NASA’s Artemis 1-lancering staat voor een ander obstakel, volgende lanceringsvenster in oktober

0

NASA’s historische onbemande missie naar de maan wordt geconfronteerd met nieuwe moeilijkheden. Nadat enkele weken geleden twee lanceringspogingen door technische problemen waren ontspoord, wordt een nieuwe lancering van de Artemis 1-missie die gepland staat voor dinsdag, nu bedreigd door een storm die zich samentrekt in het Caribisch gebied.

De storm, die nog geen naam heeft gekregen, bevindt zich momenteel ten zuiden van de Dominicaanse Republiek.

Maar de komende dagen zal het naar verwachting uitgroeien tot een orkaan en naar het noorden kunnen trekken naar Florida, de thuisbasis van het Kennedy Space Center, van waaruit de raket zal worden gelanceerd.

“Ons plan A is om op koers te blijven en de lancering op 27 september af te ronden”, vertelde Mike Bolger, NASA’s exploratiegrondsysteemmanager, vrijdag aan verslaggevers. “Maar we realiseerden ons dat we ook echt moeten opletten en nadenken over een plan B.”

Dat zou inhouden dat de gigantische Space Launch System-raket terug naar het Vehicle Assembly Building, bekend als VAB, moet worden gereden.

“Als we naar plan B zouden gaan, hebben we een paar dagen nodig om van onze huidige tanktest of lanceringsconfiguratie om te draaien om een ​​rollback uit te voeren en terug te keren naar de bescherming van de VAB”, zei Bolger, eraan toevoegend dat er een beslissing moet worden genomen door zaterdagmiddag vroeg.

Op het lanceerplatform kan de oranje-witte SLS-raket windvlagen tot 137 kilometer per uur doorstaan. Maar als het beschut moet zijn, wordt het huidige lanceervenster, dat loopt tot 4 oktober, gemist.

Het volgende lanceervenster loopt van 17 tot 31 oktober, met één startmogelijkheid per dag, behalve van 24 tot 26 en 28 oktober.

Een succesvolle Artemis 1-missie zal een enorme opluchting zijn voor het Amerikaanse ruimteagentschap, na jaren van vertragingen en kostenoverschrijdingen. Maar een nieuwe tegenslag zou een klap zijn voor NASA, nadat twee eerdere lanceringspogingen waren afgebroken toen de raket technische storingen ondervond, waaronder een brandstoflek.

De lanceringsdata zijn afhankelijk van het feit dat NASA een speciale ontheffing ontvangt om te voorkomen dat batterijen opnieuw moeten worden getest op een noodvluchtsysteem dat wordt gebruikt om de raket te vernietigen als deze afdwaalt van het aangewezen bereik naar een bevolkt gebied.

Op dinsdag gaat het startvenster open om 11:37 lokale tijd en duurt het 70 minuten.

Als de raket die dag opstijgt, duurt de missie 39 dagen voordat hij op 5 november in de Stille Oceaan landt.

De ruimtemissie Artemis 1 hoopt de SLS te testen, evenals de onbemande Orion-capsule die bovenop zit, ter voorbereiding op toekomstige reizen naar de maan met mensen aan boord.

Mannequins uitgerust met sensoren vervangen de astronauten tijdens de missie en registreren versnellingen, trillingen en stralingsniveaus.

De volgende missie, Artemis 2, zal astronauten in een baan rond de maan brengen zonder op het oppervlak te landen.

De bemanning van Artemis 3 zal op zijn vroegst in 2025 op de maan landen.


Affiliate-links kunnen automatisch worden gegenereerd – zie onze ethische verklaring voor details.

Read original article here

Ontkenning van verantwoordelijkheid! Palaunow is een automatische aggregator rond de wereldwijde media. Alle inhoud is gratis beschikbaar op internet. We hebben het zojuist op één platform ondergebracht, alleen voor educatieve doeleinden. In elke inhoud wordt de hyperlink naar de primaire bron gespecificeerd. Alle handelsmerken behoren toe aan hun rechtmatige eigenaars, al het materiaal aan hun auteurs. Als u de eigenaar van de inhoud bent en niet wilt dat wij uw materiaal op onze website publiceren, neem dan contact met ons op via e-mail – abuse@Palaunow.com. De inhoud wordt binnen 24 uur verwijderd.

Leave A Reply

Your email address will not be published.