TSMC gaat de Amerikaanse halfgeleiderfabriek in Arizona uitbreiden en is van plan om tegen 2026 een tweede faciliteit te bouwen

0

President Joe Biden vliegt dinsdag naar Arizona om de gigantische uitbreiding van een Taiwanese halfgeleiderfabriek te vieren, daarbij verwijzend naar het project als bewijs dat de Verenigde Staten eindelijk de gevaarlijke afhankelijkheid van buitenlandse fabrikanten voor het essentiële onderdeel doorbreken.

Het Witte Huis kondigde aan dat TSMC plannen onthult om tegen 2026 een tweede faciliteit in Phoenix te bouwen, waardoor de investering van $ 12 miljard (ongeveer Rs. 98.800 crore) naar $ 40 miljard (ongeveer Rs. 3.29.400 crore) stijgt.

De “belangrijke mijlpaal” komt neer op “de grootste buitenlandse directe investering in de geschiedenis van Arizona en het is een van de grootste in de geschiedenis van de VS”, vertelde Brian Deese, directeur van de National Economic Council van het Witte Huis, aan verslaggevers.

Biden zal spreken op de TSMC-site, vergezeld van senior politieke figuren en titanen van de zakenwereld, waaronder Apple-CEO Tim Cook, TSMC-oprichter Morris Chang en Micron-CEO Sanjay Mehrotra.

De democraat zal proberen de instroom van investeringen op zich te nemen, wijzend op het effect van zijn handtekening CHIPS Act, die bijna $ 53 miljard reserveert voor subsidies en onderzoek in de halfgeleidersector. Het is een boodschap die hij vooral graag zal verspreiden in Arizona, dat lange tijd een door de Republikeinen gedomineerde staat was, maar is veranderd in een slagveld waar de Democraten het steeds beter doen.

De fabrieksuitbreiding – die bovenop andere belangrijke projecten voor de productie van microchips in het hele land komt – maakt deel uit van een algemene strategie van de regering-Biden om te proberen een einde te maken aan de afhankelijkheid van buitenlandse leveranciers.

Hoewel een groot deel van dat aanbod afkomstig is van betrouwbare Amerikaanse bondgenoten, met name Taiwan, toonde de sluiting van de Covid-pandemie aan hoe kwetsbaar die aanvoerlijnen waren in geval van nood. Nu China dreigt de controle over Taiwan over te nemen – en kijkt hoe het zijn eigen halfgeleidervoorraden kan verzekeren – wil Washington de vitale gadgets naar huis brengen.

“Vrijwel elk groot technologiebedrijf, inclusief automobielbedrijven en elk bedrijf dat technologie gebruikt, zweten kogels dat er iets gaat gebeuren tussen Taiwan en China. En dus is er een enorme haast om de productie uit beide landen te verplaatsen”, zei technologieanalist Rob Enderle.

Hoe kleiner hoe beter

In de high-stakes wereld van microchips is pure kwantiteit belangrijk. De minuscule, moeilijk te maken gadgets vormen de kern van bijna elk modern apparaat, voertuig en geavanceerd wapen.

Maar kwaliteit – en klein formaat – wordt ook steeds belangrijker voor geavanceerde alledaagse apparaten zoals smartphones en daar zegt het Witte Huis goed nieuws te hebben.

De nieuwe TSMC-fabriek zal kleine chips van 3 nanometer produceren, terwijl de bestaande faciliteit de grootte van de huidige chips van 5 nanometer zal verkleinen tot 4 nanometer.

Het bouwen van een fabriek, of een ‘fab’, duurt meerdere jaren. Maar eenmaal op grote schaal zouden deze twee fabrieken kunnen voldoen aan de hele Amerikaanse vraag naar geavanceerde chips wanneer ze zijn voltooid. Dat is de definitie van veerkracht in de toeleveringsketen, “vertelde Ronnie Chatterji, adjunct-directeur voor industrieel beleid van de National Economic Council, aan verslaggevers.

Deese, een van de hoogste adviseurs van Biden, zei dat de bredere boodschap van het Witte Huis is dat de Amerikaanse industriële strategie een wedergeboorte ondergaat.

Bijna vier decennia lang was het idee “doorsijpelen”, waar de overheid “uit de weg zou gaan” en de belastingen voor grote bedrijven zou verlagen om investeringen aan te trekken, zei hij.

In plaats daarvan gebruikt het beleid van Biden – zowel via de CHIPS-wet als de gigantische Inflation Reduction Act – overheidsgeld om particuliere investeringen aan te trekken of te ‘verzamelen’.

Het doel is niet om “particuliere bedrijven uit te sluiten, maar in feite particuliere investeringen op historische schaal aan te moedigen”, zei Deese.


Affiliate-links kunnen automatisch worden gegenereerd – zie onze ethische verklaring voor details.

Read original article here

Ontkenning van verantwoordelijkheid! Palaunow is een automatische aggregator rond de wereldwijde media. Alle inhoud is gratis beschikbaar op internet. We hebben het zojuist op één platform ondergebracht, alleen voor educatieve doeleinden. In elke inhoud wordt de hyperlink naar de primaire bron gespecificeerd. Alle handelsmerken behoren toe aan hun rechtmatige eigenaars, al het materiaal aan hun auteurs. Als u de eigenaar van de inhoud bent en niet wilt dat wij uw materiaal op onze website publiceren, neem dan contact met ons op via e-mail – abuse@Palaunow.com. De inhoud wordt binnen 24 uur verwijderd.

Leave A Reply

Your email address will not be published.