Twee weken na de cyberaanval wordt de online registratie van OPD-patiënten hervat bij Delhi AIIMS

0

Delhi AIIMS Online registratie van OPD-patiënten wordt hervat
Afbeeldingsbron: REPRESENTATIONELE PIC Delhi AIIMS Online registratie van OPD-patiënten wordt hervat

Twee weken na de cyberaanval zijn de serverfaciliteiten in het hoofdgebouw van All India Institute of Medical Sciences (AIIMS) hier dinsdag gedeeltelijk hervat. De online registratie van nieuwe patiënten die het OPD bezoeken, is hervat, terwijl het online afsprakensysteem nog steeds niet werkt en de laboratoriumdiensten in handmatige modus werken, aldus officiële bronnen dinsdag.

De servers van het vooraanstaande ziekenhuis hier bleven in wezen gedurende de dag het grootste deel van de tijd plat, zeiden ze.

Instanties zoals CERT, BEL, DRDO aan het werk om de servers te herstellen

“De registratie- en opnameprocessen van de ambulante afdeling (OPD) zijn gisteren (maandag) online gebracht in het eHospital-systeem. Er wordt gewerkt aan de integratie van het slimme lab voor monsters die zijn verzameld van alle afdelingen en verzamelgebieden voor geautomatiseerde analyse en rapportage. Daarnaast bureaus zoals CERT, BEL, DRDO zijn ter plaatse om te helpen met de uitrol”, aldus een officiële bron.

Volgens bronnen zou het All India Institute of Medical Sciences, Delhi op 23 november te maken hebben gehad met een cyberaanval, waardoor zijn servers lamgelegd werden.

Op 25 november werd een geval van afpersing en cyberterrorisme geregistreerd door de Intelligence Fusion and Strategic Operations (IFSO)-eenheid van de politie van Delhi.

De internetdiensten werden geblokkeerd volgens de aanbevelingen van de onderzoeksbureaus, aldus de bronnen.

CERT-In, de speciale cel voor cybercriminaliteit in Delhi, het Indiase coördinatiecentrum voor cybercriminaliteit, het inlichtingenbureau, het centrale onderzoeksbureau, het nationale onderzoeksbureau, enz. Onderzoeken het incident.

De AIIMS-autoriteiten hadden vorige week gezegd dat de e-Hospital-gegevens op de servers waren hersteld.

Ze zeiden dat het netwerk werd opgeschoond voordat de services konden worden hersteld.

Het proces nam enige tijd in beslag vanwege de hoeveelheid gegevens en het grote aantal servers en computers.
Er worden maatregelen genomen voor cyberveiligheid, had de AIIMS laten weten.

De officiële bronnen gaven details over het hele incident en zeiden dat het National Informatics Center (NIC) eHospital bij de AIIMS 24 servers gebruikt voor verschillende ziekenhuismodules en vier van deze servers – primaire en secundaire databaseservers van eHospital, primaire applicatie en primaire database servers van het laboratoriuminformatiesysteem (LIS) — waren besmet met ransomware.

Later werd ook ransomware gevonden op de virtuele server Elastic Search. Alle geïnfecteerde servers waren geïsoleerd, zeiden ze. De back-ups van de eHospital- en LIS-database zijn op externe harde schijven gemaakt en gescand.
Er werden vier nieuwe fysieke servers ingericht, waaronder twee van externe bureaus voor het herstellen van eHospital-applicaties.

Deze applicaties (eHospital en LIS) en databases zijn hersteld op deze vier nieuwe servers die zijn gescand en gegevens toegankelijk zijn. Deze servers bevinden zich in de computerfaciliteit en bevinden zich in een geïsoleerd netwerk, aldus officiële bronnen.

Deze vier servers zijn geconfigureerd met het checkpoint en de firewall. Nog eens vier servers met NIC-applicaties werden gescand. Hiervan werden virussen aangetroffen op twee servers.

Via de NICSI zijn drie nieuwe servers aangeschaft. De NIC heeft acht servers opgezet in een gevirtualiseerde omgeving en een subreplica 2 in het Center for Dental Education and Research (CDER), AIIMS van waaruit eerder de back-up van eHospital is hersteld. Vandaag zijn er nog twee servers ontvangen van NICSI. Volgens de instructies van de politie van Delhi zijn de door de ransomware getroffen servers fysiek uit de serverruimte verwijderd, aldus de bronnen.

Lees ook: Na AIIMS vallen hackers de ICMR-website ongeveer 6000 keer per dag aan: Officieel

Laatste India-nieuws

Read original article here

Ontkenning van verantwoordelijkheid! Palaunow is een automatische aggregator rond de wereldwijde media. Alle inhoud is gratis beschikbaar op internet. We hebben het zojuist op één platform ondergebracht, alleen voor educatieve doeleinden. In elke inhoud wordt de hyperlink naar de primaire bron gespecificeerd. Alle handelsmerken behoren toe aan hun rechtmatige eigenaars, al het materiaal aan hun auteurs. Als u de eigenaar van de inhoud bent en niet wilt dat wij uw materiaal op onze website publiceren, neem dan contact met ons op via e-mail – abuse@Palaunow.com. De inhoud wordt binnen 24 uur verwijderd.

Leave A Reply

Your email address will not be published.