COVID-19-vaccinaties verminderen het risico op herinfectie met 50 procent: onderzoek

0

Uit een recente analyse is gebleken dat het risico op herinfectie met COVID-19 of het oplopen ervan met ernstige symptomen, gehalveerd is bij gevaccineerde mensen die eenmaal hersteld zijn van de ziekte.

De analyse geeft een vergelijkende analyse tussen degenen die zijn gevaccineerd en het virus een keer hebben opgelopen en degenen die niet zijn gevaccineerd. Het onderzoek is gepubliceerd in Frontiers in Medicine.

“Onze resultaten bevestigen dat onder de herstelden degenen die twee of drie doses vaccin hebben gekregen een 50% tot 60% lager risico op herinfectie hebben dan degenen die niet zijn gevaccineerd”, legt professor Lamberto Manzoli, medisch epidemioloog en directeur, uit van de School voor Volksgezondheid en Hygiëne van de Universiteit van Bologna.

Hij voegde er ook aan toe dat de huidige bevindingen kunnen helpen bij de vorming van toekomstig pandemiebestrijdingsbeleid. De gegevens zijn behoorlijk bemoedigend in de zin dat het aantal herstelde COVID-patiënten wereldwijd is gestegen tot honderden miljoenen.

De COVID-studie bestond ook uit wetenschappers van de Universiteit van Ferrara en de Sapienza Universiteit van Rome. Het heeft een vergelijkende analyse uitgevoerd van de gegevens van COVID-patiënten die zijn verzameld in 18 onderzoeken die over de hele wereld zijn uitgevoerd. Er werd ook een steekproef van in totaal 18 miljoen mensen genomen voor analyse.

Wat onthult de analyse van COVID-19-herinfectie?

Verschillende aspecten van herinfectie met COVID-19 werden geëvalueerd door middel van een reeks analyses van de verzamelde monsters. Analyse probeerde de correlatie te achterhalen tussen mensen die werden gevaccineerd met twee en drie doses, aanhoudende bescherming gedurende een jaar na de laatste infectie en het risico op ernstige infectie van verschillende COVID-varianten.

De analyse bracht twee belangrijke resultaten aan het licht, waaronder een die aantoonde dat het risico op herinfectie met COVID-19 na vaccinatie met de helft was verminderd in vergelijking met de natuurlijke immuniteit die werd verkregen na herstel van het virus. Het toonde ook aan dat herinfectie gepaard ging met mildere symptomen bij gevaccineerde patiënten. De kans op ernstige symptomen werd ook gehalveerd. Mensen die alleen met de eerste dosis COVID-19-vaccin waren gevaccineerd, vertoonden ook een vergelijkbaar niveau van bescherming tegen herinfectie. De immuniteit hield aan, zelfs voor de Omicron-variant en tot een jaar na de laatste infectie.

Professor Manzoli benadrukt ook dat de vaccins het risico op herinfecties in absolute termen al hebben verminderd. In dit geval hebben vaccinaties ook geholpen bij het terugdringen van het aantal herinfecties met ernstige of dodelijke symptomen. Hij liet ook weten dat de bevinding kan helpen bij het ontwikkelen van toekomstige immunisatiestrategieën voor mensen die al een keer hersteld zijn van het COVID 19-virus.

(Met input van ANI)

Vang al het zakelijke nieuws, marktnieuws, belangrijke nieuwsevenementen en laatste nieuwsupdates op Live Mint. Download de Mint News-app om dagelijkse marktupdates te ontvangen.

Meer of minder

Read original article here

Ontkenning van verantwoordelijkheid! Palaunow is een automatische aggregator rond de wereldwijde media. Alle inhoud is gratis beschikbaar op internet. We hebben het zojuist op één platform ondergebracht, alleen voor educatieve doeleinden. In elke inhoud wordt de hyperlink naar de primaire bron gespecificeerd. Alle handelsmerken behoren toe aan hun rechtmatige eigenaars, al het materiaal aan hun auteurs. Als u de eigenaar van de inhoud bent en niet wilt dat wij uw materiaal op onze website publiceren, neem dan contact met ons op via e-mail – abuse@Palaunow.com. De inhoud wordt binnen 24 uur verwijderd.

Leave A Reply

Your email address will not be published.