Ernstige COVID kan ervoor zorgen dat je hersenen sneller verouderen, onderzoek legt uit waarom

0

Er zijn drie jaar verstreken sinds we voor het eerst te weten kwamen over COVID-19 en zelfs nu is er nog veel onbekend over dit dodelijke virus. Een nieuwe studie heeft aangetoond dat als je een ernstige COVID-infectie hebt gehad, de kans groot is dat je hersenen sneller verouderen dan normaal.

De studie, die is gepubliceerd in Nature Aging, wijst erop dat de genactiviteit in de hersenen groter is bij mensen met ernstige COVID-infecties dan bij niet-geïnfecteerde mensen die op een intensive care-afdeling hebben gelegen of aan beademingsapparatuur zijn gelegd om hun gezondheid te ondersteunen. ademen.

De studie wordt geleid door Maria Mavrikaki, een neurobioloog aan het Beth Israel Deaconess Medical Center in Boston, Massachusetts, die ermee begon nadat een ander onderzoeksartikel sprak over een cognitieve achteruitgang na COVID-19.

Voor de studie bestudeerde het team de monsters die waren genomen uit de frontale cortex van 21 mensen met een ernstige COVID-infectie en één asymptomatische COVID-infectie bij overlijden. Vervolgens vergeleken ze de monsters met 9 mensen die nooit COVID hadden gehad, maar tijd doorbrachten aan een beademingsapparaat of op een IC

Ze ontdekten dat genen die verband houden met ontsteking en stress actiever waren in de hersenen van mensen die ernstige COVID-19 hadden gehad dan in de hersenen van mensen die nooit COVID hadden gehad.

Waarom verouderen hersencellen sneller voor degenen die ernstige COVID hebben gehad?

Mavrikaki en haar team zijn van mening dat de effecten van COVID-19 op genactiviteit indirect worden veroorzaakt, door ontsteking, in plaats van door virale infiltratie van de hersenen.

Maar het is mogelijk dat deze reactie ook wordt veroorzaakt door andere infecties, voegen ze eraan toe

Neuropatholoog Marianna Bugiani van de Amsterdam Universitaire Medische Centra, die de studie leidde, zei: “Het roept een overvloed aan vragen op die belangrijk zijn, niet alleen om de ziekte te begrijpen, maar ook om de samenleving voor te bereiden op wat de gevolgen van de pandemie zouden kunnen zijn. En deze gevolgen zijn misschien jarenlang niet duidelijk.”

Bugiani stelde verder een andere vraag, hoewel de studie aantoonde dat ernstige COVID-infectie ervoor zorgt dat de hersenen sneller verouderen, het moet nog worden begrepen of milde infecties ook uw hersenen op een vergelijkbare manier kunnen beïnvloeden.

Vang al het zakelijke nieuws, marktnieuws, belangrijke nieuwsevenementen en laatste nieuwsupdates op Live Mint. Download de Mint News-app om dagelijkse marktupdates te ontvangen.

Meer of minder

Read original article here

Ontkenning van verantwoordelijkheid! Palaunow is een automatische aggregator rond de wereldwijde media. Alle inhoud is gratis beschikbaar op internet. We hebben het zojuist op één platform ondergebracht, alleen voor educatieve doeleinden. In elke inhoud wordt de hyperlink naar de primaire bron gespecificeerd. Alle handelsmerken behoren toe aan hun rechtmatige eigenaars, al het materiaal aan hun auteurs. Als u de eigenaar van de inhoud bent en niet wilt dat wij uw materiaal op onze website publiceren, neem dan contact met ons op via e-mail – abuse@Palaunow.com. De inhoud wordt binnen 24 uur verwijderd.

Leave A Reply

Your email address will not be published.