Gabe Newell: Steam is niet geïnteresseerd in overeenkomsten zoals de Nintendo Call of Duty-deal van Xbox

0

Valve waardeert de voortdurende steun van Microsoft aan de Steam-winkel en zegt dat een formele overeenkomst niet echt nodig is voor hun samenwerking.

We zijn blij dat Microsoft Steam wil blijven gebruiken om klanten te bereiken met Call of Duty wanneer hun Activision-overname wordt afgerond”, aldus Valve-CEO Gabe Newell in een verklaring aan Kotaku. “Microsoft is al heel lang op Steam en we beschouwen het als een signaal dat ze blij zijn met de ontvangst door gamers en het werk dat we doen. Het is onze taak om waardevolle functies te blijven bouwen, niet alleen voor Microsoft, maar voor alle Steam-klanten en -partners.”

Newell legt uit dat Microsoft zelfs een ontwerp heeft gestuurd voor een langetermijncommunity om Call of Duty op het Steam-platform te houden, maar verduidelijkt dat dit niet nodig was. Hij zegt dat Valve er niet in gelooft om van een partner te eisen dat hij een formele overeenkomst heeft die hen in wezen vasthoudt aan het verzenden van games op Steam.

Newell merkt ook op dat Phil Spencer en het Xbox-team hun beloften altijd zijn nagekomen en vertrouwen hebben in hun intenties. Bovendien gelooft Newell dat Microsoft de motivatie heeft om Call of Duty op platforms en apparaten te plaatsen waar spelers op willen zijn.

Gisteren nog beloofde Microsoft om Call of Duty de komende 10 jaar op Nintendo-platforms te brengen als de fusie tussen Activision en Blizzard doorgaat. Spencer heeft ook gezegd dat Microsoft geen enkele vooruitgang heeft geboekt met PlayStation bij het accepteren van vergelijkbare voorwaarden.

De fusie tussen Microsoft en Activision Blizzard wordt momenteel beoordeeld door de FTC en andere toezichthouders in Europa en het VK. De deadline om de deal te sluiten is juli 2023, anders moeten de twee partijen opnieuw onderhandelen.

George Yang is een freelance schrijver voor IGN. Hij schrijft sinds 2019 over de branche en heeft met andere publicaties gewerkt, zoals Insider, Kotaku, NPR en Variety.

Als hij niet over videogames schrijft, speelt George videogames. Wat een verrassing! Je kunt hem volgen op Twitter @Yinyangfooey

Read original article here

Ontkenning van verantwoordelijkheid! Palaunow is een automatische aggregator rond de wereldwijde media. Alle inhoud is gratis beschikbaar op internet. We hebben het zojuist op één platform ondergebracht, alleen voor educatieve doeleinden. In elke inhoud wordt de hyperlink naar de primaire bron gespecificeerd. Alle handelsmerken behoren toe aan hun rechtmatige eigenaars, al het materiaal aan hun auteurs. Als u de eigenaar van de inhoud bent en niet wilt dat wij uw materiaal op onze website publiceren, neem dan contact met ons op via e-mail – abuse@Palaunow.com. De inhoud wordt binnen 24 uur verwijderd.

Leave A Reply

Your email address will not be published.