Apple kondigt end-to-end versleutelde iCloud-back-ups, ondersteuning voor beveiligingssleutels voor Apple ID en meer aan

0

Apple is van plan om gebruikers in staat te stellen foto’s en notities die zijn opgeslagen op de iCloud-service beter af te sluiten en een fysieke beveiligingssleutel te vereisen bij het inloggen vanaf een nieuw apparaat, zei het woensdag.

De komende opties, samen met een andere beveiligingsmaatregel voor het iMessage-chatprogramma van Apple, zijn met name gericht op beroemdheden, journalisten, activisten, politici en andere spraakmakende individuen die zwaar het doelwit zijn van hackers, aldus het bedrijf.

De iPhone-maker zei dat hoewel hij niet op de hoogte was van inbreuken op iCloud-servers of iMessage-uitwisselingen, de hackpogingen toenemen.

Volgens Apple beschermt iCloud momenteel 14 gevoelige gegevenscategorieën met end-to-end encryptietechnologie. Deze omvatten wachtwoorden in iCloud-sleutelhanger en gezondheidsgegevens. Het bedrijf heeft ondersteuning aangekondigd voor end-to-end gecodeerde back-ups, waardoor het totale aantal beschermde gegevenscategorieën op 23 komt, inclusief iCloud-back-up, notities en foto’s.

Amerikaanse gebruikers kunnen tegen het einde van het jaar de gratis geavanceerde gegevensbescherming voor iCloud-opslag activeren. Wanneer ingeschakeld, kan Apple gebruikers niet helpen foto’s, notities, spraakmemo’s en ongeveer 20 andere soorten gegevens te herstellen als ze hun wachtwoord vergeten. Volgend jaar wordt het wereldwijd uitgebreid.

De optie om een ​​beveiligingssleutelhanger op een nieuw apparaat aan te sluiten om toegang te krijgen tot een Apple-account, wordt naar verwachting volgend jaar uitgerold. Google van rivaal Alphabet ondersteunt al dergelijke hardwaresleutels, die zijn gecertificeerd door de brancheorganisatie FIDO en ongeveer $ 25 (ongeveer Rs. 2.000) kosten.

Op iMessage zouden gesprekken tussen gebruikers die volgend jaar de nieuwe Contact Key Verification inschakelen, geautomatiseerde waarschuwingen ontvangen over niet-herkende apparaten die mogelijk op de centrale snuffelen. Gebruikers kunnen ook handmatig controleren of hun communicatie veilig is door beveiligingscodes te matchen. Beveiligde chatdiensten zoals Signal bieden vergelijkbare functies.

© Thomson Reuters 2022


Apple lanceerde deze week naast de nieuwe Apple TV de iPad Pro (2022) en de iPad (2022). We bespreken de nieuwste producten van het bedrijf, samen met onze recensie van de iPhone 14 Pro op Orbital, de Gadgets 360-podcast. Orbital is beschikbaar op Spotify, Gaana, JioSaavn, Google Podcasts, Apple Podcasts, Amazon Music en waar je je podcasts ook vandaan haalt.
Affiliate-links kunnen automatisch worden gegenereerd – zie onze ethische verklaring voor details.

Read original article here

Ontkenning van verantwoordelijkheid! Palaunow is een automatische aggregator rond de wereldwijde media. Alle inhoud is gratis beschikbaar op internet. We hebben het zojuist op één platform ondergebracht, alleen voor educatieve doeleinden. In elke inhoud wordt de hyperlink naar de primaire bron gespecificeerd. Alle handelsmerken behoren toe aan hun rechtmatige eigenaars, al het materiaal aan hun auteurs. Als u de eigenaar van de inhoud bent en niet wilt dat wij uw materiaal op onze website publiceren, neem dan contact met ons op via e-mail – abuse@Palaunow.com. De inhoud wordt binnen 24 uur verwijderd.

Leave A Reply

Your email address will not be published.