0

Behoefte aan snelheid niet gebonden, ontwikkeld door de steunpilaar van de serie Criterion Games, is een redelijk plezierig allegaartje, gevuld met huiveringwekkende humor en tal van snelle achtervolgingen. Aangezien dit de eerste inzending is die de franchise in jaren heeft gezien, zou je natuurlijk verwachten dat ze met iets speciaals terugkwamen.

Nou, dat hebben we precies gekregen. Als de eerste huidige generatie Behoefte aan snelheid, het ziet er geweldig uit en voelt geweldig om te spelen. Razendsnel over snelwegen, proberen niet van een onverharde weg af te glijden, of een helling nemen en door de lucht zoeven met neonkaarten als vleugels, het voelt allemaal precies zoals het hoort in een racegame. De game klinkt ook precies zoals het hoort, hoewel de aanpassingsmogelijkheden je de mogelijkheid geven om te klinken als een Transformer, waarbij je hoorn een van de vele bekende jingles speelt. Zoals bij de meesten het geval is Behoefte aan snelheid games, de soundtrack is geweldig, en ik merkte dat ik het volume vaak hoger zette.

Ongebonden speelt zich af in de fictieve metropool Lakeshore, die een stand-in zou moeten zijn voor Chicago. De stad voelt op de juiste manier druk aan, aangezien ik vaker in het verkeer ben geraakt dan ik tel, en bijna elke keer dat ik op een groep voetgangers botste, grinnikte ik toen ze uit de weg sprongen. Je personage werkt in een garage met hun vaderfiguur genaamd Rydell, en met name het heen-en-weer tussen deze twee toont enkele van de beste dialogen van de game (niet dat er veel te doen is – daarover later meer).

Screenshot via Electronic Arts

Het noodlot slaat toe in de garage en al je auto’s, inclusief het beest van een machine waarin je in de proloog rijdt, worden gestolen. Twee jaar later zorgt een ontmoeting met een vrouw genaamd Tess ervoor dat je je racen weer opvoert, vooral nadat je je gestolen auto hebt gezien. Het verhaal ontvouwt zich dag na dag, met segmenten die worden opgedeeld in zes dagen, elk met een dag- en een nachtgedeelte. Op de zevende dag doe je mee aan een kwalificatiewedstrijd als je aan de vereisten hebt voldaan, in de aanloop naar The Grand, een prestigieuze race met een prijs van $ 1.000.000.

De races zelf zijn behoorlijk bij de cijfers – ik weet zeker dat ik nu misschien een half dozijn keer door dezelfde straten heb geracet, maar de racetypes hebben veel variatie. Er zijn je langere uithoudingsraces, kortere straatraces, driftraces en mijn persoonlijke favoriet, takedown-races, waarbij je drift en je een weg baant door obstakels om je combo-meter te vergroten en punten te verdienen. Er zijn ook driftuitdagingen, snelheidscamera’s en hellingen in de stad waar je records kunt breken, verzamelobjecten kunt verzamelen en plezier kunt hebben. De online functionaliteit is ook solide als je het beu bent om het op te nemen tegen AI-racers en liever andere spelers online uitdaagt.

Dan zijn er de zijmissies, waarbij een mederacer je zal vragen om hen te helpen ontsnappen aan de politie en je naar hun schuilplaats te brengen, of de missies waarbij Tess je naar een auto ergens in de stad stuurt om je de opdracht te geven deze ergens af te zetten. terwijl je minimale schade oploopt, terwijl je de politie ontwijkt. Maar de beste zijmissies zijn de verzoeken van Rydell, aangezien hij je zal opdragen enkele van de beste auto’s in de game op te halen, met een getimede drop-off. De meeste races en missies leveren je wat geld op dat je kunt gebruiken om je auto en garage te upgraden of om nieuwe voertuigen te kopen. Maar er zijn races die je een auto als beloning geven, en je kunt ook tegen één racer in elke race wedden om nog meer geld te verdienen.

Screenshot via Electronic Arts

Persoonlijk was het een verademing om te merken dat ik echt aandacht besteedde aan in-game gesprekken – in plaats van traditionele tussenfilmpjes speelt het grootste deel van het verhaal zich af via gebabbel, hetzij in de garage of terwijl je rondrijdt de stad. Maar terwijl ik bezig was met het verhaal, zijn de dialogen meestal verschrikkelijk. Het is ofwel ineenkrimpen of lachwekkend vreemd aan karakter, en de stemacteurs helpen niet – er is een grote kloof tussen hoe mijn personage eruit ziet en hoe hij klinkt.

Hoewel ik het verhaal leuk vond – het zit vol verraad en wendingen, genoeg om de speelduur van 20 uur vol te houden – lieten sommige plotelementen het verhaal in de steek. Bij mijn vijfde rit wilde ik niet nog een interview met de burgemeester horen, niet meer afleveringen van de in-game podcast, of de zoveelste advertentie voor Lakeshore’s lamarestaurant. Wat nog bizarder is, is hoe het spel overgaat in politiek, met de burgemeester van de stad die steeds meer agenten naar het gebied laat komen om straatraces aan te pakken, en wij, het publiek, zouden het niet eens zijn met haar standpunt dat straatraces gevaarlijk is, ook al ben ik er vrij zeker van dat ik tegen mijn 50e race net zoveel mensen had gedood, zo niet meer.

