Groep A-streptokokken: lessen die uit Covid zijn getrokken, kunnen infecties helpen aanpakken, zegt expert | Wetenschap | Nieuws

0

Wat is Strep A-infectie?

Enkele van de lessen die tijdens de COVID-19-pandemie zijn geleerd, kunnen ouders helpen ervoor te zorgen dat hun kinderen het risico om groep A-streptokokken op te lopen minimaliseren – een uitbraak waarvan deze winter in het VK al negen kinderen heeft gedood. Volgens de UKHSA zijn er geen aanwijzingen dat er een nieuwe stam van Groep A Strep in omloop is – waarbij de stijging van het aantal gevallen dit jaar wordt toegeschreven aan een combinatie van hervatte sociale vermenging en grote hoeveelheden circulerende bacteriën. Express.co.uk sprak met epidemioloog professor Nadav Davidovitch, directeur van de School of Public Health aan de Ben Gurion University en lid van de Israëlische Scientific Advisory Group for Emergencies. De professor – die vroeger ook hoofd epidemiologie was voor de Israel Defense Forces – heeft ervaring met het omgaan met Strep A-uitbraken op militaire bases.

Groep A Streptococcus is een groep besmettelijke bacteriën die verschillende ontstekingsaandoeningen kunnen veroorzaken, waaronder keelontsteking, roodvonk en verschillende huidinfecties. Het kan worden verspreid door nauw contact met een besmette persoon, door hoesten en niezen en via wonden.

Volgens de UK Health Security Agency (UKHSA) is de incidentie van roodvonk ook veel hoger dan normaal in deze tijd van het jaar. Drie weken geleden registreerden ambtenaren zelfs 851 gevallen van de infectie, vergeleken met 186, het gemiddelde van voorgaande jaren.

Veel voorkomende symptomen van de aandoening zijn hoofdpijn, koorts en keelpijn, vergezeld van een fijne roze of rode uitslag op het lichaam die aanvoelt als schuurpapier. Ouders die vermoeden dat hun kind roodvonk heeft opgelopen, worden aangemoedigd om contact op te nemen met hun huisarts of NHS 111.

Een kleine subgroep van personen die Groep A-streptokokken oplopen, ontwikkelt vervolgens een invasieve infectie, waarbij de bacteriën in de bloedbaan terechtkomen. Leidt tot sepsis of meer diepgewortelde infecties.

Een jongen wast zijn handen

De lessen die tijdens COVID-19 zijn geleerd, kunnen het risico op groep A-streptokokken helpen minimaliseren (Afbeelding: Getty Images)

Een kind ziek met roodvonk

Volgens de UKHSA zijn er veel meer gevallen van roodvonk dan typisch is voor deze tijd van het jaar (Afbeelding: Getty Images)

Invasieve groep A-streptokokken blijven ongebruikelijk, aldus de UKHSA, maar er is dit jaar toch een aanzienlijke toename van het aantal gevallen waargenomen, vooral bij kinderen jonger dan 10 jaar.

Concreet waren er dit jaar 2,3 gevallen per 100.000 kinderen van één tot vier jaar en 1,1 per 100.000 kinderen van vijf tot negen jaar – vergeleken met respectievelijk slechts 0,5 en 0,3 in deze tijd van het jaar voorafgaand aan de COVID-19-pandemie.

Volgens medische experts kunnen de symptomen van invasieve groep A-streptokokken een aanhoudend hoge temperatuur, ademhalingsmoeilijkheden, een zich uitbreidende uitslag die niet vervaagt als erop wordt gedrukt, rode en gezwollen gewrichten, prikkelbaarheid en moeilijk wakker worden zijn.

Het laatste kind dat sterft na het oplopen van de ernstige vorm van Strep A is naar verluidt de vijfjarige Stella-Lily McCorkindale uit Belfast, Noord-Ierland, die maandag is overleden nadat ze vorige week in het ziekenhuis was opgenomen.

