Bharat Jodo Yatra: ‘Regering van Rajasthan vervulde belofte om af te zien van landbouwleningen, maar premier Modi…’ – Rahul slaat Center

0

Rahul's Yatra trekt door het door het Congres geregeerde Rajasthan
Afbeeldingsbron: @BHARATJODO/TWITTER Rahul’s Yatra trekt door het door het Congres geregeerde Rajasthan

Tijdens een bijeenkomst tijdens de Bharat Jodo Yatra in Kota beweerde congresleider Rahul Gandhi woensdag dat zijn partij haar beloften nakomt en heeft afgezien van leningen van 22 lakh-boeren in Rajasthan. Gandhi zei dat acht lakh-boeren gratis elektriciteit krijgen in de staat.

“We doen wat we zeggen. Leningen van 22 lakh-boeren zijn kwijtgescholden”, zei Gandhi hier.

De regering van het Congres in Rajasthan had bij de laatste assemblee-verkiezingen beloofd af te zien van landbouwleningen. De BJP heeft het congres ervan beschuldigd zijn verkiezingsbelofte niet na te komen.

Voormalig president van het Congres beschuldigde premier Narendra Modi ervan zijn belofte niet na te komen om de status van nationaal project te geven aan het Eastern Rajasthan Canal Project (ERCP).

Over ERCP gesproken, zei hij: “De premier had in zijn toespraak twee keer beloofd aan 13 districten van Rajasthan om ERCP de status van nationaal project te geven. Hij had gezegd dat hij het binnenkort zou vervullen. Hij heeft het geannuleerd”, zei Gandhi.

“Nu de regering van Rajasthan het project met haar fondsen wil bouwen, stopt het Centrum het project. De deelstaatregering heeft Rs 9.500 crore gereserveerd voor het project”, zei de voormalige president van het Congres.

ERCP is een ambitieus project van Rajasthan, dat werd overwogen tijdens de vorige BJP-regering.

Het is bedoeld om 13 districten van de staat van drink- en irrigatiewater te voorzien.

De Yatra, die tot nu toe meer dan 2.400 kilometer heeft afgelegd sinds de start op 7 september vanuit Kanyakumari in Tamil Nadu, hervatte hier woensdag om 6 uur ‘s ochtends zijn 91e dag.

Gandhi marcheerde naar Kota vanaf Darra Station Ganesh Mandir. Na ongeveer 10 km in het district te hebben gelopen, stopte hij bij het huis van partijmedewerker en voormalig plaatsvervangend pradhan Ashok Meena in Gopalpura op NH-52.

“Rahul Gandhi ji genoot van ‘gur ki chai’. Hij had er speciaal om gevraagd. Hij kreeg zelfgemaakte ‘gur ki chai’. Rahulji en Chief Minister Ashok Gehlot dronken de thee en waardeerden beiden de smaak,” zei Meena.

Het voormalige dorp Pradhan zei dat hij Gandhi had geïnformeerd over het waterprobleem waarmee boeren in het gebied worden geconfronteerd en verzocht om de aanleg van een kanaal.

“Rahul ji vroeg CM Gehlot om het probleem op te lossen”, zei hij.

(Met PTI-invoer)

Lees ook: Bharat Jodo Yatra: Rahul Gandhi blaast vliegende kusjes naar mensen die ‘Modi, Modi’ zingen bovenop het BJP-kantoor | HORLOGE

Laatste India-nieuws

Read original article here

Ontkenning van verantwoordelijkheid! Palaunow is een automatische aggregator rond de wereldwijde media. Alle inhoud is gratis beschikbaar op internet. We hebben het zojuist op één platform ondergebracht, alleen voor educatieve doeleinden. In elke inhoud wordt de hyperlink naar de primaire bron gespecificeerd. Alle handelsmerken behoren toe aan hun rechtmatige eigenaars, al het materiaal aan hun auteurs. Als u de eigenaar van de inhoud bent en niet wilt dat wij uw materiaal op onze website publiceren, neem dan contact met ons op via e-mail – abuse@Palaunow.com. De inhoud wordt binnen 24 uur verwijderd.

Leave A Reply

Your email address will not be published.