Waar ik me het meest over verbaasde Behoefte aan snelheid niet gebonden is zijn kunststijl. Ik dacht dat de graffiti en de cel-shaded look een beetje aanmatigend zouden zijn, waardoor het heads-up display in de war zou raken. Maar, tot eer van de ontwikkelaars, bleek het er een van te zijn Ongebonden‘s grootste toevoegingen. Het wordt nooit te veel gebruikt en als het verschijnt, voelt het heel natuurlijk en additief aan. Het resultaat is dat driften door een bocht nog nooit zo goed heeft gevoeld als hier, met een pluim cel-shaded rook die de andere racers in het stof achterlaat. De aanpassingsopties die beschikbaar zijn voor jou en je auto zijn ook uitgebreid, en als je online kijkt naar wat spelers hebben gemaakt, zie je hoe diepgaand het wrap-systeem is. Het creëren van mijn personage was niet zo diepgaand als een rollenspel van 300 uur, maar ik waardeerde het nog steeds dat ik kleding voor mijn personage kon kopen… alleen om hem in het zweet te krijgen.

Screenshot via Electronic Arts

Het is belangrijk voor een Behoefte aan snelheid spel om het gevoel te krijgen dat je zo snel mogelijk gaat; snelheid is een must. Wat sleept Behoefte aan snelheid niet gebonden het meest lager is hoe vaak het je dwingt om te vertragen, of erger nog, helemaal te stoppen. Er zijn 80 kunstverzamelobjecten in de open wereld waar je naartoe kunt rijden en die je kunt verzamelen terwijl je van race naar race springt. Zoals ik al eerder zei, is de aanpassing in het spel belachelijk, en deze verzamelobjecten breiden je selectie nog verder uit. Maar elke motivatie die ik moest verzamelen, verdween snel toen ik me realiseerde dat ik moest vertragen tot kruipen om ze op te pakken.

Hoewel prioriteit geven aan het verzamelen van kunst je ongetwijfeld zal doen kruipen, stimuleren politieachtervolgingen je om volledig tot stilstand te komen en je motor af te zetten. Dit zou prima zijn als je dit een of twee keer per uur zou doen. Maar vanwege de manier waarop het heat (lees: wanted) systeem werkt, kun je vrijwel gegarandeerd in één achtervolging terechtkomen als je deelneemt aan een of twee straatraces per periode van zes dagen. Ik was nog niet eens halverwege mijn playthrough toen ik aan mijn 50e achtervolging begon, hoewel ik aan het begin van het spel wat verzamelobjecten had opgespoord en meer dan twee races per periode had gereden.

Je kunt later in het spel gewoon wegrennen van de gemakkelijkere politieachtervolgingen, maar door de helikopter en gepantserde auto’s voelt het meer als een stealth-spel. Ik merkte dat ik midden in een park reed en mijn motor afzette, in de hoop dat de politieauto op de weg me niet zou kunnen zien. Die specifieke achtervolgingen waren de eerste paar keer leuk, maar als ik $ 40.000 terug naar mijn garage probeer te krijgen, is dat niet stressvol of uitdagend – het is gewoon vervelend.

Screenshot via Electronic Arts

Omdat je in de proloog je auto kwijtraakt, begin je de game vrijwel met een hoopje. Pro-tip — het kan handig zijn om aan het begin van het spel het absolute minimum te doen, zodat je sneller naar evenementen en terug naar je garages kunt rennen. Anders ben je tussen de gebeurtenissen door minuten bezig om ze te bereiken, om nog maar te zwijgen van wanneer je de politie probeert te ontwijken.

Met dat gezegd zijnde, de meeste van OngebondenDe problemen vallen weg zodra u uw auto upgradet of er een koopt tijdens de tweede of derde week. Het duurt niet lang of het spel richt zich op wat de Behoefte aan snelheid Bij franchise draait alles om — de behoefte aan snelheid. Een van mijn favoriete races vindt bijvoorbeeld plaats op een snelweg. Waarom is het mijn favoriet? Nou, omdat het voor het grootste deel een vrij recht pad is, wat betekent dat je je weg naar de overwinning kunt opstellen en verbeteren. Het enige waar je je zorgen over hoeft te maken, is het verkeer raken, en wanneer je die hogere snelheden begint te bereiken, is dat precies waar het spel in verandert. De ervaring wordt zen-achtig, ook al ben je je altijd bewust van het feit dat als je de thumbstick in de verkeerde richting beweegt, zelfs maar een klein beetje, je volledig uit de race kunt stappen.

Uiteindelijk is het racen gewoon veel te leuk om je bezig te houden met de problemen, die meestal klein of gemakkelijk te vergeven zijn. Natuurlijk had ik liever gehad dat het verhaal boeiender was en de dialogen realistischer, en ik had het kunnen doen zonder de constante prikkel om te vertragen. Maar als je een spectaculaire race-ervaring wilt met tal van achtervolgingen op hoge snelheid – en evenveel kansen om wat zendtijd te krijgen – dan Behoefte aan snelheid niet gebonden is voor jou.

Deze recensie is gebaseerd op de PlayStation 5-versie van de game. Er is een code verstrekt ter beoordeling door EA.

Read original article here

Ontkenning van verantwoordelijkheid! Palaunow is een automatische aggregator rond de wereldwijde media. Alle inhoud is gratis beschikbaar op internet. We hebben het zojuist op één platform ondergebracht, alleen voor educatieve doeleinden. In elke inhoud wordt de hyperlink naar de primaire bron gespecificeerd. Alle handelsmerken behoren toe aan hun rechtmatige eigenaars, al het materiaal aan hun auteurs. Als u de eigenaar van de inhoud bent en niet wilt dat wij uw materiaal op onze website publiceren, neem dan contact met ons op via e-mail – abuse@Palaunow.com. De inhoud wordt binnen 24 uur verwijderd.

Leave A Reply

Your email address will not be published.