Saturnusmaan Enceladus heeft “bijna alle” ingrediënten voor het leven om te overleven: studie

0

De zoektocht naar buitenaards leven is alleen maar interessanter geworden nu een team van wetenschappers onlangs nieuw bewijs heeft ontdekt dat suggereert dat de Saturnusmaan Enceladus oceanen heeft die alle basisvereisten en materialen bevatten die nodig zijn om leven te laten overleven. Volgens een nieuwe studie gepubliceerd in de Proceedings of the National Academy of Sciences (PNAS), geloven onderzoekers dat de oceaan van Enceladus gevuld is met opgeloste fosfor, een essentieel ingrediënt voor leven.

“Enceladus is een van de belangrijkste doelen in de zoektocht van de mensheid naar leven in ons zonnestelsel”, zegt dr. Christopher Glein van het Southwest Research Institute, de co-auteur van het artikel.

“Wat we hebben geleerd, is dat de pluim bijna alle basisbehoeften bevat van het leven zoals we dat kennen. Hoewel het bio-essentiële element fosfor nog niet direct is geïdentificeerd, heeft ons team bewijs gevonden voor de beschikbaarheid ervan in de oceaan onder de ijzige korst van de maan. ” hij voegde toe.

Lopende modellen met gegevens over het oceaan-zeebodemsysteem op Enceladus, voorspelde het onderzoeksteam dat er evenveel of meer fosfor zou moeten zijn dan in zeewater op aarde. “Wat dit voor de astrobiologie betekent, is dat we er meer dan voorheen op kunnen vertrouwen dat de oceaan van Enceladus bewoonbaar is”, voegde Glein eraan toe.

De onderzoekers merkten op dat het eerder Enceladus was die mogelijk niet voldoende fosfor had om het leven te ondersteunen. Met hun nieuwe studie stelde de heer Glein echter voor om een ​​nieuwe sonde naar Enceladus te sturen in een poging de bewoonbare oceaan te onderzoeken.

“We moeten terug naar Enceladus om te zien of een bewoonbare oceaan daadwerkelijk bewoond is”, zei hij volgens de studie.

Ondertussen, volgens De onafhankelijke, is Saturnus niet de enige planeet die mogelijk leven in de buurt heeft. De aanwezigheid van ammoniak op Venus heeft er ook toe geleid dat sommige onderzoekers suggereren dat de planeet buitenaards leven zou kunnen hebben in zijn zwavelachtige atmosfeer. Ze hebben gezegd dat hoewel de planeet zelf te heet is om leven te hebben, er microscopisch kleine organismen in de wolken kunnen zijn die ammoniak produceren om de zuurgraad te neutraliseren op dezelfde manier als dieren op aarde.

Read original article here

Ontkenning van verantwoordelijkheid! Palaunow is een automatische aggregator rond de wereldwijde media. Alle inhoud is gratis beschikbaar op internet. We hebben het zojuist op één platform ondergebracht, alleen voor educatieve doeleinden. In elke inhoud wordt de hyperlink naar de primaire bron gespecificeerd. Alle handelsmerken behoren toe aan hun rechtmatige eigenaars, al het materiaal aan hun auteurs. Als u de eigenaar van de inhoud bent en niet wilt dat wij uw materiaal op onze website publiceren, neem dan contact met ons op via e-mail – abuse@Palaunow.com. De inhoud wordt binnen 24 uur verwijderd.

Leave A Reply

Your email address will not be published.