LEES MEER: Antibiotica zullen worden gebruikt om Strep A te bestrijden als het negende kind sterft

prof. Nadav Davidovitch

Prof. Davidovitch, afgebeeld, heeft ervaring met het omgaan met Strep A-uitbraken op militaire bases (Afbeelding: ResearchGate / Nadav Davidovitch)

Een kind wast zijn handen

Wassen met zowel zeep als water kan het infectierisico helpen minimaliseren (Afbeelding: Getty Images)

Hoewel kinderen het grootste risico lopen op ernstige Strep A-infecties, kunnen volwassenen ook de ziekte oplopen, waarbij ouderen en medisch kwetsbare personen kwetsbaarder zijn.

Prof. Davidovitch merkt echter op dat zelfs de fysiek meest fitte volwassenen onder de verkeerde omstandigheden ernstige infecties kunnen krijgen. Dit, legt hij uit, was het geval bij een opmerkelijke uitbraak die hij behandelde op een Israëlische militaire basis.

Hij legde uit: “Een elite-eenheid doet zeer intensieve training – inclusief push-ups op de knokkels en klimmuren met touwen – [were] niet genoeg tijd hebben om goed te douchen of [engage in] basis sanitair.

“Bij een aantal van hen begon een uitbraak van streptokokken. De streptokok was erg heftig. Sommige soldaten hadden nierletsel en moesten uit het leger worden ontslagen.”

Hoewel dit een extreme situatie was, is de oorzaak – slechte hygiëne – illustratief, evenals de behandeling – die bestond uit het beëindigen van de onhygiënische omstandigheden, het wegsturen van de soldaten en het voorschrijven van antibioticakuren, hetzij als behandeling voor de zieken, hetzij als profylaxe voor degenen die dat nog niet waren. besmet.

De Britse regering zou het algemene gebruik van preventieve antibiotica overwegen op scholen waar uitbraken worden vastgesteld.

NIET MISSEN:
Kernfusie klaar voor doorbraak als grenzeloze energie ‘levensvatbaar’ [INSIGHT]
1300 jaar oude ketting gevonden op middeleeuwse begraafplaats voor vrouwen [ANALYSIS]
Groot-Brittannië kampt met een tekort aan medicijnen die worden gebruikt om Strep A te behandelen tijdens een uitbraak [REPORT]

Ouders moeten zieke kinderen thuis houden

Op de foto: Ouders moeten zieke kinderen thuis houden (Afbeelding: Getty Images)

Op een vergelijkbare manier, zei prof. Davidovitch, kunnen instellingen in het VK die een groter risico lopen op een uitbraak – zoals kinderdagverblijven, scholen of bejaardentehuizen – hun kosten beter beschermen door ervoor te zorgen dat er goede sanitaire maatregelen worden genomen, dat er goede toegang is tot zeep en water, en dat (in het geval van scholen) klaslokalen niet te dicht op elkaar staan.

De volksgezondheidsexpert heeft ook advies voor ouders over hoe ze het risico van hun – en andere – kinderen door Strep A kunnen minimaliseren. [in] ziek. Train ze om hun handen goed te wassen – zeep, niet alleen water! – en wees alert op de situatie.

In een andere les die mogelijk uit de pandemie is getrokken, is het ook belangrijk om ervoor te zorgen dat er voldoende ventilatie is, voegde prof. Davidovitch eraan toe, om de verspreiding van de ziekte te helpen minimaliseren.

Vanuit onderzoeksoogpunt, voegde hij eraan toe, moet er meer werk worden geïnvesteerd in de ontwikkeling van een vaccin tegen streptokokken A, dat niet alleen gunstig zou zijn bij uitbraken zoals die in het Verenigd Koninkrijk, maar ook in ontwikkelingslanden waar de ernstige versieziekte komt vaak vaker voor.

Read original article here

Ontkenning van verantwoordelijkheid! Palaunow is een automatische aggregator rond de wereldwijde media. Alle inhoud is gratis beschikbaar op internet. We hebben het zojuist op één platform ondergebracht, alleen voor educatieve doeleinden. In elke inhoud wordt de hyperlink naar de primaire bron gespecificeerd. Alle handelsmerken behoren toe aan hun rechtmatige eigenaars, al het materiaal aan hun auteurs. Als u de eigenaar van de inhoud bent en niet wilt dat wij uw materiaal op onze website publiceren, neem dan contact met ons op via e-mail – abuse@Palaunow.com. De inhoud wordt binnen 24 uur verwijderd.

Leave A Reply

Your email address will not be published.