‘Betaal huur, opleidingskosten, belastingen via Bharat Bill Pay’

0

NIEUW DELHI De reikwijdte van het Bharat Bill Pay System (BBPS) zal worden uitgebreid met eenmalige rekeningen en andere soorten eenmalige betalingen, zei de gouverneur van de Reserve Bank of India, Shaktikanta Das, woensdag bij de aankondiging van de beslissingen van het Monetary Policy Committee (MPC).

Momenteel staat BBPS alleen periodieke factuurbetalingen aan verkopers toe. Dit beperkt het gebruik ervan voor zowel klanten die digitale betalingen doen als voor billers, aangezien individuele incassanten geen betalingen kunnen accepteren.

“Het (BBPS) is ook niet geschikt voor factuurbetalingen of incasso’s, zoals betalingen van vergoedingen voor professionele diensten, onderwijskosten, belastingbetalingen, huurincasso’s enz. Voor particulieren, zelfs als deze van terugkerende aard zijn”, zei de gouverneur.

Afzonderlijke betalingen aan nutsbedrijven en aan handelaren, evenals terugkerende betalingen aan particulieren, zoals verhuurders voor huur, professionele vergoedingen aan registeraccountants, artsen, konden tot nu toe niet worden gedaan op het BBPS-platform. Dit wordt nu gewijzigd en omvat alle soorten betalingen.

De reikwijdte van BBPS wordt uitgebreid om alle categorieën betalingen en incasso’s te omvatten, zowel terugkerend als eenmalig van aard en voor alle categorieën billers, zowel bedrijven als particulieren, aldus de gouverneur. “Dit zal het BBPS-platform toegankelijk maken voor een brede groep individuen en bedrijven die kunnen profiteren van de transparante betalingservaring, snellere toegang tot fondsen en verbeterde efficiëntie”, voegde hij eraan toe.

BBPS werd gelanceerd in 2017 en wordt beheerd door de National Payments Corporation of India (NPCI).

In een andere ontwikkeling heeft de RBI de mogelijkheden van UPI (Unified Payments Interface) verbeterd door klanten in staat te stellen geld op hun bankrekening te blokkeren voor een betaling aan een handelaar via een betalingsmandaat. Deze faciliteit stelt klanten in staat om fondsen voor specifieke doeleinden af ​​te bakenen.

“Daarom is besloten om een ​​single-block-and-multiple debits-functionaliteit in UPI te introduceren, wat het gemak van het doen van betalingen in e-commerce en investeringen in effecten aanzienlijk zal verbeteren”, aldus Das.

Vang al het technologienieuws en updates op Live Mint. Download de Mint News-app voor dagelijkse marktupdates en live zakelijk nieuws.

Meer of minder

Read original article here

Ontkenning van verantwoordelijkheid! Palaunow is een automatische aggregator rond de wereldwijde media. Alle inhoud is gratis beschikbaar op internet. We hebben het zojuist op één platform ondergebracht, alleen voor educatieve doeleinden. In elke inhoud wordt de hyperlink naar de primaire bron gespecificeerd. Alle handelsmerken behoren toe aan hun rechtmatige eigenaars, al het materiaal aan hun auteurs. Als u de eigenaar van de inhoud bent en niet wilt dat wij uw materiaal op onze website publiceren, neem dan contact met ons op via e-mail – abuse@Palaunow.com. De inhoud wordt binnen 24 uur verwijderd.

Leave A Reply

Your email address will not be published.